Dragan Stojković (©MN Press)
Dragan Stojković (©MN Press)

Stojković: Niko ne može da nam oduzme veru da ćemo biti prvi

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 20:29

„Čestitam ekipi na karakteru“, podvukao selektor Srbije

Sedam bodova posle tri kola – Srbija je na odličan način otvorila mundijalske kvalifikacije.

Posle pobede u Azerbejdžanu, teško izvojevane (2:1), došla je na pola koraka od baraža. Ali, septembar će dočekati na prvom mestu ili makar na deobi čelne pozicije, pa selektor Dragan Stojković, pun samopouzdanja od dana kada je stupio na dužnost, ne vidi razlog zašto tu ne bi mogla i da ostane.

Izabrane vesti

Učinićemo sve da ostanemo tu, verujemo da možemo. Tu veru i nadu niko ne može da nam oduzme“, poručio je Piksi posle pobede u Bakuu.

Najavio je selektor dan pre meča da će biti ekstremno teško sa Azerbejdžanom. Možda je neko pomislio da je to malo kurtoazija pred domaćinom ili motivišuća poruka za igrače, a na kraju se ispostavilo kao potpuna istina. Mnogo znoja je proliveno da se dođe do trijumfa.

Najvažnije je da smo ostvarili šta smo želeli, osvojili smo tri važna boda. Znali smo i tako smo se pripremili da će biti ekstremno teška utakmica, što se i pokazalo. U prvom poluvremenu smo domnirali, imali vođstvo, a drugo je pokazalo da stvari mogu da odu u nekom drugom pravcu. Čestitam igračima što su pokazali jak karakter, što nisu izgubili nadu da možemo da dođemo do drugog gola za pobedu. Prelepo veče, mislim da smo tri boda apsolutno zaslužili, pokazali smo da smo bolja ekipa od Azerbejdžana“.

Kao što smo i govorili pre utakmice – ovo je pitanje karaktera, a ne kvaliteta. A, Stojković je upravo posle meča istakao da je ponosan na jak karakter koji su pokazali njegovi puleni.

U svakoj utakmici moramo da igramo bukvalno ovako, da pokažemo lice da se ne predajemo, kao što sve vreme govorimo da ta reč „predaja“ ne postoji u našem rečniku. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi, ali uz dovoljno koncentracije, fantastične borbe koju smo pokazali i uz veru u sebe, možemo da napravimo rezultat koji će nas sve usrećiti. Ovo je put kojim moramo ići. Ovaj rezultat mi je velika satisfakcija s obzirom na to da naši fudbaleri dolaze iz teških prvenstava, ne treba zaboraviti na umor, ali su pokazali strahovitu želju da ove kvalifikacije krenu kako smo svi želeli.“

Prvo okupljanje sa novim selektorom je završeno i on je podelio na kraju fudbalerima samo visoke ocene.

Ponašanje igrača sve ovo vreme koliko smo zajedno, a prvi nam je put, bilo je na visokom nivou, pokazali su se kao pravi profesionalci, ceo ambijent je bio odličan i ove pobede dolaze kao rezultat toga“, podvukao je Dragan Stojković.

Naredno okupljanje reprezentacije bi trebalo da bude u junu, pominjalo se da bi tada trebalo da idu na azijsku turneju na prijateljske mečeve sa Japanom i Južnom Korejom. Što se tiče kvalifikacija, zavesa se ponovo podiže u septembru, a prvi meč će biti sa Luksemburgom u Beogradu. Valjda budu i tribine otvorene za publiku.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara