Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stounsu su kiksevi u DNK, srećom po Englesku ima sredstva za iskupljenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 22:46

Poljaci bez Levandovskog ozbiljno namučili izabranike Gereta Sautgejta

Engleska i Poljska, kao dve najzvučnije reprezentacije grupe I odigrale su meč koji je dao odgovore na nekoliko pitanja. Za početak, ma koliko Englezi bili na papiru jaki, još uvek nisu naštimovani i sposobni da nadigraju ozbiljnije rivale od Andore i San Marina. Srećom nije im bilo potrebna apsolutna dominacija protiv Poljske da bi osvojili ceo plen - 2:1. Drugo, Poljacima jeste nedostajao Robert Levandovski, ali čini se da bi i bez njega mogli da stanu rame uz rame sa ostalim konkurentima u grupi. I na kraju, ma koliko Džon Stouns igrao sezonu života, kiksevi i dalje nisu iščezli iz njegovog fudbalskog DNK.

Dva poluvremena i dva lica Poljske. U prvom nevidljivi, neubedljivi i nemoćni, nisu dali priliku Niku Poupu ni da se zagreje među stativama. U nastavku razmrdani ulaskom Arkadijuša Milika sa klupe, uspeli su da izjednače, uglavnom držali rivala podalje od velikih prilika, ali nisu izdržali do kraja.

Izabrane vesti

Prvih 45 minuta Fil Foden je iskoristio za impresivne statističke brojke - fudbaler Mančester Sitija je imao stoprocentnu tačnost dodavanja - svih 20 lopti koje je slao došle su do nogu saigrača. Isti period igre Hari Kejn je iskoristi da u gol pretvori i deseti penal koji je izveo za nacionalni tim - niko nikada nije postigao više golova za Englesku sa bele tačke od špica Totenhema, a tu priliku omogućio mu je Rahim Sterling u 19. minutu.

Nisu Englezi nagazili rivala u nastavku. Naprotiv. Koncentracija je u 58. minutu napustila Džona Stounsa. Poklonio je štoper Građana loptu rivalu, Milik je asistirao, a Moder praktično probušio Poupa. To je ujedno bio i prvi šut u okvir gola Engleza u tri utakmice od starta kvalifikacija (San Marino, Albanija pre Poljske).

Englezi nisu uspevali da ozbiljnije zaprete Vojćehu Ščensnom, ali Geret Sautgejt nije posezao za izmenama. Verovatno bi bio žustro kritikovan da je rezultat ostao 1:1, ali je Stouns uspeo da se iskupi za prodatu loptu nešto ranije. Nije bio strelac, ali je omogućio najbližem saradniku iz odbrane Hariju Megvajeru da postane heroj. Bila je to tek treća asistencija za Stounsa na 324 duelu u klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

A mogao čitav štoperski tandem Gordog Albiona da se bude kriv za ispuštanje bodova, da je VAR tehnologija prisuna na utakmicama kvalifikacija. Pri rezultatu 1:1 štoper Mančester Junajteda je igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je to promaklo sudiji Bjornu Kujpersu.

Jedno gaženje autsajdera, rutinsko odrađivanje posla protiv Albanije i napet meč sa Poljacima - to je bilans Tri lava u prvom delu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nakon kojeg imaju maksimalnih devet bodova u grupi I.

Mađarska je na granici između Španije i Francuske demonstrirala silu protiv Andore. Ubedljivim trijufom protiv austsajdera ekipa Marka Rosija je zaokružila izuzetno zadovoljavajući prvi deo kvalifikacija sa sedam bodova i tako poslala poruku Englezima i Poljacima da neće odustati od borbe za jednu od prve dve pozicije u grupi - 1:4. Asistent Fioli i Gazdagu za prva dva gola bio je Nemanja Nikolić, a do kraja su gosti spakovali rivalu još dva i primili gol u nadoknadi.

Ne bi trebalo otpisivati ni Albaniju. Iako poraz od Engleske i ne previše ubedljive pobede protiv Andore, a večeras i San Marina govore u prilog Bog zna kakve fudbalske moći, ekipa Edoarda Reje bodovno ipak ne zaostaje previše za konkurencijom. Preko sat vremena bilo je potrebno Albancima da preko Manaja uzmu ceo plen na Apeninskom poluostrvu. Pobedu je zapečatio Uzuni.

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

Sreda

GRUPA I

Engleska - Poljska 2:1 (1:0)

/Kejn 19pen, Megvajer 85- Moder 58/

San Marino - Albanija 0:2 (0:0)

/Manaj 63, Uzuni 85/

Andora - Mađarska 1:4 (0:1)

/Pujol 90+3 - Fiola 45+2, Gazdag 51, Klajnhajzler 58, Nego 90/



tagovi

Džon StounsHari Megvajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara