Stanojević (© MN Press)
Stanojević (© MN Press)

Stanojevićevi prioriteti: Titula, Evropa, pa kup... U stanju sam da suspendujem igrača ako nije motivisan

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 16:10

Igor Vujačić i Bibars Natho se tek danas vraćaju za Beograd, upitni za meč sa Radnikom

Titula po svaku cenu. Lepo je igrati u Evropi, fino izgleda kad se podine pehar kupa, ali ništa ne bi razveselilo Grobare kao povratak šampionske krune u Humsku. Pogotovo posle četiri godine čekanja, a u situaciji kad je Partizan na vrhu tabele posle trećine prvenstva sve misli crno-belih su usmerene ka Superligi.

Bez obzira što dobro gura i na preostala dva koloseka, za Parni valjak postoji takmičenje koje je prioritetno. Prvenstvo.

Izabrane vesti

Možemo da poređamo prioritete – titula, Evropa, kup. Nisam ja to tako postavio, to je prirodno“, ističe Aleksandar Stanojević, trener Partizana. „Ako smo sposobni da igramo finale Lige konferencija... Pripremamo se za najduže takmičenje, a to je prvenstvo. Za mene je ono prioritet, tako sam postavio stavri, ali videli ste u kakvo smo sastavu izašli protiv Trajala u kupu. Svaki put igramo u najboljem mogućem sastavu. Sve nam je važno, ali moj lični stav je da bih poređao najpre titula, pa Evropu i na kraju kup“.

Kad se ta tema stavi na dnevni red na višem nivou, u razgovoru sa ljudima iz kluba, dobija za nijansu drugačije konture.

Razmišljaju i oni (rukovodioci, op. au) u tom pravcu, ali im je bitna Evropa zbog prestiža i finansija. Evropa je Evropa. Da, i njima prvenstvo prioritetno. Bili smo u petak na radnom sastanku, tačno sam im predočio plan za naredne tri utakmice“.

U tom periodu crno-beli najpre čekaju Radnik (nedelja, 17.00), pa Gent u Ligu konferencije (četvrtak, 21.00), pa putuju u Bačku Topolu.

„Kad bih vam rekao, ne biste mi verovali da mi je Radnik važniji od Genta. Igrači to znaju. Naravno da je evropski meč važan zbog svega, ali nema govora da igrač ne bude motivisan. Za (nedovoljnu, op. au) motivaciju na treningu, a kamoli na utakmicu, u stanju sam da suspendujem igrača“.

Partizan će u 13. superligaškom kolu biti lišen pomoći Nemanje Jovića (i dalje pod virusom korona), a pitanje je da li će igrati Igor Vujačić i Bibars Natho. Trener Stanojević je štoperu i centralnom vezisti dao nekoliko dodatnih slobodnih dana posle obaveza u reprezentacijama Crne Gore i Izraela i pošt se tek danas vraćaju neizvesno je da li će ih koristiti protiv Radnika. Em su umorni, em crno-bele čeka zahtevan period do narednog reprezentativnog predaha.

Igramo protiv čvrste ekipe, koju je teško proboiti, primila je samo tri gola na gostovanjima, moramo da bvudemo strpljivi i igramo do kraja. Surduličani su izuzetni u tranziciji, imaju brze igrače po bokovima, mladog napadača, trenera Dušana Đorđevića koji se pokazao u Čukaričkom. Moramo da idemo na pobedu“, dodao je Stanojević.

POHVALE OMLADINCIMA ZA TRIJUMF U DERBIJU

Slavlje crno-belih omladinaca na terenu Crvene zvezde (2:0) u večitom derbiju obradovalo je i stratega prvog tima Partizana.

„Momci su odigrali odlično, bili opasni po gol, zadovoljan sam pogotkom Milovanovića i korektnom partijom Baždara, s obzirom da su oni bili neki period s nama. Lep gol dao je i Jevremović. Velika je stvar pobediti na njihovom stadionu, igrala je i Zvezda dobro, imamo sličan broj bodova“, kaže Stanojević.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara