Stefan Šćepović zna Škote: Ne igraju samo duge, Grifits najopasniji, pravi su tim... Srbija pobeđuje!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 16:13

Srpski napadač je igrao sa nekolicinom škotskih reprezentativaca

Škotsku reprezentaciju čine isključivo igrači iz domaćih ili iz engleskih klubova. Trećih nema. A skoro svi su prošli kroz škotski šampionat, uglavnom igrajući za tamošenje velikane Seltik i Glazgov Rendžers. Oni koji igraju u Engleskoj su donekle poznati srpskoj javnosti. Makar oni najpoznatiji poput Endija Robertsona (Liverpul), Kirana Tirnija (Arsenal), Skota Mektominija (Mančester Junajted), Džona Mekgina (Aston Vila)... Oni iz domaćeg prvenstva su uglavnom nepoznanica.

Mali je broj srpskih fudbalera koji su imali prilike da igraju sa škotskim reprezentativcima, a jedan od njih je Stefan Šćepović. Aktuelni napadač japanski Mačide je u sezoni 2014/15 nosio dres najvećeg škotskog kluba Seltika.

Izabrane vesti

Zato je Šćepović bio zanimljiv sagovornik škotskim medijima koje je zanimao njegov pogled na njhiovu reprezentaciju pred veliki okršaj za plasman na EP narednog četvrtka.

„Škotska će biti ozbiljan test za Srbiju. Kod nas je uvreženo mišljenje da Škoti nisu dobri u kontrolisanju utakmice i da će se okrenuti svom proverenom i isprobanom receptu dugih lopti u protivnički šesnaesterac. Ali mislim da je Škotska više od toga“, rekao je Šćepović škotskim medijima.

On smatra da Srbiju čeka teži posao nego u polufinalu baraža protiv Norveške.

„Verujem da je Škotska jača od Norveške kao tim. Norvežani su pali na ispitu protiv Srbije jer su mislili da će njihove zvezde individualnim kvalitetom da reše utakmicu. Pogrešili su što su se oslanjali na imena. Škotska nije takav tim. Nemaju zvezde. Moramo da budemo oprezni sa škotskom borbenošću i odlučnošću da se bore za konačan cilj“.  

Od aktuelnih reprezentativaca, Šćepović je igrao sa trojicom u Glazgovu. Posebno ističe dugogodišnjeg Seltikovog napadača Lija Grifitsa.

„Grifits uvek traži loptu. Lako nađe prostor, veoma je nadaren i ima strašan šut. Nije baš visok ali u skoku ima dobar odraz i sjajne reflekse. Po meni, on je najopasniji igrač Škotske. Kalum Mekgergor je bio omladinac kada sam ja bio tamo, ali ga se sećam kao veoma opuštenog na lopti i dobrog u čitanju igre. Stjuart Armstrong je tada tek došao iz Dandi Junajteda. On je baš radilica. Prešparta teren uzduž i popreko. Tehnički je veoma dobar i nisam iznenađen što mu ide odlično u Sautemptonu“.

Iako nije ostavio neki ozbiljniji trahg za godinu dana na Seltik Parku, Šćepović po lepom pamti taj period.

„Kada sam bio u Seltiku, sa mnom u timu je bio Virdžil van Dajk koji je uvek delovao kao da igra sa 30 odsto mogućnosti. Neverovatan fudbaler! Nadam se da će se što pre oporaviti od povrede kolena. Moj period u Seltiku je bio divan i nezaboravan. Veliki klub  sa dobrim igračima“.

Za kraj, ne ostavlja dilemu ko će se plasirati na EP

„Nemam dilemu da ćemo pružiti dobru partiju kao protiv Norveške i da ćemo trijumfovati“.



tagovi

Stefan Šćepovićfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija škotske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara