Kalvin Filips (Reuters)
Kalvin Filips (Reuters)

Stiže Fernandinjov naslednik: Siti dogovorio Kalvina Filipsa za 52.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 19:22

Pep Gvardiola bi i pre početka jula meseca mogao da probije cifru od 120.000.000 evra na kupovinu fudbalera - naredna meta je Mark Kukurelja

Mančester Siti je uoči letnjeg prelaznog roka već razbio kasu kupovinom Erlinga Halanda za 75.000.000 evra, ali ne planira da se zadrži na tome. Poslednjih nedelja kao prva meta Pepa Gvardiole apostrofiran je levi bek Mark Kukurelja, ali pre nego što se vrati na ubeđivanje Brajtona, šampion Engleske je izvukao potvrdan odgovor od Lidsa na pitanje transfera Kalvina Filipsa. Ugledni britanski Atletik pod vinjetom "ekskluzivno" donosi informaciju da su Jorkširci prihvatili Sitijevih 49.000.000 evra fiksno plus 3.500.000 kroz potencijalne bonuse za reprezentativca Engleske.

To znači da bi Siti i pre formalnog početka letnjeg prelaznog roka mogao da probije brojku od 120.000.000 evra.

Izabrane vesti

Mnogi su premijerligaši prethodnih meseci maštali o dovođenju momka koji je za nepune dve godine već sakupio 23 nastupa za selekciju Gordog Albiona. U martu se pominjala Aston Vila i njena spremnost da istrese čak 70.000.000 evra. U mređuvremenu su ga ciljali Njukasl, te Mančester Junajted, ali Građani su bili konkretniji dok se Crveni Đavoli natežu sa Barselonom oko Frenkija De Jonga. Devet dana nakon što su engleski mediji javili da je Siti krenuo po Filipsa sa sumomo između 50 i 60 miliona, eto konkretnog učinka. Lids je odobrovoljen, ostaje da se dogovore uslovi sa 26-godišnjakom, što će biti lakši deo posla.

Ovo znači da je Siti pronašao zamenu za, slobodno možemo reći klupsku legendu, Fernandinja koji je od takmičarske 2013/14 odigrao 383 utakmice za klub uz 26 golova i 33 asistenicje. Moraće Filips da uskoči u kopačke Brazilca koji je povremeno bio alternativa i na poziciji štopera, mada ni Englezu takva uloga nije strana.

Sa 50 i kusur miliona obeštećenja Lids će praktično pokriti sva tri transfera koja je napravio do sada. Dvojac iz Red Bul Salcburga Brenden Aronson - Rasmus Kristensen koštao ga je skoro 46.000.000 evra. Nakon njih stigao je Mark Roka iz Bajerna za 12.000.000 baš kao zamena za Filipsa na čiji su se odlazak Jorkširci spremali.

Filips je trenutno na odmoru sa kojeg bi trebalo da se vrati do četvrtog jula i tada javi u tabor Lidsa. Međutim, pitanje je da li će se direktno obreti u plavom delu Mančestera budući da je finalizacija transfera planirana za narednu nedelju.

Engleski vezista je eksplodirao pretprošle sezone pod trenerskom palicom Marsela Bjelse, a kako se Pep Gvardiola u trenerskom razvoju mnogo ugledao baš na legendarnog Argentinca, ne bi Filipsu trebalo da bude previše teško da razume ideje budućeg trenera.

Za kraj, Atletik piše i da bi 18-godišnji centralni vezista Sitija Darko Gjabi mogao da ode u suprotnom smeru i pojača klub sa Eland rounda uz obeštećenje od 6.000.000 evra. Stim da će taj transfer biti ralizovan odvojeno od Filipsovog.


tagovi

Kalvin FilipsLetnji prelazni rok 2022Mančester SitiLids Junajtedlids

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara