Ilija Stolica (© Star sport)
Ilija Stolica (© Star sport)

Stolica ostaje trener Partizana: Čuva ga Vučelić, Evropa je naredna šansa

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 19:49

Bez epiloga posle sastanka u Humskoj

Ostaće Ilija Stolica šef stručnog štaba Partizana. Na – neodređeno.

Iako je saradnja oročena na dve godine (predivđena da traje do juna 2024), sva je prilika da ne samo da neće odraditi ugovor do kraja, nego je pitanje dokle će potrajati. Izgleda ne još dugo, pošto su čelnici kluba i trener na različitim talasnim dužinama i u takvim okolnostima se čini da je pitanje tajminga dokle mogu zajedno.

Izabrane vesti

Na jednoj strani Ivica Iliev kao sportski direktor i prvi čovek tzv. sportskog sektora. Nadređen baš Stolici. Na suprotnoj trener. Između njih Milorad Vučelić, s tim da je prema informacijama sa više adresa predsednik kluba insistirao na dolasku Ilije Stolice i ubedio Ilieva da prihvati predlog, iako je direktor želeo drugačije rešenje u vidu Sava Miloševića, pošto su prethodno mnogi odbili.

Bez obzira na slatkorečivost tokom zvaničnog predstavljanja, između Stolice i Ilieva nijednog trenutka nije „kliknulo“, nisu se poklopili po pitanju pogleda na tim, načina igre, čak i izbora pojedinih novajlija. Te razlike su se vremenom uvećavale, a kulminirale su posle novog kiksa, drugog u samo tri kola Mozzart Bet Superlige, sa TSC- (0:0). Kako u Humskoj nisu želeli ništa da seku preko noći, nedelja je bila dan da se glave ohlade, a ponedeljak za sastančenje. Epilog je takav da odluke nema.

Niti je Ilija Stolica dobio poverenje o kakvom se pre samo nekoliko sedmica naširoko pričalo, niti mu se klub zahvalio na saradnji, iako je bilo i takvih glasina. Sastanak čelnika sa šefom stručnog štaba završen je pat pozicijom, kojom niko nije zadovoljan. Deo rukovodstva zato što je izgubio poverenje u trenera posle neubedljivog početka sezone, strateg zato što ne oseća da sve strukture kluba prate njegovu ideju i nemaju strpljenja za proces kakav planira da sprovede.

Jedino je odlučeno da Ilija Stolica, mahom zbog stava predsednika Milorada Vučelića, dobije priliku da vodi ekipu u budućem periodu i, pre svega, u kvalifikacijama za Ligu Evrope (već sledećeg četvrtka, sa poraženim iz dvomeča danskog Midtjilanda i kiparskog AEK-a, prvi meč završen 1:1) pokuša da okrene situaciju.

S tim da ima veze i sa utiskom da je vreški teško naći mu naslednika. Nije baš da su se „otimali“ treneri za klupu Partizana kad je sa nje ustao Aleksandar Stanojević.



tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara