(© Reuters)
(© Reuters)

Stare zasluge niko ne broji: Mendilibar smenjen samo tri i po meseca posle osvajanja Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 22:07

Sevilja u potrazi za novim trenerom

U aprilu je došao, u maju osvojio Ligu Evrope, u oktobru je smenjen. Samo tri i po meseca posle finala drugog po vrednosti kontinentalnog takmičenja, kad je u Budimpešti savladao Romu, Hose Luis Mendilibar je smenjen sa funkcije šefa stručnog štaba Sevilje. U modernom fudbalu sve je manje strpljenja ili osrtanja na stare zasluge, ali da se ovako brzo rastanu klub i čovek koji je pre slavlja na Puškaš areni ujedno osigurao opstanak ne pamti se u novijoj istoriji.

Razlog što je tokom nedelje zasedalo rukovodstvo na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“ skopčan je sa još jednim lošim izdanjem i rezultatom u neskladu sa očekivanjima. Dan ranije Sevilja je odigrala samo 2:2 sa Rajo Valjekanom (spasla se poraza tek u nadoknadi pogotkom En Nesirija), ali je u donjem domu tabele i sa samo dve pobede ne deluje ni izbliza uverljivo.

Izabrane vesti

Čak je dozvolila da joj projektovane pobede izkliznu iz ruku u Ligi šampiona, jer je vodila i protiv Lansa i na gostovanju PSV-u, a osvojila samo dva boda. Kad se na to doda da će posle pauze zbog obaveza reprezentacija dočekati Real Madrid u Primeri, a onda i Arsenal u Ligi šampiona, uprava je procenila da je vreme za promenu.

To znači da će Sevilju za koju redovno igra Nemanja Gudelj, a status prvog golmana izgibio je Marko Dmitrovič, voditi četvrti trener u poslednjih 12 meseci. Najpre je to bio Đulen Lopetegi, pre nego što je odlučio da ode u Premijer ligu, zatim je palicu preuzeo Horhe Sampaoli, međtim, njegove ideje niko nije razumeo, onda je Mendilibar spasao ekipu ispadanja i doneo sedmi pehar Lige Evrope. Čeka se sledeći...



tagovi

Hose Luis MendilibarSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara