Strahinja Pavlović se seli u Belgiju do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 11:41

Monako šalje srpskog štopera na kaljenje

Strahinja Pavlović će do kraja sezone igrati za Serkl Briž kao pozajmljen igrač Monaka, javlja nekolicina uticajnih belgijskih medija. Srbin se u narednim danima očekuje Belgiji.

Ne može se reći da je ova vest iznenađenje.

Izabrane vesti

Monako je pre godinu dana kaparisao mladog štopera Partizana za 10.000.000 evra i ostavio ga u Humskoj do kraja sezone kao pozajmljenog igrača. Letos se priključio prvom timu Kneževa ali nije dobio šansu. Očigledno da je prelazak iz slabog Partizana i slabije Superlige u ozbiljni Monako i zahtevnu Ligu 1 bio preveliki skok i da je Pavloviću potrebno više evropskog iskustva uza prvi tim Kneževa. Još letos je Monako imao plan da ga pošalje u Serkl Briž ali ga je na kraju ipak zaddržao.

Pavlović je tokom polusezone bio tek peti štoper u rotaciji Kneževa i jedine minute na terenu je upisao kada da je ušao u igru u 90. minutu meča sa Dižonom. Bilo je jasno da za njega trenutno nema mesta u timu Monaka i klub je rešio da ga pošalje na pozajmicu u svoju filijalu koju je kupio pre pet godina.

Monako svake godine pošalje po nekoliko igrača na kaljenje u Serkl Briž. To su igrači različitih profila. Od talentovanih omladinaca do ozbiljno plaćenih pojačanja. Prošlog leta je Monako u Briž poslao štopera Žana Marselana kojeg je poput Pavlovića pre godinu platio 10.000.000 evra Okseru. Plan je da se njih dvojica uigravaju u Belgiji i da u budućnosti čine štoperski tandem francuskog kluba.

Pored njih, na pozajmici iz Monaka u Serkl Brižu su i desni bek Žilijen Bjankone i krilo Entoni Musaba. Prethodnih godina su iz Kneževine na kaljenje stizali Žilijen Serano, Đordi Mbula, Loik Badijašil, Džonatan Panzo, Lajl Foster, Adama Traore, Irvin Kardona, Elderson, Đordi Gaspar, Rafael Dijara...

Neki nisu izdržali i skoro da su nestali sa fudbalske mape, neki su razigrani i prodati u milionskim transferima (Panzo, Mbula, Foster, Kardona...), a retki su se vratili u prvi tim Monaka.


tagovi

Strahinja PavlovićZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara