Stefan Leković debitovao za Viljareal: Spasao gol, ali Žuta podmornica opet potonula

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 17:10

Klub koji postoji tek deset godina izbacio Marselinovu ekipu iz Kupa kralja

Umalo da ovo bude savršeni produženi vikend za Srbe u Kupu kralja. Devetorica naših internacionalaca su se plasirala u osminu finala masovnijeg takmičenja u Španiji, a malo je nedostajalo da im se pridruži i Stefan Leković, samo što mladi štoper na debiju za prvi tim Viljareala nije imao sreće da upotpuni kolekciju ostvarenja sunarodnika. Žuta podmornica je doslovce dva dana igrala u Salamanki, da bi na kraju iscrpljujućeg okršaja sa Unionistasom razoružana.

Presudili su jedanaestrerci, pošto pobednika nije bilo ni posle 90 minuta (1:1), ni posle produžetaka. A onda je u raspucavanju snalažljiviji bio trećeligaš i ušao među 16 najboljih ekipa u državi. Bilo je 7:6 udarcima sa bele tačke, tako što je u tragičara izrastao Kiko Femenia, desni bek gostujućeg sastava.

Izabrane vesti

Prethodno je upravo Leković odližio stradanje Viljareala, jer je njegova intervencija u 101. minuta spasla učesnika Lige Evrope da ne primi gol u prvom produžetku. Nekadašnji polaznik omladinske škole Crvene zvezde je odlično reagovao na gol-liniji u situaciji kad se domaća publika poradovala da bi Unionistas mogao do pogotka.

Intervencija LekovićaIntervencija Lekovića

Podsetimo, Leković je u nedelju veče dobio priliku umesto iskusnog Danija Pareha, u 77. minutu i tako zabeležio debi za prvi tim Viljareala. Prethodno se dobrim partijama, a i u golovima u Drugoj ligi, nametnuo treneru Marselinu Garsiji Toralu, koji je procenio da je kup idealna prilika da debituje. Samo što Kup kralja uvek nosi iznenađenja i poneku čudnu priču, te je meč započet u nedelju nastavljen tek danas.

Razlog: pri rezultatu 1:1, nestalo je struje na malom stadionu u Salamanki. Domaćin je urgirao i nekako osposobio električna postrojenja, čime su se stekli minimalni uslovi da se igra u nedelju veče dodatnih 30 minuta. Viljareal nije želeo, insistirao je da dobije malo vremena za predah i nadi da bi tokom ponedeljka lakše mogao da završi posao. I – prevario se.

FS Španije jeste prebacio meč za ponedeljak, time samo dodatno motivisao domaćina, koji je proslavio najveći uspeh kluba osnovanog pre samo deset godina! I produbio krizu Viljareala, koji se nalazi u donjem delu tabele Primere, ispao je i iz kupa, ima već tri trenera u sezoni i baš mu ne ide...


tagovi

ViljarealKup kraljaStefan LekovićMarselino Garsija ToralMarselino Toral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara