Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević pred Spartak: Značilo bi nam da nas Natho pogura

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 15:27

„Videćemo da ga opet približimo golu“, najavljuje trener Partizana

Loši su trenuci za Partizan. Ne igra dobro, na tabeli je u sve većem zaostatku za Crvenom zvezdom, a sada mu se navadila i korona na prvi tim.

Posle Vladimira Stojkovića i Milana Smiljanića, iz konkurencije za tim za sutrašnji meč sa Spartakom u Subotici zbog virusa su ispali i Lazar Marković i Lazar Pavlović. Ako se tome dodaju i povrede Sejdube Sume, Miloša Jojića i Žana-Kristofera Bajbeka, ispada da je više od pola tima ispalo iz pogona.

Izabrane vesti

Specifična je situacija vezana za kovid. Nikad ne znate šta može da vas zadesi. Prilagođavamo se situaciji, imamo dosta igrača u kadru i treba se baviti samo ovima koji mogu da konkurišu za tim“, neće da se žali Aleksandar Stanojević, šef struke crno-belih.

Jedan od aduta na koje Partizan računa pred Spartak je Bibars Natho, koji je podigao formu u odnosu na početak sezone i sve ga više „ima“ na terenu.

Slažem se sa tim ocenama, Natho je sve bolji na utakmicama i treninzima ove nedelje. Malo smo ga na prethodnom meču približili protivničkom golu, videćemo da tako nešto uradimo i ovog puta. Značilo bi nam dosta da nas pogura njegovim kvalitetom i novijom svežinom“.

Ceni Stanojević ekipu Spartaka, iako Subotičani igraju slabije otkako ih je napustio Nemanja Nikolić, koji je bio fudbaler Partizana na pozajmici među Plavim golubovima.

Spartak je poslednjih godina u vrhu srpskog fudbala. Gaji ofanzivni stil igre, sa dosta igrača ulazi u završnicu akcija, ubacuju se i bekovi, zadnji vezni... Dobro izgledaju, biće dobra i atraktivna utakmica. Što se tiče Nikolića, drago mi je zbog njega što je napravio transfer, dobro je finansijski prošao, ali mi je drago i što neće igrati protiv nas, jer je fudbaler koji može da napravi razliku na terenu“.

Pričao je Stanojević i o bekovskoj liniji Partizana, kojom je, kako je rekao, zadovoljan.

Mi smo kompletirani na bekovima, imamo različite tipove igrača, a kada budemo imali sve na raspolaganju, koristićemo i Lutovca na desnom boku. Imamo dosta centaršuteva, malo nam nedostaje kvalitetniji taj završni centaršut i reakcija na njega u šesnaestercu, ali važno je da ima ponavljanja i generalno sam zadovoljan kvalitetom bekovskih linija“.

Nakom meča sa Spartakom ide nova reprezentativna pauza i novo „osipanje“ igračkog kadra Partizana.

To mi ovog puta neće biti problem. Prošli put je bio, jer nisam dovoljno poznavao igrače, nismo stigli da se upoznamo. Sada nije problem, naprotiv, drago mi je što idu u reprezentacije, to je normalno, bitno je samo da se vrate zdravi. Očekujem posle pauze da će se vratiti Jojić, da će biti spreman, a Suma će 9. novembra imati kontrolni pregled. Nadam se da će se i Bajbek vratiti ranije u odnosu na prvu prognozu, kao što je bio slučaj sa Banjakom, pa je naš medicinski tim odradio dobar posao“, objasnio je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanSuperliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara