Slavlje Totenhema posle gola Mikija Van De Vena (Reuters)
Slavlje Totenhema posle gola Mikija Van De Vena (Reuters)

Start kakav se ne pamti od 1960. godine! Totenhem je tada bio šampion, da li može ponovo? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 15:33

Medisonovi Sparsi gledaju sa vrha Premijer lige

Trebalo je ovo da bude sasvim mirno popodne za Totenhem, ali se gostovanje Lutonu u 8. kolu Premijer lige pretvorilo u haotično i umalo razočaravajuće. Nekada su najteži mečevi oni što odaju utisak da ćete unapred upisati tri boda. I neposano pravilo se po ko zna koji put obistinilo. Okršaj sa jednim od najslabijih timova lige bio je sve samo ne rutinski za Angelosa Postekoglua i njegove momke koji su ipak smogli snage da prenebregnu brojčanu inferiornost, naprave golom s početka drugog poluvremena i minimalnu prednost sačuvaju u narednih četrdesetak minuta - 0:1 (0:0). Epilog - Totenhem će bar do sutra i okršaja Arsenala i Mančester Sitija gledati konkurenciju sa vrha premijerligaške tabele.

Sa šest pobeda iz prvih osam rundi, Totenhem beleži najbolji start sezone od 1960. godine. Uz Arsenal i dalje je jedini neporaženi tim Premijer lige vlasnik 20 od mogućih 24 boda! Generacije su prolazile i nisu gledale moćniji Totenhem u avgustu, septembru i oktobru mesecu! A baš te 1960. Spasri su osvojili maksimalna 33 boda iz uvodnih 11 rundi, a to im je bila druga i poslednja titula prvaka Engleske. Može li londonski klub da ponovi istoriju?

Izabrane vesti

Ne gube derbije, pobeđuju srednju i nižu klasu Premijer lige. Možda će okršaj sa Mančester Sitijem na Etihadu 2. decembra dati još jasniju sliku Totenhemovih mogućnosti. A i do tada će se Sparsi naigrati fudbala jer ih očekuju dueli sa Fulamom, Kristal Palasom, Čelsijem, Vulverhemptonom i Aston Vilom.

Nema sumnje da bi slika na terenu i tokom današnjeg meča bila poprilično drugačija da Iv Bisuma u finišu prvog poluvremena nije zaradio drugi žuti karton ostavivši saigrače na cedilu. Na žuti karton zbog starta, dodao je još jedan zbog skromnih, takoreći nikakvih glumačkih sposobnosti. Neinteligentno, pokušao je centralni vezista da simulira prekršaj na ivici šesnaesterca. Čak i da je sudija kojim slučajem naseo, ne bi to bio ni jedanaesterac, već samo slobodnjak sa ivice šesnaesterca. Pocrveneo je fudbaler iz Obale Slonovače prakično ni zbog čega i već tada je bilo jasno da će Luton u drugom poluvremenu biti daleko ofanzivnije nastrojen.

To se i dogodilo, ali slaba vajda i igra 11 na 10 kada ne umete da postignete gol. A nebranjeni gol koji je Elija Adebajo promašio na drugoj stativi već u drugom minutu nastavka, samo je motivisao Sparse da što pre serviraju kaznu. A Džejms Medison je još jednom pokazao zašto Totenhem polako ali sigurno postaje njegov tim. Jednostavno, njegove asistencije ove sezone crtaju pobede londonskog tima. Majstorsku loptu je u 52. minutu podelio Mikiju van de Venu, a holandski štoper reagovao u stilu klasnog špica. Ekspresna reakcija, okretanje tela, otvaranje stopala i egzekucija iz prve.

Nije Totenhem u prvom delu izgledao nimalo lepršavo poput izdanja i prethodnih duela i nije uspeo da načne Luton koji se poprilično disciplinovano branio. Doduše, imao je domaćin mnogo sreće već posle 100 sekundi meča budući da se Rišarlison prilično obrukao na drugoj stativi promašivši šansu koju vrhunski špicevi pogađaju u devet od deset situacija.

U prvom poluvremenu Luton bezopasan po gol Guljelma Vikarija u drugom, preporođen i rešen da brojčanu prednost naplati. Ali svaki put kada bi prišao šesnaestercu gostiju, kada bi lopte stigle do napadača, kao da bi strah od povoljne šanse paralisao domaćine. Oklevali su, usporavali kada je očekivano bilo da ubrzaju, te svega dva puta šutirali u gol Italijana.

Van de ven se okitio golom, ali je u tandemu sa Kristijan Romerom, koliko su to uslovi u igri 10 na 11 dozvolili, pohapsio protivničke ofanzivce. Luton je propustio šansu da se počasti makar bodom, Totenhem pokazao da ga krasi drugačiji karakter nego prethodnih sezona.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Subota

Luton - Totenhem 0:1 (0:0)

/Van de Ven 52/

16.00: (4,50) Barnli (3,60) Čelsi (1,90)

16.00: (2,00) Everton (3,60) Bornmut (4,10)

16.00: (1,50) Fulam (4,10) Šefild Junajted (7,00)

16.00: (1,70) Mančester Junajted (3,60) Brentford (5,30)

18.30: (2,45) Kristal Palas (3,15) Notingem Forest (3,30)

Nedelja

15.00: (3,40) Brajton (2,85) Liverpul (2,10)

15.00: (3,60) Vest Hem (3,60) Njukasl (2,15)

15.00: (3,60) Vulverhempton (3,60) Aston Vila (2,15)

17.30: (2,85) Arsenal (3,50) Mančester Siti (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemLuton TaunMiki van de VenDžejms Medison

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara