Strazbur uz Čelsijevu potporu krenuo u berbu evropskih pupoljaka: Emeha prva polovina talentovanog napadačkog dvojca

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 18:59

Novi sjajan posao Šturma, posle prošlogodišnje prodaje Hejlunda

Realizacijom saradnje sa Čelsijem i prelaskom u vlasništvo gazdi londonskog kluba Strazbur je ujedno i podredio kurs u kojem će se kretati u narednom periodu. Član francuske elite u vremenu koje sledi postaće baza talenata sa ciljem pripreme za londonskog premijerligaša, a sa formiranjem perspektivnog igračkog kadra počeli su već ovog leta.

Posle Abakara Sile, štopera rođenog 2002. godine koji je u Strazbur stigao iz Klub Briža za 20.000.000 evra, dres kluba sa istoka Francuske zadužio je i Emanuel Emeha, godinu dana mlađi centarfor. Holandski golgeter afirmisao se u Šturmu u čijim redovima je proveo prethodnu sezonu i na osnovu aktuelnog transfera sada već bivšem klubu doneo je priliv od 13.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Prodajom strelca devet golova u prethodnoj sezoni austrijske Bundeslige klub iz Graca nastavio je da se afirmiše kao plodno tle za ofanzivce. Pre Emehe, koji je u Šturm stigao prethodnog leta za samo 1.500.000 evra iz Antverpena, fudbalski uspon u istom timu doživeo je i Rasmus Hejlund koji je godinu dana ranije naterao Atalantu da izdvoji 17.200.000 i tako obori rekord po visini oveštećenja koje je austrijski klub inkasirao. Ulog se vrlo brzo ispostavio kao odličan imajući u vidu da je novi transfer 19-godišnjeg Danca izvesan ovog leta, a da se za njegov potpis bore Pari Sen Žermen i Mančester Junajted.

Sa druge strane, Emehu je procvat doveo u predvorje Čelsija gde bi uskoro mogao da mu se pridruži i Eli Vaj, talentovani napadač Monpeljea. Prema pisanju upućenih medija namera Čelsija je da angažuje napadača rođenog 2003. godine i potom ga prosledi upravo u Strazbur. Isti izvori tvrde da bi londonski klub taj posao mogao da košta oko 27.700.000 evra.

Realizacijom pomenutih planova Čelsi bi na oku u svojoj bašti imao niz igrača čiji se procvat očekuje u periodu koji sledi, dok bi Strazbur dobio dragocene adute u narednoj sezoni. Tim koji je prethodnu sezonu završio samo dva mesta iznad zone ispadanja, sa pet bodova više od Oksera, putnika u drugoligaško društvo, angažmanom Emehe ujedno je popunio prazninu nastalu rastankom sa Kevinom Gameirom. Iskusnom napadaču istekao je ugovor ovog leta i rastanak je bio očekivan usled poznih godina, međutim činjenica je da je nekadašnji igrač Pari Sen Žermena, Valensije i Atletiko Madrida u prethodne dve sezone postizao po dvocifren broj golova za Strazbur u Ligi 1.


tagovi

StrazburŠturm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara