Strepnja na Marakani: Branko Jovičić teže povređen?

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.19. | 14:43

Rezultati pregleda bi trebalo da stignu tokom poslepodneva, kada će se znati tačan stepen povrede

Strepnja na stadionu Rajko Mitić. Odlični vezista i jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u meču sa Helsinkijem Branko Jovičić, doživeo je povredu na meču sa finskim šampionom, a strahuje se da je u pitanju problem sa ligamentima kolena. Rezultati pregleda bi trebalo da stignu u toku poslepodneva, kada će se znati tačan stepen povrede.

Ukoliko ostanu bez Jovičića u narednom periodu, crveno-beli će morati da se privikavaju na igru bez njega u timu. Njegov izostanak će biti teško nadomestiti, s obzirom da je Jovičić pravio razliku na terenu svojim požrtvovanjem i načinom na koji je pokrivao linije tima. Pored toga, crveno-beli u svom timu nemaju igrača istog profila.

Izabrane vesti

Zvezdini evropski automatizmi

Eventualna povreda bi mogla da znači i ekspresno ubacivanje Hosea Alberta Kanjasa u tim, ali i veću minutažu za Miloša Vulića. Ipak, oni imaju nešto ofanzivnije karakteristike od Jovičića, pa će čitava koncepcija igre ekipe Vladana Milojevića morati u određenoj meri da se menja.

Jovičić je u Crvenu zvezdu stigao nja leto 2017. godine i vrlo brzo izrastao u jednog od važnijih igrača ekipe Vladana Milojevića. Način na koji izgara na terenu prepoznale su i pristalice srpskog šampiona, pa je Jovičić ekspresno postao jedan od miljenika Zvezdine publike.

U prethodne dve sezone javnost ga je često prebacivala na klupu za rezervne igrače, ali on bi se svaki put izborio sa konkurencijom i sačuvao status standardnog prvotimca. Početkom godine, zajedno sa igračima koji su činili okosnicu tima, produžio je ugovor do juna 2021. godine, uz povećanje godišnjih primanja na 250.000 evra.

U prošloj sezoni Jovičić je odigrao okruglo 40 mečeva u crveno-belom dresu u svim takmičenjima i postigao jedan gol. U aktuelnoj je bio starter na sve četiri utakmice u ovoj sezoni, a meču sa Helsinkijem na terenu je proveo svih 90 minuta.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara