Patrik Šiš (desno) (©Reuters)
Patrik Šiš (desno) (©Reuters)

Strašan derbi u Kupu Turske: Galati presela dupla porcija Šiša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 21:47

Danijel Aleksić strelac u pobedi Bašakšehira

Odlično Galatasaraju ide u prvenstvu, ima devet bodova prednosti u odnosu na Fenerbahče, ali će na duplu krunu morati da zaboravi. U četvrtfinalu nacionalnog Kupa, takmičenju koje niko nije osvajao od njega, eliminisao ga je pred njegovim navijačima Bašakšehir – 3:2 (2:1).

Sjajnu predstavu pružili su istanbulski timovi. Videli smo pet golova, dva su pride poništena Galatasaraju koji je i pored toga smogao snage da se vrati iz minusa, ali treći put nije uspeo. Presudio mu je Patrik Šiš, dvostruki strelac i junak ekipe koja i dalje sanja prvi trofej u Kupu Turske.

Izabrane vesti

Poljak što je na prethodnih 35 utakmica ove sezone u svim takmičenjima postigao svega tri pogotka, isporučio je najtrofejnijem turskom klubu duplu porciju. Prvi gol postigao je već u 12. minutu, mada je samo osam minuta kasnije Galata izjednačila preko Kana Ajhana.

Međutim, posle ravno pola sata igre Bašakšehir je ponovo došao do vođstva posle akcije po levom boku koju je sa sedam metara golom završio Danijel Aleksić. Početkom drugog dela – novo izjednačenje. Režirao ga je duo bivših igrača Serije A. Nikolo Zaniolo je zavrnuo na peterac, a Mauro Ikardi ispružio nogu ispred čuvara i vratio utakmicu na početak.

No, kao ni posle prvog izjednačenja, nije Galata ni u nastavku dugo uspela da se zadrži na “nuli”. Desetak minuta kasnije Šiš je po treći put doneo prednost gostima. Muslera je sjajno zaustavio udarac Tekdemira sa pet metara, ali je Poljak odlično ispratio akciju i ubacio loptu u praznu mrežu.

KUP TURSKE - ČETVRTFINALA

Sivas – Gazijantep 3:0

Ankaragudžu – Trabzon 3:1 (0:1)

/Sov 51, 83, Dijak 68 – Omur 22/

Galatasaraj - Bašakšehir 2:3 (1:2)

/Ajhan 20, Ikardi 51 – Šiš 12, 66, Aleksić 30/



tagovi

GalatasarajBašakšehirKup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara