Stefan Šćepović u dresu Hetafea (©AFP)
Stefan Šćepović u dresu Hetafea (©AFP)

Stefan Šćepović ponovo u Španiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 16:15

Bivši fudbaler Partizana blizu postizanja dogovora sa Malagom

Kako prenose španski mediji, Stefan Šćepović (31) na pragu je potpisivanja ugovora sa Malagom. Srpski fudbaler je slobodan igrač od kako se početkom febraura rastao sa japanskom Mačidom, a na Rosaledi bi trebalo da zameni povređenog Pabla Čavariju.

Teška povreda argentinskog napadača naterala je upravu Malage da reaguje. Kako je prelazni rok odavno završen, kao opcija su ostali slobodni igrači. Nekoliko imena je u igri, ali je Šćepović od starta bio prva želja kluba iz Andaluzije.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Partizana je Japan napustio prvog februara, a već je i stigao u Španiju gde se očekuje da će potpisati ugovor sa desetoplasiranim timom Segunde. Ostalo je da se dve strane dogovore oko plate, pa kada i to bude rešeno Šćepović će staviti paraf na saradnju sa ekipom Serhija Pelisera.

Ima 31-godišnji napadač veliko iskustvo iz španskog fudbala iza sebe. Za Sporting Hihon je nastupao u dva navrata. Najpre u sezoni 2013/14, kada ga je i stigao na Iberijsko poluostrvo iz Partizana, u transferu teškom 1.000.000 evra. Igrao je sjajno, postigao 23 pogotka i upisao devet asistencija, pa ga je španska štampa nazvala i "Kraljem Segunde".

Dobre igre preporučile su ga škotskom Seltiku, sa kojim osvaja Premijeršip u prvoj sezoni, ali je već u drugoj završio na pozajmici u Hetafeu, koji ga je potom i otkupio. Pomogao je timu iz okoline Madrida da se vrati u elitni rang, da bi se vratio u Hihon leta 2017. godine, gde je odigrao još jednu polusezonu. Nastupao je potom za Videoton i Jageloniju, u Poljskoj je doživeo tešku povredu, da bi pre nešto više od godinu dana otišao u Japan.



tagovi

SegundaMalagaStefan Šćepović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara