Luis Suarez (Reuters)
Luis Suarez (Reuters)

Suarez razmišlja o penziji: Trpi neizdržive bolove, prima injekcije, pije lekove...

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 04:10

Pistolero pati od osteoartritisa zbog kojeg mu desno koleno ne da mira

Doveo je Gremio početkom godine Luisa Suareza kao veliko pojačanje za aktuelnu sezonu, ali pitanje je koliko će još moći da uživa u njegovim igrama. Iznenađujuća vest stiže iz Brazila: Pistolero razmišlja da završi karijeru zbog bolova u kolenu.

Informaciju je u etar pustio brazilski Esporte GZH, a potvrdio najpouzdaniji sportski medij u zemlji Globo, dodavši kako je Suarez već obavestio čelnike Gremija o mogućnosti da okači kopačke o klin. Tačan datum još nije odredio, ali se nažalost čini da se on približio.

Izabrane vesti

Kako navodi Globo, 36-godišnji napadač pati od osteoartritisa zbog kojeg trpi konstante bolove, te je u poslednje vreme često viđen kako se drži za oštećeno desno koleno. Pomenut izvor podseća da je Suarez u januaru 2020. godine povredio meniskus istog kolena zbog čega je morao na operaciju, a da je pred Svetsko prvenstvo 2014. godine bio podvrgnut artroskopiji levog kolena. Sve to sada ga je stiglo…

O Suarezovom stanju govorio je i predsednik Gremija Alberto Gera. Prvi čovek Trikolora nije krio da postoji mogućnost da Pistolero okači kopačke o klin zbog nepodnošljivih bolova.

"Postoji mogućnost da dobije protezu, stvar je ozbiljna. Mnogo je injekcija primio, mnogo lekova popio. Ide do krajnjih granica, ali kolike su one niko ne zna", reka je Gera.

Uprkos ozbiljnosti situacije, Globo piše da je Suarez prethodnih dana trenirao sa ostatkom ekipe, a našao se i u tmu za sutrašnju prvenstvenu utakmicu protiv Amerika Mineira. I ne samo to, već se navodno očekuje da se nađe u startnoj postavi!

Od ddolaska iz Nasionala u janaru, Suarez je na 25 utakmica za Gremio u svim takmičenjima postigao 11 i namestio još osam golova. Ugovor je potpisao na dve godine zbog čega u klubu planiraju da narednih dana sednu za sto sa Urugvajcem i pokušaju da osmisle scenario u kojem će bivši napadač Barselone odraditi ugovor do kraja uz konstantno praćenje situacije, pa čak i mogućnost da igra samo mečeve kod kuće.


tagovi

Luis SuarezGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara