Subota u Seriji A: Dan kada Luka Jović mora da postigne gol

Vreme čitanja: 7min | sub. 04.11.23. | 12:17

Potencijalni srpski reprezentativac igraće u tandemu sa Žiruom! Inter na teškom gostovanju u Bergamu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Italijanski klubovi u Ligi šampiona izlaze večeras na megdan svojim protivnicima u Seriji A. Inter će imati najteži zadatak budući da igra protiv Atalante u Bergamu dok Milan i Napoli igraju protiv timova koji još nisu osetili slast pobede, Udinezea i Salernitane. Najvažnija novina je promena formacijske postavke Rosonera u klasičnu 4-4-2, sa Jovićem i Žiruom u ulozi dva špica.

Izabrane vesti

ATALANTA – INTER (18.00)

Inter nije izgubio od Atalante četiri godine, nanizavši četiri pobede i pet remija. U ovoj sezoni Inter ima mnogo bolji učinak u gostima nego na svom terenu: četiri pobede uz gol razliku 10-0 dok je na San Siru uz četiri trijumfa ubeležio po jedan poraz i remi.

Atalanta je u ovoj sezoni okrenula ćurak i sigurnije igra na svom terneu nego u gostima o čemu svedoče tri pobede i remi na Gevis stadionu bez primljenog gola uz razliku 7-0. Dakle, večeras ćemo videti duel tima koji nije primio gol na svom terenu i ekipe koja u gostima nije još uvek nijednom kapitulirala. Dodajmo i da je gotovo polovina mečeva u Bergamu završena podelom bodova 11 od 23, uz osam pobeda gostiju i samo četiri domaćina. Moglo bi se reći da sve miriše na remi 0-0 budući da su Inter i Atalanta ostvarili najviše „clean sheets“ u pet najprestižnijih šampionata, čak sedam puta, ali poslednja dva okršaja su završena istim rezultatom: 3-2 u korist Inzagijevog tima.

Atalanta ima sve igrače na raspolaganju, osim Turea i Palomina, do Interu nedostaju samo rezervisti Arnautović (vratiće se na teren sledećeg vikenda) i Kvadrado ( biće na raspolaganju posle novembraske pauze).

Prema najvama, Gasperini bi trebalo da igra sa trozupcem Kopmejners, Skamaka, Lukman u kojem bi italijanski napadač bio malo istureniji. Za Skamaku će večerašnji duel biti posebno važan jer je malo falilo da pređe u Inter prošlog leta. Talentovani centarfor se oporavio u potpunosti od povrede što se videlo na meču protiv Empolija kada je postigao dva gola i servirao jednu asistenciju.

U velikoj formi je i Markus Tiram. Francuz je u krajnje odabranom društvu igrača koji su u pet najjačih liga uspeli da upišu, dosada, četiri ili više golova i četiri ili više asistencija. Pore Tirama u toj elitnoj družini su Kejn, Salah, Votkins i Brant. Takođe, Tiram je stavio svoj pečat na barem jedan gol Intera u prethodnih pet nastupa.

Ipak, Inter najviše zavisi od Lautara Martineza. Argentinac je u 2023. godini postigao čak 40 odsto golova Nerazura, nema šta, kapitneski.

ATALANTA 3-4-2-1: Muso – Skalvini, Đimšiti, Kolašinac – Zapakosta, De Ron, Ederson, Ruđeri – Kompmejners, Lukman – Skamaka

INTER 3-5-2: Zomer – Pavar, Ačerbi, Bastoni – Dumfris, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko – Turam, Lautaro

MILAN – UDINEZE (20.45)

Stefano Pioli se odlučio, barem se tako najavljuje, na novi zaokret: klasičan formacija 4-4-2 sa duplim centarforom Žiru-Jović i Leaom i Musom kao spoljnim veznim, što znači da bi lako mogle da se koriguje u super ofanzivnu 4-2-4. Jedan od razloga za Piolijev eksperiment je činjenica da ne može da računa na Pulišića i Čukvuezea.

Od trenera Milana se očekuje da prodrma svoj tim i pronađe dobitnu formulu. Rezultati Rosonera u Seriji A su mnogo bolji od pruženih partija, suprotno od onoga što se dogodilo u Ligi šampiona gde je Milan zaslužio mnogo više od dva boda u prva tri meča (poraz od PSŽ-a je bio čist kao suza, ali je protiv Borusije i Njukasla bio mnogo bliži pobedi od protivnika).

Za Luku Jovića će ovo biti još jedna velika šansa da se konačno probudi i postigne svoj prvi gol u dresu milanskog kluba. Jović i Žiru su igrali zajedno samo na Marasiju protiv Đenove, 24 minuta u drugom poluvremenu pre nego što je Francuz morao da stane između stativa po isključenju Menjana. Pioli je u poslednjih par nedelja radio posebno sa Jovićem pokazujući mu da veruje u njega i da smatra da može puno toga da pruži Milanu. Sada je na Luki da odgovori na pruženu ruku trenera Milana.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

I trener Udinezea Čofi igra na kartu svog Srbina, Lazara Samardžića. Povratnik na klupu Udinezaea razmišlja da pošalje formaciju bez klasičnog centarfora sa Saksesom i Pereirom nešto isturenijim i sa Samardžićem koji bi imao zadatak da deluje iz druge linije.

Tačno je da Udineze nije još uvek ostvarilo pobedu u Seriji A, ali je isto tako činjenica da su na gostovanjima, pet ih je bilo dosada, samo protiv Napolija izgubili. Takođe, Udineze je posle poraza od Azura nanizao četiri remija.

Milan je kao domaćin (protiv Intera je igrao kao gost) imao maksimalan učinak do prošle nedelje kada je izgubio od Juventusa. Ipak, ne treba izgubiti iz vida da su Rosoneri igrali čitavo drugo poluvreme sa igračem manje posle crvenog kartona Tčaua.I kad već spomenusmo Tčau, on se vraća u startnu postavu pošto je odslužio kaznu protiv Napolija, što je veoma važna stvar za Pilolija budući da su povređen Kalulu, Kjaer i Pelegrino, tako da će na klupi biti i naš 18-ogodišnji reprezentativac Jan-Karlo Simić. Milan ne može da računa na čak osam fudbalera (Kalulu, Benaser, Pelegrino, Sportijelo, kaldari, Kjaer, Pulišić i Čukvueze).

Velike problem sa povredama ima i Udineze pošto su doputovali u Milan bez Kristensena, Dejvisa, Ehizibuea, Semeda, Brenera dok su Deulofeu i Ebose već izgubljeni za ovu sezonu.Korisna činjenica za kladioničare: Udineze je jedini tim protiv koga je Milan, od kada je Pioli na klupi Rosonera, svaki put postigao i primio gol uz razliku 13-11 na sedam mečeva.

MILAN 4-4-2: Menjan – Kalabrija, Tčau, Tomori, Ernandez – Musa, Krunić, Rejnders, Leao – Jović, Žiru

UDINEZE 3-5-2: Silverstri – Kabasele, Bijol, Perez – Ebosele, Samardžić, Valas, Pajero, Zemura – Pereira, Sakses

SALERNITANA – NAPOLI (15.00)

Derbi pokrajine Kampanja se igra u veoma čudnoj atmosferi. Dva trenera, Filipo Inzagi i Rudi Garsija se nalaze na klackalici. Inzagi je nedavno stigao na kormilo Granata zamennivši Sousu, ali njegov efekat nije bio onakav kakav se očekivao u Salernu. Garsija je u poluvremenu meča sa Milanom bio već bivši trener Napolja, ali je uspeo da se spase zahvaljujući preokretu.

Remi sa Milanom koji je mogao da se pretvori i u delirijum pobedu da je Kvarchelija iskoristio priliku u poslednjem minutu meča, dao je novu limfu Garsiji i celom ambijentu. U Kastel Volturnu sada veruju da imaju šta da kažu u ovom prvenstvu ne samo po pitanju Lige šampiona već i u borbi za skudeto.

Salernitana nije nikada pobedila Napoli u Seriji A, tri pobede i tri remija. Poslednji trijumf tima iz Salerna u derbiju zabeležen je 2002. godine u Seriji B 2-0. Napoli je najefikasniji tim na gostovanjima u Seriji A u ovoj sezoni sa 12 golova, uz tri pobede i dva remija. Kuriozitet je da je šampion Italije u ovoj sezoni i u Seriji A i u Ligi šampiona gubio samo na Maradoni. U startnu postavu Napolija se vraća Angisa koji se oporavio od povrede a šansu će dobiti Ostigard pored Rahmanija u odbrani, jer je Natan suspendovan zbog crvenog kartona a Huan Žesus se tek oporavio od povrede.Defanzivni deo tima je najveći problem Azura, dobrim delom i zato što Rahmani još nije ušao u formu posle povrede što se videlo na meču sa Napolijem kada ga je Žiru dva puta nadmudrio i zatresao mrežu.

Prema najavama Garsija će potvrditi trio Politano, Raspadori, Kvarchellija a formacija 4-2-3-1 sa Čolitom Simeoneom ostaje rezervna varijanta ako kola krenu nizbrdo kao protiv Milana.

Pipo Inzagi ne želi da se brani protiv Napolija već da se suprotstavi otvorenog lica jačem rivalu. Zato je najavio od prvog minuta Kandrevu sa Dijom iza leđa Ikvuemesija, mada postoji mogućnost da zaigra i Kabral. U tom slučaju bi Dia bio prvi špic a Kabral bi igrao par metara iza sa Kandrevom.

 U redovima Napolija, pored Natana, neće biti ni Osimena koji bi trebalo da se vrati u Napulj početkom nedelje iz Nigerije a u Kastel Volturnu se nadaju da će biti na raspolaganju za meč sa Atalantom 25. novembra. U redovima domaćina neće biti samo Đombera zbog kartona.

SALERNITANA (4-3-2-1): Očoa – Daniliuc, Facio, Pirola, Macoki – Kulibali, Bohinen, Mađore – Dia, Kandreva – Ikvuemesi

NAPOLI (4-3-3): Meret – Di Lorenco, Rahmani, Ostigard, Olivera – Angisa, Lobotka, Zjelinski – Politano, Raspadori, Kvarachelija.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

Bolonja - Lacio 1:0 (0:0)

/Ferguson 46/

Subota

15.00: (7,00) Salernitana (4,50) Napoli (1,45)

18.00: (3,35) Atalanta (4,50) Napoli (2,25)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Udineze (7,50)

Nedelja

12.30: (3,20) Verona (3,40) Monca (2,40)

15.00: (2,80) Kaljari (3,05) Đenova (2,70)

18.00: (1,55) Roma (3,90) Leče (6,75)

20.45: (2,95) Fjorentina (3,40) Juventus (2,55)

Ponedeljak

18.30: (2,15) Frozinone (3,50) Empoli (3,60)

20.45: (2,20) Torino (3,50) Sasuolo (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićOlivije ŽiruAndre Zambo AngisaStefano PioliLazar Samardžić

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara