©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Statistika: Zvezda nadigrala Milan

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 18:53

Crveno-beli imali više udaraca ka golu, kornera i dobijenih duela u okršaju sa Rosonerima

Statistika nije uvek ogledalo dešavanja na terenu, ali kada u tom pogledu nadmašite jedan klub kao što je Milan, onda sa tim morate i da se pohvalite. To je upravo učinila Crvena zvezda, koja je na svom zvaničnom profilu okačila najvažnije statističke detalje sa prvog meča 1/16 finala Lige Evrope i svi su na strani srpskog šampiona.

Iako je poslednju fazu meča odigrala sa igračem manje zbog isključenja Milana Rodića u 77. minutu, Crvena zvezda je imala čak šest više udaraca ka golu rivala (17-11). Crveno-beli su imali i jedan udarac više u u okvir gola (7-6).

Izabrane vesti

Ono što se možda nije videlo golim okom takođe privlači pažnju, a to je da je ekipa Dejana Stankovića imala više dobijenih duela na utakmici (77-69). Takođe, nije za zanemarivanje ni broj kornera, koje je Zvezda takođe "rešila u svoju korist" rezultatom 9:4, pošto je onaj deveti bio ključan na meču i zadržao crveno-belima nadu pred revanš. Njega je odlično izveo Gelor Kanga, a onda je usledio nebeski skok Milana Pavkova i neodbranjiv udarac ka golu nemoćnog Đanluiđija Donarume.

Statistika je jedno, a ono što se dešavalo na samom terenu nešto sasvim drugo. Milan je tokom najvećeg toka meča bio dominantniji protivnik, gosti su zadavali dosta muke Zvezdinoj odbrani, ali je ekipa Dejana Stankovića pokazala karakter i vratila se u situaciji kada su je svi već otpisali. Zbog toga crveno-bele ne treba otpisivati ni pre utakmice na San Siru.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara