Pavlović (©Star sport)
Pavlović (©Star sport)

Strahinja Pavlović za Mozzart Sport: Niko Kovač mi čestitao gol, Serkl će zbog mene vežbati prekide

Vreme čitanja: 5min | pon. 25.01.21. | 08:10

Štoper Monaka na pozajmici u Belgiji osvrnuo se na debi iz snova

Gol i pobeda koju je Serkl Briž čekao dva duga meseca učinili su da debi Strahinje Pavlovića ponese epitet savršenog. Fudbaler Monaka na pozajmici u Belgiji, novo poglavlje u karijeri otvorio je na idealan način i odmah doveo u pitanje odluku Kneževa da ga bez konkretne šanse proslede u filijalu.

Štoper ponikao u Partizanu nije još stigao ni da raspakuje kofere, a već je bio primoran da preuzme odgovornu ulogu na terenu. Poveo je nove saigrače u važnu borbu za bodove na putu do opstanka i za samo 90 minuta demonstrirao sve kvalitete. Kad se podvuče crta i sagleda utakmica u Kortrajku, utisak je - nije moglo bolje!

Izabrane vesti

"Stigao sam samo tri-četiri dana pre utakmice sa Kortrajkom i nisam očekivao da ću odmah dobiti šansu kao starter. Ipak, trener je već na prvom treningu video da posedujem kvalitet i rekao mi je da ću početi utakmicu. Duel je bio težak, teren u očajnom stanju, padala je snažna kiša pre meča, čak i sneg na momente, sve to je otežalo igru, ali smo odigrali muški. Prilagodio sam se igri koja je dosta brza, uz mnogo tranzicije i čvrstih duela. Prvi korak u adaptaciji je prošao lako. Izborio sam se sa svim preprekama i postigao gol veoma važan za samopouzdanje. Krenuo sam odlično, bolje od ovoga nisam mogao ni da poželim. Bila je ovo jedna od težih utakmca u mojoj karijeri. Belgijski fudbal zahteva dosta trčanja i duela i to mi odgovara, zato sam uveren da sam napravio pravi korak dolaskom", počeo je Pavlović razgovor za Mozzart Sport.

Poseban značaj sjajna igra reprezentativca Srbije i pobeda imali su s obzirom na to da je Serkl Briž u prethodnih deset kola osvojio samo bod.

"Maksimalno motivisan sam ušao u utakmicu, jer klub deset susreta nije ostvario pobedu i želeo sam da baš moj debi donese prekid negativne serije. Nadao sam se da ću napraviti prevagu i svim snagama sam se trudio da ispunim cilj. Počeo sam susret sa dosta žara, osetio da će lopta doći na drugu stativu, postigao gol i dodatno dobio na samopouzdanju. Potom sam igrao rutinski. Bilo mi je čudno, jer šest meseci nisam odigrao zvaničnu utakmicu u klubu. Značile su mi igre za reprezentaciju, ali sam od finala Kupa Srbije čekao novi izazov u klupskom dresu. Posle gola je sve bilo lakše. Igrao sam baš kao u Partizanu. Učestvovao sam i kod poništenog pogotka, iz klizećeg starta uputio udarac koji je golman odbranio, odbijenu loptu je naš napadač poslao u mrežu, međutim bio je u ofsajdu te je pogodak poništen posle VAR analize".

Pogoci nakon prekida nisu strani Pavloviću, a posle prvenca u novoj sredini nema sumnje da će trener Pol Klement taktiku kod kornera i slobodnih udaraca podrediti novom štoperu.

"Dogovor sa trenerom je bio da učestvujem kod prekida, ali nisam imao konkretnu poziciju, već sam po osećaju vrebao šansu. Ne znam koliko je imao predstavu o mojim sposobnostima ranije, ali je sigurno stekao makar delimičan utisak na osnovu treninga. Moguće je da će izvođači prekida ubuduće imati zadatak da me traže pred golom rivala. Dino Hotić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, nosi deo zasluga za pogodak jer mi je centrirao. Govorimo isti jezik i tokom utakmice sam mu rekao gde da pošalje loptu. Uradio je kako sam tražio, imao sam i jednu šansu na prvoj stativi, ali je lopta bila malčice viša. Inače bih je sigurno zakucao. Bitno je da imam tako dobrog izvođača uz sebe, siguran sam da će mi dosta značiti njegovi centaršutevi. Nadam se da će mi asistirati i u budućnosti. Nismo imali vremena da uigravamo ništa, ali će biti prilike u nastavku sezone da radimo na tome".

Pavlović i Ilić u duelu na susretu Partizan - Voždovac na kojem je štoper postigao seniorski prvenac, FOTO: StarsportPavlović i Ilić u duelu na susretu Partizan - Voždovac na kojem je štoper postigao seniorski prvenac, FOTO: Starsport


Naspram Pavlovića su se u Kortrajku našla dva sunarodnika, Marko Ilić i Jovan Stojanović, dok je treći (Petar Golubović) meč proveo na klupi. Zanimljivo, u oktobru 2019. godine Pavlović je na susretu sa Voždovcem (1:2) postigao prvenac matiravši Marka Ilića, a sudbina je neverovatnim spletom okolnosti želela da štoper protiv istog čuvara mreže postigne prvenac i u novom klubu.

"Stojanovića sam upoznao juče na utakmici i po završetku susreta smo se lepo ispričali. Čuo sam za njega dok je igrao za Voždovac, ali se nismo poznavali. Ilića znam znatno duže. Prvi gol u karijeri sam dao upravo protiv njega. Imao sam osećaj da ću ga i ovaj put matirati. Bila je to i sudbina, očigledno. Znamo se iz mlađih reprezentativnih kategorija, sjajan je dečko i dobar golman. Drago mi je što je standardan među stativama u Kortrajku".

Nekoliko sati posle utakmice Serkl Briža, na velikom ispitu našao se Monako koji je ugostio Marselj i posle preokreta stigao do tri boda (3:1), a pored važnog duela Niko Kovač nije zanemario srpskog defanzivca.

"Niko Kovač mi je dva, tri sata posle utakmice Monaka poslao poruku. Čestitao mi je gol i istakao da se raduje. Uzvratio sam čestitke zbog veoma bitne pobede nad Olimpikom iz Marselja. Stigao sam da ispratim samo završnicu tog susreta, poslednjih desetak minuta. Video sam gol Jovete, majstoriju iz slobodnog udarca. Veoma sam srećan zbog pobede Monaka, sad smo četvrti i borićemo se za Ligu šampiona".

Prvi duel u novoj sredini sa sobom je doneo logično pitanje: da li je Strahinja Pavlović nepravedno ostao bez šanse tokom prvih šest meseci u Monaku.

"Imao sam mali problem pre dolaska u Monako, jer sam se zarazio koronom. Kasnio sam na početak priprema, prva tri meseca su bila veoma teška za mene. Virus je imao veliki uticaj, nisam imao snage, osećaj je bio čudan, nisam to bio ja. Posle nekog vremena došao sam na svoje, ali je ekipa već bila kompaktna, na mojoj poziciji ustalio se takođe mladi igrač, projekat kluba koji dve sezone igra štopera i logično je da je imao prednost. Iskreno, očekivao sam da ću dobiti neku šansu i smatram da je trebalo, ali, opet, nije velika stvar što nisam dobio. Niko Kovač zna šta radi, odličan je trener i čovek, imam maksimalno poverenje u njega. Siguran sam da je ovo pravi put. Posle razgovora sa predsednikom i Kovačem koji su mi predložili da dođem u Serkl Briž, da pomognem timu koji je filijala kluba doneo sam odluku. Dogovor je bio da dođem u Serkl iako sam imao dosta boljih ponuda, interesovali su se zvučniji klubovi, ali sam ovde na oku Monaku. Znam da ću imati minute, a klubu ću pomoći. Belgijski fudbal je sličan francuskom, dosta se potencira snaga, pregršt je brzih i jakih igrača. Idealna sredina da se nametnem i Monaku", izjavio je Pavlović.

PIŠE: Ivan Džodić


tagovi

MonakoNiko KovačStrahinja PavlovićSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara