Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Stoičkov o Belingemu: Miks Laudrupa, Kake i Pogbe, ali nije zaslužio nagradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 10:27

Slavni Bugarin pita gde su trofeji engleskom fudbaleru

Posle Frans fudbalovog Kopa trofeja, Džud Belingem je dobio i Tutosportovo priznanje Zlatni dečak (Golden boy). Za većinu nema dileme da je engleski reprezentativac najbolji mladi fudbaler sveta u 2023. godini, međutim, sa tim se ne slaže i Hristo Stoičkov.

Bivši reprezentativac Bugarske i najbolji igrač sveta za 1994. godinu priznaje da je Belingem vanserijski igrač, ali i pita gde su mu trofeji, podsećajući da je pre odlaska u Real Madrid sa Borusijom Dortmund bio na korak do titule, koja je u poslednjem kolu Bundeslige, ipak ostala u rukama Bajern Minhena.

Izabrane vesti

"Ne osporavam Belingemove kvalitete. On je jedan od najvećih talenata na svetu. Ima klasu i pametan je igrač, za mene je mešavina Laudrupa, Kake i 'prvog' Pogbe. Budućnost je njegova, boriće se sa Embapeom i Halandom za sledeću Zlatnu loptu, ali bih voleo da čujem šta je osvojio 2023. igrajući za Borusiju Dortmund i Real Madrid. Ništa", konstatuje Stoičkov u razgovoru za Tutosport.

Mladi Englez je propustio poslednja dva kola nemačkog prvenstva prošle sezone, u kojima je Dortmund pobedio Augzburg 3:0, ali onda remijem 2:2 sa Majncom kod kuće prepustio tron Bajernu. Tu sezonu Belingem je završio sa osam prvenstvenih golova, a po dolasku u Real Madrid već je nadmašio svoj učinak (10 golova u 11 utakmica).

Ipak, nekadašnji napadač Barselone ističe da se tekuća sezona tek zahuktava.

"Kakav su uspeh ti golovi doneli Real Madridu? Kako se završila prošla Bundesliga? Borusija Dortmund je imala dva boda prednosti u odnosu na Bajern samo 90 minuta pre kraja sezone. Igrali su kod kuće protiv Majnca, dok su Bavarci bili u Kelnu. Šta je bilo pet minuta pre kraja? Odigrali su nerešeno 2:2 i zbog slabije gol-razlike ostali bez titule...", podseća Bugarin.

U trci za Kopa trofej na drugom mestu našao se Bajernov Džamal Musijala, treći je Rasmus Hojlund iz Mančester Junajteda, pa sledi Barselonin trio Balde, Gavi, Pedri, dok je drugi u izboru za Zlatnog dečaka bio Alehandro Balde, treći Antonio Silva iz Benfike, četvrti Musijala i peti Ćavi Simons iz Pari Sen Žermena koji igra na pozajmici u RB Lajpcigu.

Po Hristu Stoičkovu nagradu za najboljeg mladog igrača 2023. godine trebalo bi da su dobili Musijala ili Balde.

"Pošto Gavi nije bio podoban po propisima", dodao je nekada najbolji fudbaler sveta.


tagovi

Džud BelingemHristo StoičkovZlatni dečko

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara