Startnih 11 Irske: Prinudni golman, vezni red bez kontinuiteta, napadač bez golova...

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 21:27

Glavobolja za Stivena Kenija

Reprezentacija Srbije je na još jednom novom početku, ali se čini da Dragan Stojković Piksi nije mogao da dobije poželjnijeg protivnika za debi od Republike Irske. Sutrašnji protivnik Orlova prethodni put je slavio još 14. novembra u prijateljskoj utakmici sa Novim Zelandom (3:1), a poslednji takmičarski meč dobio je u junu iste godine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Gibraltara u Dablinu (2:0).

Pored svega toga, selektor Stiven Keni suočio se sa ozbiljnim brojem povređenih igrača uoči starta kvalifikacija za Mundijal u Kataru, pa će mu biti izuzetno teško da napravi dobitnu kombinaciju za sutrašnji okršaj protiv Orlova na stadionu Rajko Mitić (20.45).

Izabrane vesti

Irski strateg najviše problema ima sa golmanima pošto su Kuvin Kalaher i Daren Rendolf otpali zbog povreda, a od ostalih samo golobradi Gavin Bazunu (19) redovno brani za Ročdejl. Ipak, izvesno je da će Keni prednost dati nešto iskusnijem Marku Traversu. Rezervni golman Bornmuta ima tri nastupa u Premijer ligi, pa se veruje da će biti mnogo sigurnija opcija. Tu je i Kiran O'Hara, ali je on nedavno ostao bez mesta na golu Bartona, pa je Travers u svakom pogledu najbezazlenija opcija.

Keni zbog povreda ne računa defanzivca Barnlija Kevina Longa, kao ni na vezne igrače Konora Hurihana i Kaluma O'Daudu. Štoperski tandem će činiti Kiran Klark i Šejn Dafi, na desni bok će kapiten Šejmus Kolmen, a na levi mladi Dara O'Šej. Irska bi trebalo da zaigra u formaciji 4-4-1-1, ali je jasno da će tom sistemu glavni zadatak biti odbrana sopstvenog gola.

SREDA, 20.45: (1.72) SRBIJA (3.50) IRSKA (5.40)

Osnovna problematika za Irce moglo bi da bude nepovezanost u veznom redu. Keni će se odlučiti za nešto iskusnije igrače, bez obzira na njihovu ulogu u svojim timovima. Džef Hendrik ima 29 godina, ali nema kontinuitet na Sent Džejms Parku, o čemu svedoči činjenica da je poslednji put svih 90 minuta u dresu Svraka odigrao u januaru i to na gostovanju Evertonu. Ispao je iz tima baš u poslednja dva meseca, pa je tokom marta i februara samo dva puta bio na terenu. Protiv Vest Broma je igrao 57 minuta, dok je prošlog vikenda u Brajtonu ušao na poluvremenu.

Džejson Najt (20) je vrlo mlad, ali ima više nego zapaženu rolu u dresu Derbi Kauntija, što bi moglo da bude od pomoći Ircima. Vrlo diskutabilan bi mogao da bude Robi Brejdi, koji je poslednji start u dresu Barnlija imao u januaru protiv Čelsija, ali se potom povredio, pa je u poslednje vreme dobijao šansu na kašičicu. Protiv Arsenala i Evertona u poslednja dva kola ušao je na teren u poslednjih 25 minuta. Brzinu manevru bi trebalo da donesu bočni igrači Kalum Robinson i Džejms Meklin, koje bi Orlovi morali da pritisnu i nateraju na defanzivu, kako ne bi dobili prostora da se rastrče u kontranapadima. Ipak, i tu ima dosta problema sa kontinuitetom. Robinson je zabeležio 21 nastup za VBA u Premijer ligi ove sezone, ali je poslednji put na terenu bio 2. februara protiv Šefilda. Nakon toga presedeo je čak sedam mečeva na klupi. Još lošija situacija je sa Džejmsom Meklinom, koji je takođe bio standardan u Čempionšipu u dresu Stouka, ali ga od kraja februara nema ni na klupi, već je sedam utakmica bio van protokola.

Kao što smo rekli, pozicija u samom špicu napada zagarantovana je za iskusnog Šejna Longa, ali ni njemu ove sezone ne cvetaju ruže. Jesenas je zabeležio 11 nastupa za Sautempton u Premijer ligi, ali pošto se nijednom nije upisao u strelce, prosleđen je na pozaijmicu u Bornmutu. U Čempionšipu nešto bolji učinak - dva gola na osam nastupa, ali je od poslednjeg prošlo gotovo mesec dana.

Irska će zaigrati u sledećm sastavu: Travers - Kolmen, Dafi, Klark, O'Šej - Robinson, Brejdi, Najt, Hendrik, Meklin - Long.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara