Mitrović (©Starsport)
Mitrović (©Starsport)

Stefan Mitrović: Srbija od pre godinu i po i ova danas ne mogu nikako da se porede

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 13:28

„Sada smo mnogo bolji, imamo mnogo bolju atmosferu“, kaže štoper Orlova

Prethodno izdanje Lige nacija donelo je dvomeč Srbije sa Mađarskom, koji je završen bez ijedne pobede našeg državnog tima. U Beogradu je bilo 1:0 za protivnika, a u Budimpešti nerešeno – 1:1.

U četvrtak uveče ponovo će Mađarska i Srbija ukrstiti koplja na terenu, doduše sada u prijateljskoj utakmici. Ipak, utisak sa strane je da ta Srbija pod komandom Ljubiše Tumbakovića i ova današnja koju vodi Dragan Stojković ni ne liče jedna na drugu. Iako su po imenima gotovo sve isti igrači bili u obe selekcije, na terenu izgledaju kao da su dva različita tima.

Izabrane vesti

Sa takvom ocenom se slaže i Stefan Mitrović, iskusni štoper Orlova, koji je u beogradskom meču bio na terenu protiv Mađara.

Nesrećno smo izgubili u Beogradu, tamo smo igrali nerešeno... Ali, ne može da se poredi situacija koju smo imali tada i koju imamo sada. Danas smo mnogo ozbiljniji i kao ekipa i individualno. Imamo mnogo bolju atmosferu nego tada. Na totalno dugačiji način ćemo da uđemo u utakmicu“, poručuje Mitrović.

Dugo je srpski štoper reprezentativac, ali priznaje da nikada se nije bolje osećao u državnom timu nego sada. Prosto, atmosfera u timu i oko njega, u javnosti je bolja nego ikad. A, kao rezultat svega toga je i činjenica da će Orlovi igrati dva prijateljska meča, umesto „pakla“ zvanog baraž.

Prija nam što ćemo igrati dva prijateljska meča, bez pritiska. Pogotovo nam znači kada vidimo ko će sve igrati u baražu. Tek onda shvatamo kakav smo uspeh napravili i šta smo uradili u Lisabonu. Niko nam nije davao velike šanse u Portugaliji, ali smo pokazali da imamo kvalitet kojim možemo sve. Želimo da uživamo u ovom momentu, da gradimo pobednički mentalitet, da nastavimo da prikazujemo lepe igre i rezultat uvek dolazi uz to“.

Odbrana reprezentacije je često kritikovana da primi gol na maltene svakoj utakmici, ali je u Lisabonu odigrala perfektnu utakmicu, ostavivši moćnog rivala maltene bez šuta na gol za 80 minuta igre.

Vidim da se vodi velika polemika o odbrani, ali pogledajte, cele kvalifikacije je ta odbrana uspela da izgura u sistemu koji igramo. Igrači zadnje linije su tu u najvećem problemu, jer igramo dosta visoko, sa mnogo rizika. Pokazali smo odličan kvalitet i da samo tako nastavimo“.

Koliko je selektor Stojković na dobar način „ušao u glave“ reprezentativcima Srbije govori i njihov odnos prema predstojećem žrebu za grupe Svetskog prvenstva, koji će se održati 1. aprila u Dohi.

Ne treba da se opterećujemo žrebom. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svakog, da možemo da nametnemo naš stil igre. Niko neće biti srećan što će imati nas za protivnika. Mirno čekamo izvlačenje“.

Mitrović sa Hetafeom vodi bitku za opstanak u Španiji i veruje da će uspeti da uplove u mirnu luku do kraja sezone.

„Daleko smo još od opstanka, jer ima devet kola do kraja. Kadiz je pobedio za vikend, što nam ne ide na ruku. Ali, posle promene trenera igramo dosta bolje. Imamo ekipu koja po kvalitetu ne bi trebalo da je u ovoj poziciji“.

Epilog španskog El Klasika u kojem je Barselona pregazila Real usred Madrida sa 4:0 iznenadio je Mitrovića.

„Visoka pobeda Barselone me je iznenadila. Otkako je došao Ćavi igraju mnogo bolje, kao u stara dobra vremena. Ančeloti, s druge strane, radi izuzetan posao sa timom koji je slabiji nego prošle sezone. Očekivao sam teži posao za Barsu, ali svaka čast Ćaviju na svemu“, poručio je Stefan Mitrović.

 


tagovi

Stefan Mitrovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara