Stolica sa saradnicima u stručnom štabu (© MN Press)
Stolica sa saradnicima u stručnom štabu (© MN Press)

Stolica još jednom o bonusima: Kratak je put do uspeha, još brži do obaranja u blato! To nećemo dozvoliti

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.07.22. | 14:30

Fejsa obradovao trenera Partizana pred gostovanje u Nišu

Parni valjak opet na strani. Voljom žreba, kad su birani parovi Mozzart Bet Superlige, crno-beli su u uvodna dva kola gosti, a posle uspešno rešenog izazova u Ivanjici u petak od 20 časova na Čairu želi još tri boda kao dokaz da je spreman i sa novim timom da se upusti u trku sa Crvenom zvezdom.

Partija protiv Javora bila je efikasna, ne bi u Partizanu imali ništa protiv da takva bude i u Nišu sa Radničkim, s tim što su bodovi, kao prioritet, postavljeni ispred estetike.

Izabrane vesti

Imamo zdravu dozu poštovanja prema protivniku, timu koji predstavlja Srbiju u Evropi i želim mu tamo sreću. Radnički je prvo kolo odigrao mnogo bolje nego što je pokazao rezultat (0:4 na stadionu “Rajko Mitić”, op. aut.). Imaćemo rivala sa zdravim i realnim ambicijama zbog kvaliteta koji poseduje. Hoćemo da uđemo u meč kvalitetno, da li ćemo biti nagrađeni golom, ne mogu da znam. Na kraju, važno je kako ćemo zatvoriti utakmicu, a ne kako ćemo je otvoriti”, aludira Ilija Stolica na tajming postizanja golova, pošto je njegova ekipa na premijeri načela Javor pogotkom u 21. minute, a četvrti gol dala u nadoknadi vremena.

Pohvalno šef struke Partizana govori o kolegi sa suprotne klupe Tomislavu Siviću, od ovog leta na čelu Radničkog.

Kolega Sivić je jedan od naših cenjenijih trenera. Godinama pokazuje kvalitet. Prepoznatljive su njegove ekipe, način na koji igraju. Kvalitet Radničkog je znatno viši od rezultata protiv Zvezde. Imao je ogroman broj stopostotnih šansi. Na raspolaganju su mu igrači sa izraženim napadačkim i brzinskim sposobnostima. Znamo šta nas čeka i na nama je da se pripremimo”.

Ne samo na Nišlije, već i na uslove igrališta na Čairu. Ne baš idealne.

Nismo sigurni u kakvom stanju je teren, koji neće odgovarati ni domaćinu, ni nama. To je nepoznanica. Nadam se da će biti u boljem stanju nego prošle godine kada je Partizan gostovao u Nišu, kad je bio neprihvatljiv za fudbalsku utakmicu”.

Uprkos svemu, Grobari će pohrliti u Nišu, očekuje se sjajna podrška renoviranom timu, naročiti posle pokera minule subote.

Raduje me veliki broj navijača u Ivanjici. Navijači su nas podržali u prvoj utakmici, mnogo nam je značilo. A jug Srbije je poznat kao naša velika navijačka baza. Uz njihovu podršku možemo i moramo da dođemo do pobede. Pozivam ih da dođu u Niš. Mnogo nam je važno”.

Važno je Stolici što je dobio još jednog aduta, pošto se Ljubomir Fejsa oporavio od bolesti, koja ga je sprečila da bude u konkurenciji na premijeri.

Vratio se treninzima, to je ogromno pojačanje. Pokazao je na pripremama koliko je značajan. Videćemo koliko ćemo moći da ga koristimo na utakmici. Fuseni Dijabate je sa nama pet treninga, nismo sigurni koliko ćemo moći da ga koristimo. Voljan je da igra, ali ga postepeno uvodimo. Dugoročno razmišljamo. Moramo da budemo pametni. Prioritet je da se on spremi”.

Kad su u pitanju bonus igrači, u Humskoj su prezadovoljni činjenicom da su Mihajlo Petković i Samed Baždar pogađali protiv Javora, da bi Kristijan Belić proširio opus dolaskom iz Čukaričkog početkom sedmice.

“U ovom poslu se svake nedelje prosuđuje da li ste dobri ili kvalitetni. Tako je i sa bonusima. Ovde je kratak put do uspeha i još brži da ih neko obori u blato. To nećemo dozvoliti. Moraju da budu sa obe noge na zemlji. Moraju još mnogo da rade da bi zasluživali minutažu. Pravilo bonusa je takvo da primorava, a to nije dobro. Ko zaslužuje treba da igra. Sa mladima treba imati puno strpljenja i razumevanja. Odigraju velike utakmice, pa ih onda nema. Proces sazrevanja je takav. Putanja mora da ima uspone i padove. Trudićemo se da svi dobiju šansu, ko će biti u Nišu, to ćete videti tek na utakmici. Deca su pokazala da zaslužuju i srećni smo zbog toga”.

Čini se da Stolicu naročito raduje što je Petković debi za seniorski tim ukrasio golom, dok bi Belić trebalo da bude opcija u veznom redu.

“Petkoviću čestitam na potpisivanju novog ugovora. Za njega je to važna stvar. To treba da bude podstrek. Dete je svesno da je pred njim veliki rad. Znaće to da kanališe, uz našu pomoć. Tu smo da ga podržimo kad dođu izazovi. Belić je veliki potencijal i ima mogućnost dokazivanja. Znam njegove kvalitete. Dugo ga poznajem. Mnogo radi na sebi, ima veliko iskustvo, prošao je uspone i padove do svoje 21. godine. I njemu ćemo dati vremena, radi fenomenalno, brzo se uklopio, kao i svi drugi. To je dokaz da imamo zdrav kolektiv”, dodao je Ilija Stolica.



tagovi

Ilija StolicaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara