Ilustracija (©Starsport, ©AFP)
Ilustracija (©Starsport, ©AFP)

Stevanović: Voleo bih da nam dođe Olimpijakos, iako bi imao više navijača u Leskovcu

Vreme čitanja: 5min | čet. 17.08.23. | 13:19

Bek Čukaričkog za Mozzart Sport izneo svoja očekivanja od meča Atinjana sa Genkom (četvrtak, 20) u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Grci su u Belgiju otputovali sa prednošću od 1:0 i zbog toga su bliži dvomeču sa Brđanima

Revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Genta i Olimpijakosa (četvrtak, 20.00) pratiće se sa velikom pažnjom u Belgiji, Grčkoj, ali i u Beogradu. Pobednik tog dvomeča biće rival Čukaričkog u plej-ofu, zbog čega će bek Brđana Miladin Stevanović večeras biti uz televizor (Arena Sport Premijum 2) kada sudija Tobijas Štiler bude označio početak meča na Kegeka areni.

Bio je Stevanović pre nedelju dana uz kompjuter, kada se igrala utakmica u Atini. Želeo je uživo da se uveri u to šta čeka njega i njegove saigrače 24. i 31. avgusta. Trenutno, srpski tim je bliži dvomeču sa Olimpijakosom, koji je kod kuće trijumfovao sa 1:0 golom Konstantinosa Fortunisa već u prvom minutu.

Izabrane vesti

Nije bilo prenosa, našao sam na internetu prenos pa sam ispratio koliko sam mogao. Svima je jasno, ko god da dođe, čeka nas veoma težak posao. Suvišno je pričati o kakvim ekipama je reč. Mislim da će i revanš meč da bude kvalitetan, kao onaj u Grčkoj. Blagu prednost bih možda dao Genku, u Atini mi je delovao organizovanije iako je izgubio sa 1:0. Očekujem da sada odigra još bolje, imaće prednost svojih navijača, ali isto će da bude tesna utakmica. Na jedan gol. Ekipe su sličnog kvaliteta, možda bude 1:0 pa odu u produžetke ili ostane 0:0”, ocenio je Stevanović za Mozzart Sport.

Prošle sezone Olimpijakos nije uspeo da osvoji titulu, završio je iza AEK-a i Panatinaikosa, pa je ovog leta renovirao ekipu. Stiglo je osam novih fudbalera, kao i novi trener Dijego Martinez. Potrebno mu je vreme da sve legne na svoje.

20.00: (1,90) Genk (3,50) Olimpijakos (4,10)

Grčki šampionat počinje tek ovog vikenda, dok Belgijanci uveliko igraju. Na domaćoj sceni Genk ima dve pobede i jedan poraz, dok je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubio od švajcarskog Serveta posle penala.

Olimpijakos je doveo dosta novih igrača, nije još uvek uigran. Otežavajuća okolnost im je što još nije počelo prvenstvo Grčke, Belgijanci su već odigrali tri kola. Koliko sam video, nije Genk baš idealno otvorio sezonu, ali kvalitet nije sporan”.

Ko god da bude rival Čukaričkog, Stevanović će imati insajdera za detaljniju analizu. Njegovi saigrači Mohamed Badamosi i Sambu Sisoko su igrali u belgijskoj ligi pre dolaska na Banovo brdo, dok je bivši štoper Olimpijakosa Svetozar Marković Stevanovićev brat od tetke.

Sveti sam već rekao odmah posle žreba, ako bude prošao Olimpijakos moraćemo da sednemo i da mi ispriča sve što zna. Na vreme sam ga spremio za to”, nasmejao se Stevanović.

Fudbaleri Čukaričkog (©Starsport)Fudbaleri Čukaričkog (©Starsport)

Otkrio je 27-godišnji defanzivac da će večeras navijati za Grke, iako to donosi rizik da u Leskovcu 31. avgusta bude velikog broja Olimpijakosovih navijača na tribinama. Svakako većeg nego što bi imao Genk.

Da budem iskren, više bih voleo Olimpijakos. Da bude što više publike u Leskovcu i da atmosfera bude što bolja. Tako je lakše da se igra, čak iako bi Grci verovatno imali svoje navijače na tribinama. Čukarički nema svoje navijače, navikli smo da su gledaoci uglavnom više protiv nas. Lepše je svakako kada je puno, pa i da nisu uz nas, nego da budu prazne tribine”.

Pre tog susreta Čukarički očekuje još jedna prvenstvena utakmica. Na otvaranju 4. kola Mozzart Bet Superlige Srbije Brđani će u petak od 18 časova gostovati IMT-u na stadionu Voždovca u Zaplanjskoj ulici.

IMT nikako nije lak protivnik. Mi smo kiksnuli u prošlom kolu protiv Javora. Uz svo nužno poštovanje prema njima, dobra su ekipa, ali na toj utakmici smo morali da osvojimo tri boda. Sada ćemo probati da se iskupimo protiv IMT-a, da dođemo do pobede. Gledali smo ih protiv Pazara, bila je to baš interesantna utakmica. Onako, za navijače – sedam golova”.

Traktoristi su prošlog vikenda zabeležili svoju prvu superligašku pobedu, sa 4:3. Pre toga su dali dva gola Voždovcu (2:2) i jedan Spartaku u Subotici (1:2). Protiv poletnog IMT-a defanzivci Čukaričkog, među kojima je i Stevanović, biće na posebnom ispitu.

IMT ima mladu ekipu, dobrog trenera Nebojšu Jandrića koji gaji ofanzivan stil. Uvek igraju na gol više, tek su ušli iz Prve lige i rasterećeni su. Nemaju pritisak. Dobro su počeli sezonu, osvajaju bodove i zato moramo da budemo oprezni. Cilj nam je da pobedom dodatno podignemo atmosferu pred evropske izazove”.

Posle kiksa sa Javorom smenjen je trener Dušan Kerkez, a na njegovo mesto postavljen Igor Matić.

Mi smo tu da radimo svoj posao, to je bila odluka uprave, predsednika i sportskog direktora. Na nama je da je usvojimo, da treniramo i se trudimo da pobeđujemo na svakoj utakmici. Igor je bio tu i kada sam ja došao, tada je tek okončao karijeru, ali je ostao u klubu na drugim funkcijama. On je bio lider i kao igrač, takav je i sada. Ovo mu je prvi samostalan posao, igrao je do skoro i veoma dobro zna šta ga čeka. Sa Kerkezom smo imali prošlu sezonu vrlo uspešnu, osvojili smo treće mesto, bili izjednačeni sa TSC-om. Kerkezu bih se zahvalio na svemu što nas je naučio, a Igoru bih poželeo puno sreće na novom poslu. Nadamo se da ćemo zajedno da donesemo Čukaričkom što više pobeda”.

Evropska sezona nije dobro počela za srpske klubove, Vojvodina i TSC su izgubili oba meča od APOEL-a i Brage, a Partizan u Azerbejdžanu od Sabaha. Stevanović se nada da će se ta negativna slika promeniti koliko večeras, kada će u Humskoj njegov matični klub da ugosti Azerbejdžance.

Eto, još uvek smo na nuli što se tiče koeficijenta. Ipak, verujem da Partizan večeras može da nadoknadi taj minus od dva gola, da prođe dalje i da uđe u grupnu fazu Lige konferencije. Onda bismo imali četiri kluba u grupama i znatno veću šansu da osvojimo veći broj poena. I dalje verujem da možemo da spasemo koeficijent, iako za sada ne izgleda baš idealno”, optimističan je Stevanović.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Fashion&Friends parfimerije od 12.000 rsd + 10.000 rsd

----------

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 1. KOLO (REVANŠI)

Četvrtak

18.00: (2,85) HJK Helsinki (3,35) Karabag Agdam (2,50) - prvi meč 1:2

19.00: (1,42) Heken (4,60) Žalgiris (7,50) - prvi meč 3:1

19.30: (2,75) Brejdablik (3,45) Zrinjski (2,50) - prvi meč 2:6

20.00: (4,10) BATE Borisov (3,50) Šerif (1,90) - prvi meč 1:5

20.00: (4,90) Dnjepar 1 (3,60) Slavija Prag (1,75) - prvi meč 0:3

20.00: (1,90) Genk (3,50) Olimpijakos (4,10) - prvi meč 0:1

20.00: (1,53) Ludogorec (4,10) Astana (6,50) - prvi meč 1:2

***Kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeMiladin StevanovićČukaričkiOlimpijakosGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara