Foto: Reuters
Foto: Reuters

Strongest je ponovo moćan, Strongest je ponovo lider! Razorni udarci 18-godišnjaka nokautirali Nasional (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 01:08

Klub iz Potosija potpuno nadigran u La Pazu – 0:3 (0:2)

Otkako se fudbal vratio u Boliviju, Strongest je delovao nezaustavljivo. Sedam mečeva od nastavka prvenstva tim iz La Paza okončao je bez poraza, uz samo dva remija, i pomenuti period zaokružio sedmicom protiv Orijentea, što je delovalo kao idealna uvertira pred odlučujuće mečeve u borbi za tron. A onda, usledio je iznenađujući poraz od novajlije Vinta, koji se doduše nije odrazio na derbi sa Bolivarom (2:1), ali jeste četiri dana kasnije protiv drugog izazivača, Rojal Parija (0:1), nakon čega je Strongest ispustio lidersku poziciju.

Stoga je meč 23. kola bolivijske Aperture sa Nasional Potosijem dočekao poljuljanog samopouzdanja, ali i bez prava na novu grešku, i još jednom uspeo da demonstrira da je Tigar, kakav mu je popularni naziv, najopasniji kada je ranjen. Izabranici Alberta Iljanesa pružili su još jednu dominantnu partiju, kojom su se vratili na lidersku poziciju i još jednom demonstrirali zbog čega stadion Ernando Siles slovi za neosvojivu tvrđavu – 3:0 (0:0).

Izabrane vesti

Naime, bila je ovo 11. pobeda Strongesta kod kuće. Jedino je Vilsterman uspeo da slavi na zapadu zemlje, još tamo u petom kolu. Od tada, u narednih deset mečeva na svom terenu, petnaestostruki prvak Bolivije nizao je samo trijumfe. Pritom je u tih deset utakmica mrežu sačuvao čak sedam puta, zaključno sa večerašnjim mečom.

Nasional je u La Paz stigao sa ambicijom da tri kola pre kraja šampionata dodatno pogorša situaciju na Ernando Siles stadionu. Neporažen na pet uzastopnih utakmica, gost iz Potosija s pravom se nadao. Ali, sve je ostalo na maštanju. Nasional se ništa nije pitao večeras. I utisak je da je dobro prošao sa samo tri komada u mreži. Barem još jedan mogli su da postignu domaći fudbaler, konkretno Ramiro Vaka, ali 21-godišnji vezista nije uspeo da realizuje drugi penal svog tima na meču. Pitanje je zbog čega se baš on i latio lopte, s obzirom da je prvi jedanaesterac, u poslednjem minutu prvog dela, pogodio Vili, drugi najefikasniji fudbaler tima sa 13 pogodaka.

Već tada bilo je 2:0, pošto je u uvodnih četvrt sata igre Strongest posle odličnog driblinga i lukavog udarca u bliđi ugao u vođstvo doveo Džejson Čura. Isti igrač stavio je i tačku na večerašnji duel. Petnaestak minuta pre kraja odapeo je strelu sa 25 metara i snažnim udarcem ponovo neodbranjivo pogodio bliži ugao. Pride je nad njim napravljen i penal dok drugog pogotka. Ko bi posle svega viđenog rekao da mu je svega 18 godina...

Strongest je trenutno lider, uz dva boda, ali i meč više od Bolivara. Međutim, najtrofejniji bolivijski klub u poslednja četiri kola očekuju dva derbija – prvo dočekuje Olvejz Redi, potom gostuje Vilstermanu. Sva je prilika da će Strongest podići 16. titulu prvaka zemlje.


BOLIVIJA 1 - 23. KOLO

Vilsterman - Orijente Petrolero 2:2 (1:1)

Santa Kruz - Rojal Pari 2:4 (1:3)

Strongest - Nasional Potosi 3:0 (2:0)



tagovi

Nasional PotosiStrongestBolivija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara