Vladimir Golemić (©Reuters)
Vladimir Golemić (©Reuters)

Subota u Seriji A: Borba za opstanak u Krotoneu i Speciji

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.03.21. | 11:51

Bolonja juri drugu uzastopnu pobedu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Najvažniji meč današnjeg programa u Seriji A, Inter - Sasuolo, odložen je po odluci nadležnih sanitarnih organa u Milanu zbog mogućnosti da se u Apijano Đentileu napravilo žarište kovida-19.

Izabrane vesti

Tako će današnji fokus u Seriji A umesto na skudeto biti uperen na borbu za spas prvoligaškog statusa. Bolonja Siniše Mihajlovića ima priliku da potopi Krotone i uplovi u sigurnu luku opstanka u Seriji A deset kola pre kraja sezone, dok će se u Liguriji Specija i Kaljari boriti do poslednjeg daha za bodove spasa.

KROTONE - BOLONJA

Krotone se bori za poslednju slamku nade u bobri za opstanak u Seriji A. Serseu Kozmiju i njegovim igračima je neophodna pobeda, ne samo zato što su fenjeraši već zato što su osam bodova daleko od sigurne zone, a do kraja šampionata je ostalo 11 kola.

Na drugoj strani Bolonja bi sa tri boda u Kalabriji praktično obezbedila sebi mirno proleće, bez straha za prvoligaški status. Interesnanto je da je Bolonja poslednji put vezala dve pobede u prvenstvu upravo u jesenjem delu protiv Sampdorije i Krotonea. Igrči Siniše Mihajlovića su prošle nedelje pobedili ponovo Samp Klaudija Ranijerija i ovog popodneva će tražiti bis protiv Krotonea.

Inače, Krotone i Bolonje u prethodnih pet odmeravanja snaga u Seriji A nisu nikada igrali nerešeno, dve pobede za Kalabreze i tri trijumfa za Emilijane. Takođe, Krotone nije nijednom remizirao u ovoj godini: od 15. decembra prošle godine imaju skor od tri pobede i 12 poraza.

Mihajlović ima praktično sve igrače na raspolaganju, izuzev Santandera i Faragoa. Na konferenciji za novinare je najavio veoma ofanzivnu formaciju sa Palasiom u ulozi špica i Barouom, Sorijanom i Skov Olsenom iza leđa.

Siniša MihajlovićSiniša Mihajlović

Serse Kozmi se uzda u svog golgetera Simija koji je postigao 12 golova u ovom šampionatu nastavljajući da obara rekorde u Krotoneu. Podsetimo, Simi je u prošloj sezoni bio najbolji strelac u Seriji B sa 20 golova postavši prvi Afrikanac koji je osvojio titulu najefikasnijeg igrača u jednoj profesionalnoj ligi u Italiji.

Vladimir Golemić će biti potvrđen u startnoj postavi Krotona, dok bi Miloš Vulić trebalo da čeka šansu na klupi.

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Magaljan, Marone, Golemić - Pedro Pereira, Mesijas, Petričone, Benali, Molina - Simi, Di Karmine

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Tomijasu, Danilo, Sumaoro, Dajks - Domingez, Svanberg - Skov Olsen, Sorijano, Barou, Palasio

SPECIJA - KALJARI

Tim Vinčenca Italijana je i dalje jedini tim u Seriji A koji je pobedio na svom terenu u ovoj sezoni Rosonere. Kaljari se sa dolaskom novog trenera Sempličija prenuo i u poslednja četiri kola je osvojio sedam bodova izgubivši samo od Juventusa na svom terenu prošle nedelje.

Ulog u večerašnjem dvoboju vredi duplo budući da je razlika između dva kluba samo četiri boda i Kaljari bi u slučaju pobede otvorio širom vrata za misiju koja je do pre tri nedelja izgledala nemoguće. Na suprotnoj strani Specija je pre mesec dana osećala snažno miris opstanka u Seriji A posle dve uzastopne pobede a sada bi u slučaju neuspeha u sudaru sa Sardima bila uvučena u vrtlog borbe za očuvanje prvoligašakog statusa.

Kormilar Specije Italijano je trener koji najviše menja igrače u Seriji A. Tim iz Ligurije nije nijednom počeo meč sa istim sastavom: delimično zbog kovida-19, malo zbog povreda a dobrim delom zbog filozofije trenera koji želi da drži stalno u pripravnosti svoje fudbalere sledeći maksimu “svi su korisni, niko nezamenljiv”. Mada, istini za volju, odsustvo prvog golmana Provedela ima određenu težinu. Pored čuvara mreže, tim iz Ligurije ne može da računa ni na Saponaru, Esteveza i Galabinova.

Danas će pod velikom lupom biti režiser igre Specije Riči koji je prvi put pozvan pod nacionalnu zastavu od strane selektora Azura Roberta Mančinija.

Za razliku od Italijana, Sempliči je već u Kaljariju izabrao svoju startnu postavu koju menja samou sluačaju nužde, povrede ili kartoni. U tim se posle suspenzije vraća Grk Likojanis, a jedina dilema je u napadu, odnosno ko će biti partner Žoau Pedru: Pavoleti ili Simeone.

SPECIJA 4-3-3: Zoet - Vinjali, Ismajli, Terci, Markica - Leo Sena, Riči, Mađore - Verde, Pikoli, Đazi

KALJARI 3-5-2: Kranjo - Čepiteli, Godin, Rugani - Nandez, Marin, Dankan, Najngolan, Likojanis - Žoao Pedro, Simeone (Pavoleti)

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Parma - Đenova 1:2 (1:0)

/Pele 16 - Skamaka 50, 69/

Subota

15.00: (3,40) Krotone (3,40) Bolonja (2,15)

18.00: (2,65) Specija (3,10) Kaljari (2,80)

Nedelja

12.30: (5,10) Verona (3,70) Atalanta (1,70)

15.00: (1,20) Juventus (6,75) Benevento (14,0)

15.00: (2,65) Sampdorija (3,20) Torino (2,75)

15.00: (3,40) Udineze (3,30) Lacio (2,20)

18.00: (3,25) Fjorentina (3,30) Milan (2,25)

20.45: (2,70) Roma (3,15) Napoli (2,70)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Inter - Sasuolo



tagovi

Serija ASpecijaKaljariĐenovaKrotoneSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara