(©MN Press)
(©MN Press)

Stare boljke teško se leče: Defanzivni prekid opet muči Kragujevčane

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 15:37

Šumadincima hitno potreban recept za problem koji ih je mučio i u prošlim sezonama

Stare boljke teško se leče. Imao je kragujevački Radnički 1923 dosta problema sa branjenjem prekida tokom prethodne dve superligaške sezone, ali su oni čini se eskalirali sa početkom novog šampionata. Loše reakcije prilikom protivničkih prekida koštali su Kragujevčane gubitka bodova u prve dve runde Mozzart Bet Superlige, u susretima sa Novim Pazarom i Čukaričkim.

Zbog toga i ne čudi što je strateg Crvenih Dejan Joksimović nakon jučerašnjeg poraza od Čuke na "Čika Dači", u kome je njegova ekipa oba gola primila upravo nakon prekida, zavapio.

Izabrane vesti

"Jedan od segmenata igre kojim nikako ne mogu biti zadovoljan nakon prva dva kola je defanzivni prekid. Od četiri gola koliko smo primili u prve dve utakmice, tri su bila nakon prekida. Jasno je da to moramo što pre da popravimo, kako nam se takve situacije ne bi dešavale na narednim utakmicama", naglasio je šef struke kragujevačkog superligaša.

Da moraju da porade na odbrani prekida Šumadincima je postalo jasno još nakon pripremne utakmice sa malteškim Balzanom na Zlatiboru, u kojoj su na više nego jeftin način primili gol u samom finišu, čime su nepovratno prosuli niz vodu sve ono dobro što su uradili u većem delu tog susreta.

Početak sezone i dueli sa Novim Pazarom i Čukaričkim samo su dodatno istakli ovaj problem u prvi plan. Dovoljno je samo pogledati rekaciju Joksimovićevih izabranika kod prvog primljenog gola u Novom Pazaru ili kod drugog pogotka Čukaričkog, pa zaključiti da nešto pod hitno mora da se preduzme povodom ovog pitanja, koje već preti da preraste u hroničan problem.

Da ne pričamo o tome da su se Šumadinci čak i provukli u pojedinim situacijama, kao što je recimo bio slučaj nakon skraćenog kornera Docića u prvom poluvremenu pomenute utakmice sa Čukaričkim, kada je lopta neometano prohujala kaznenim prostorom i prava je sreća što u toj šumi nogu niko od fudbalera gostujuće ekipe nije uspeo da je zakači i skrene u mrežu, inače bi se Kragujevčani već od tog momenta suočili sa rezultatskim deficitom.

Nedopustivo je da maltene svaki protivnički prekid izaziva paniku kod izabranika trenera Dejana Joksimovića, posebno jer Radnički 1923 u svojim redovima ima dosta iskusnih i fizički dominantnih igrača, koji bi morali sa lakoćom da čiste ove situacije pred svojim golom. Da li je po sredi loše postavljanje igrača prilikom prekida, manjak koncentracije ili pak nešto treće, tek Kragujevčani će morati ozbiljno da porade na rešavanju ovog problema jer će u suprotnom nastaviti olako da prosipaju dragocene bodove.



tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara