Rahim Sterling (Reuters)
Rahim Sterling (Reuters)

Sterling želi da napusti Siti i oproba se u Primeri ili Ligi 1

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 22:50

Engleski krilni fudbaler mogao bi da bude jedna od zvezda predstojećih prelaznih rokova

Sa potpisom Džeka Griliša za Mančester Siti, odjeknula je najskuplja transfer bomba u istoriji engleskog fudbala. Do sada je Pep Gvardiola, ma koliko mu od dolaska na Etihad igrački kadar bio krcat ofanzivcima sličnih pozicija, umeo da adekvatno raspoređuje minutažu. Međutim, na startu aktuelne sezone ustaljena praksa je zakazala, a ispašta Rahim Sterling.

Reprezentativac Engleske ne samo da je potpuno ispao iz konkurencije, već dobija priliku na kašičicu. To je rezultiralo činjenicom da je od mogućih 630 minuta u Premijer ligi sakupio svega 273, da je na sedam mečeva samo dva puta bio starter, a učinak mu se sveo na samo jedan gol. Pride je u Ligi šampiona odigrao još dva meča (jedan počeo, u drugom ušao sa klupe).

Izabrane vesti

Katalonski mediji Mundo Deportivo i Sport su pre desetak dana počeli da ga sele u Barselonu, a sam fudbaler je rekao par reči kojima je nedvosmisleno poručio da mu budućnost nije u plavom delu Mančestera, niti u ostrvsko fudbalu.

“Ako postoji prilika da odem negde drugde, trenutno sam otvoren da je prihvatim", rekao je Sterling za Financial Times pre nego što je dao nagoveštaj da bi voleo da nastavi karijeru u Španiji ili Francuskoj.

Sterling je leta 2015. godine prešao iz Liverpula u Mančester Siti za 63.700.000 evra. Od tada je odigrao 302 utakmice za Građane, postigao 115 i namestio 88 golova, a pritom osvojio tri Premijer lige, jedan FA kup i u četiri navrata podizao trofej Liga kupa. Nedostaje mu Liga šampiona, ali u pohod na pehar koji mu je izmakao 29. maja ove godine, možda će u budućnoti krenuti sa nekim novim klubom.

U Primeri ili Ligi 1 teško je zamisliti ga u klubovima koji nisu Real Madrid, Barselona ili Pari Sen Žermen. Ipak, fokus Blankosa biće na Mbapeu, Pari Sen Žermenu sa Lionelom Mesijem i Nejmarom će Englez predstavljati nepotreban luksuz i zato je i dalje najrealnija priča o Barseloni kao budućoj destinaciji.

“Kao Englez, Premijer liga je jedina koju poznajem. Uvek sam osećao da bih jednog dana voleo da igram negde u inostranstvu i testirao sebe u borbi sa novim izazovima."

Podsetimo da bi Barselona pokušala prvo da isposluje pozajmicu fudbalera koji godišnje prihoduje 18.000.000 evra.



tagovi

Rahim SterlingMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara