Stojkovićeva dopuna: Zvezda ne koristi umetnike poput Marina i Garsije, traži alibi za zaslužen poraz

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 08:59

„Dobio sam udarac i po ruci i po telu“, objašnjava kapiten Partizana i uverava da duel sa Žanderom ne može da se poredi da okršajem Tavambe i Manojlovića iz aprila 2017.

Već sutra opet će se zakotrljati lopta na superligaškim terenima, na programu su dve odložene utakmice, međutim, i dalje se najviše priča o odigranoj u nedelju veče, u kojoj je Partizan igrački i rezultatski nadvisio Crvenu zvezdu (2:0). Posle 161. večitog derbija u Humskoj bonaca, a sa stadiona „Rajko Mitić“ bura usmerena pre svega ka sudiji Srđanu Jovanoviću, pošto je prema oceni direktorskog tandema Mitar Mrkela – Zvezdan Terzić pogurao crno-bele ka slavlju.

U centru pažnje je detalj iz 69. minuta, duel Vladimira Stojkovića i Žandera u kaznenom prostoru domaćina. Mada niko od igrača u crveno-belom nije tražio jedanaesterac za vreme meča, u taboru aktuilenog prvaka Srbije uvereni su da prekršaj Brazilca nad golmanom Parnog valjka nije postojao i da je trebalo priznati gol Nemanje Milunovića.

Izabrane vesti

Međutim...
Sramne su te priče o Zvezdinom golu. Takođe, sramno je da se cela ta situacija dovodi u neki kontekst koji nikako nije realan, jer sam dobio udarac i po ruci i po telu. Vidim da se sve poredi sa golom Tavambe na Zvezdinom stadionu, a on se tada nije ni pomerio kada je zatresao mrežu“, pojasnio je Vladimir Stojković u izjavi za Večernje novosti.

Prethodno su „razmenjena mišljenja“ na relaciji Mrkela – Stojković. Razumljivo, svako drži svoju stranu, sportski direktor kluba sa Marakane kazao je da se „jasno vidi da je Zvezda postigla regularan gol“, dok je doskoršanji reprezentativni čuvar mreže replicirao „da se bavi sopstvenim dvorištem“.
Njihovo je za šta će se hvatati u pokušaju da opravdaju poraz, ali zaista nije korektno da se na ovakav način traži alibi za lošu igru i zaslužen poraz. Očigledno je da se ovde radi baš o tome. Ne znam stvarno odakle ljudima obraza da pričaju kako nije postojao prekršaj. Moj savet im je da pogledaju pravila i shvatiće da je svako ometanje golmana u petercu prekršaj. Jedino ako ne igramo po nekim drugim pravilima, možda engleskim...“

Ono što posebno imponuje svima u Partizanu je činjenica da je gost završio derbi bez ijednog udarca u okvir gola za 90 i kusur minuta.
Ne razumem da oni ne koriste na pravi način toliki broj umetnika koji igraju odličan fudbal. Tu pre svega mislim na Marina i Garsiju. Ipak, nisam toliko iznenađen što su odigrali defanzivno, jer su i oni gledali nas poslednjih meseci, videli su kako igramo i pokušavali su na ovaj način da dođu do pozitivnog rezultata. Odigrali smo onako kako je trener Milošević zahtevao od nas. Obećali smo napadačku igru i tako je i bilo. Drago mi je što su naši navijači zadovoljni napustili stadion i što je narod video da vredimo“, dodao je Novostima Vladimir Stojković, koji je premijerni derbi u ulozi kapitena okončao na najlepši mogući način, trijumfom i sačuvanom mrežom.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara