Lukaku opet želi da matira Skorupskog (© Reuters)
Lukaku opet želi da matira Skorupskog (© Reuters)

Subota u Seriji A: Mihina zamka Konteu

Vreme čitanja: 6min | sub. 05.12.20. | 12:22

Inter odmara Lautara, de Fraja i Barelu, Dibala juri prvi gol u sezoni, Ronaldo 30. u godini, vraća se SMS

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sva tri meča subotnjeg programa desetog kola Serije A su neka vrsta kore od banane za italijanske predstavnike u Ligi šampiona. Inter protiv Bolonje želi da počne sa transforamcijom San Sira od Ahilove pete do tvrđave tima Antonija Kontea, dok Siniša Mihajlović sprema iznenađenje svom bivšem timu čije je snove o Skudetu raspršio prošlog leta.

Izabrane vesti

Paulo Dibala nije postigao gol u šampionatu od poslednjeg meča protiv Torina u Seriji A prošlog jula, dok bi Andrea Beloti da postigne 100. gol u dresu Torina uprvo protiv gradskog rivala. Lacio protiv Specije nema više prava na grešku posle poraza od Udinezea prošle nedelje: čak bi i remi imao ukus poraza za Nebeskoplave.

INTER - BOLONJA

Prošlog jula su se snovi Intera o Skudetu raspršili na meču protiv Bolonje na Meaci. Ko zna, možda će se istorija poigrati sa Nerazurima, pa ćemo na kraju sezone pričati da je od utakmice sa Mihajlovićevim timom bila prekretnica za osvajanje titule.

Nerazuri su u prošloj sezoni, kada su imali u proseku više od 65.000 navijača na tribinama stadiona u Milanu, imali lošiji skor na domaćem terenu nego na gostovanjima, tako da nije iznenađenje što i na početku ove Konteova ekipa šlajfuje na praznom stadionu. Indikativno je i da je Handanović sačuvao mrežu samo kad se igralo daleko od Milana (Đenova, Šahtjor, Sasuolo). Štaviše, Inter je na svim mečevima na San Siru u Seriji A prvi primao gol. Protiv Fjorentine i Torina je uspeo da preokrene kompletnno rezultat, sa Parmom je remizirao, a od Milana je izgubio. 

Posle poraza od Real Madrida u Ligi šampoiona, stigle su dve pobede, na gostovanjima, dakako. Međutim, ako Meaca nije tvrđava ne sme da postane Ahilova peta Intera, pogotovo ako želi da osvoji šampionsku titulu.

Protiv Bolonje, kormilar italijanskog vicešampiona ima nameru da poštedi Barelu, Lautara Martineza i najverovatnije De Fraja, s obzrirom na to da će pomenuta trojka sigurno početi meč protiv Šahtjora u Ligi šampiona za četiri dana. U igri za startnu postavu je i D’Ambrozio koji bi mogao da odmeni Škrinjara. Na sredini terena ćemo ponovo videti Vidala koji nije igrao u Mehangladbahu zbog crvenog kartona dok će na krilima biti ofanzivnija varijanta Hakimi-Perišić u odnosu na oprezniju Darmjan-Jang.

Aleksandar Kolarov nije više pozitivan na virus korona, ali će se vratiti u tim tek za meč sa Ukrajincima u sredu. Odgovor Kontea o Najngolanu (pitajte upravu kluba) potvrđuje da su odnosni nepopravljivi između trenera i Belgijanca. Relacije su malo bolje između trenera i Eriksena, nedovoljno da bismo videli Danca u startnoj postavi.

Siniša Mihajlović želi da nastavi pobedničku seriju. Bolonja je pobedila na poslednje dve utakmice u Seriji A i ušla u komotnu zonu sredine tabela koja joj omogućava da igra rasterećeno. Srpski stručnjak je tokom nedelje probao u više navrata formaciju 3-4-1-2 i nije mu se svidelo što je neko u Kasteldeboleu „upropastio“ njegovo iznenađenje za meč sa Interom.

Bolonja i dalje ne može da računa na veliki broj igrača, među kojima ima i startera poput Orsolinija, Dajksa, Polija i Densvila. Van stroja su i Skovl Olsen i Santander.

INTER (3-5-2): Handanović - Šrinjar, Ranokja, Bastoni - Hakimi, Vidal, Brozović, Galjardini, Perišić - Lukaku, Sančez.

BOLONJA (3-4-1-2): Skorupski - Medel, Danilo, Tomijasu - De Silvestri, Skouten, Svanberg, Hiki - Sorijano - Barou, Palasio.

JUVENTUS - TORINO

Lukić je maja 2019. zatresao mrežu Juventusa (© Reuters)Lukić je maja 2019. zatresao mrežu Juventusa (© Reuters)

Torinski derbi već decenijama nema draž rimskog ili milanskog. Jaz u kvalitetu između dva tima je toliko veliki da čak ni motivacija koju sa sobom nosi gradski okršaj ne mogu da ga popune. Dovoljno je podsetiti se da Torino od 1995. nije pobedio Juve kada su Bjankoneri igrali kao domaćini.

Juve neće moći da računa na Moratu (suspendovan na dve utakmice zbog crvenog kartona na kraju meča sa Beneventom) tako da će Dibala imati još jednu šansu za buđenje. Argentinac još nije postigao da postigne gol ili napravi asistenciju u ovom šampionatu (jedini gol u sezoni je postigao protiv Ferencvaroša u Budimpešti). Poređenja radi, prošle godine je u ovo doba u njegovom dnevniku već stajalo pet golova i tri asistencije. Kuriozitet je i da je Paulo zatresao poslednji put mrežu u Seriji A upravo protiv Torina. U centru pažnje će biti i Ronaldo koji se nalazi na gol od 30. u 2020. Dosad je CR7 čak osam kalendarskih godina završio sa 30 i više golova.

Najveća nepoznanica oko sastava je srednji red Juvea, pošto u odbrani Pirlo nema mnogo izbora budući da su se Demiral i Kjelini ponovo povredili. U baražu za mesto startera na sredini terena su Bentankur-Artur, Rabio-Mekeni, Bernardeski-Kjeza. Biće interesanto videti u kojoj će ulozi igrati Kuluševski: da li će pokrivati više desni bok ili će se transformisati u ofanzivnog pleja otavarajuć prostor i za galopske izlete Kvadrada.

Kapiten Torina Andrea Beloti ima dodatni veliki motiv da zatrese večeras mrežu gradskom rivalu: bio bi to 100. gol u dresu Torina od njegovog dolaska u leto 2015. U istom periodu samo su Mertens u Napoliju i Džeko u Romi ušli „Klub 100“ u Seriji A.

Osim trenera Marka Đampaola koji je izašao iz tunela virusa korona na veliku scenu se vraća i Saša Lukić. Srpski rerpezentativac, koji je bio protagonista poslednjih derbija u kojima je čak tresao i mrežu Juventusa, biće na klupi budući da mu je potrebno vreme da se vrati u formu.

Đampaolo ima nameru da nastavi sa formacijom 3-5-2 koju smo videli na poslednje tri meča Granata protiv Torina, Entele (Kup Italije) i Sampdorije. Jedina dilema oko sastava ko će popuniti trojnu liniju ispred Sirigua. Lijanko i Bremer su sigurni prvotimci, dok su Ico i Rodrigez kandidati za poslednje mesto.

JUVENTUS (4-4-2): Ščešnji - De Liht, Bonuči, Danilio, Kvadrado - Kuluševski, Artur, Rabio, Bernardeski - Dibala, Ronaldo.

TORINO (3-5-2): Sirigu - Ico, Lijanko, Bremer - Singo,Meite, Rinkon, Lineti, Ansaldi - Zaza, Beloti.

SPECIJA - LACIO

Milinković Savić protiv Borusije (© Reuters)Milinković Savić protiv Borusije (© Reuters)

Lacio stiže u Čezenu sa velikim opterećenjem na meč sa Specijom. S jedne strane poraz od Udinezea je dao mnogo veći značaj današnjoj utakmici, a s druge ulog u Ligi šampiona protiv Briža nije samo sportski nego i ekonomski izražen kroz 15.000.000 evra. Premije u Ligi šampionima u ovim „mršavim“ vremenima prouzrokovanim pandemijom imaju veći značaj za kase svih klubova, ne samo Lacija.

Dosadašnji učinak Specije, i pored velikog broja povređenih ili zaraženih igrača, pozivaju Lacio na oprez i respekt. Trener Nebeskoplavih Simone Inzagi je svestan zamki koji čekaju njegov tim i zato traži od igrača da imaju isti pristup današnjem meču kao što su imali u sredu protiv Borusije iz Dortmunda.

Prema najavama iz Formela, trebalo bi da vidimo najjači sastav Lacija, sa izuzetkom Koree, ustupiće mesto Pereiri koji je na nekadašnjem Vestfalen stadionu dokazao da je igrač na koga može da se osloni. Istini za volju, Inzagi razmišlja i kako da rasporedi snage Lukaša Leive: Brazilac je od suštinskog značaja za igru tima i njegove alternative nisu uspele da se nametnu ako adekvatne, bilo da pričamo o Kataldiju, Eskalanteu ili iskusnom Parolu. I pored toga što nije još uvek sto posto fit, Sergej Milinković Savić će, najverovatnije, početi meč. Kormilar Nebeskoplavih smatra da je najbolji način da se Sergej vrati u formu igranje utakmica, naravno ne svih 90, ali 60,70 minuta je mera za sprskog reprezentativca.

Budući da je ovo prvi susret Specije i Lacija u Seriji A, Čiro Imobile će imati priliku da na svoju dugačku listu italijanskih timova čije je golmane rasplakao doda i klub iz Ligurije. Podsetimo, kapiten Nebeskoplavih je zatresao mrežu 29 klubova u Seriji A i Specija bi bila trideseta.

Specija i dalje ima van stroja desetoricu fudbalera, ali trener Italijano je naučio da alarmantnu situaciju pretvori u tačku oslonca svog tima i da na njemu konstruiše jedinstvo ekipe.

SPECIJA (4-3-3): Provedel - Sala, Terci, Erlić, Bastoni - Estevez, Riči, Mađore - Gjazi, Enzola, Farijas.

LACIO (3-5-2): Rejna - Luiz Felipe, Ačerbi, Radu - Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Marušić - Pereira, Imobile.

PIŠE: Željko Pantelić

SERIJA A - 10. KOLO

Subota

15.00: (4,70) Specija (3,60) Lacio (1,78)

18.00: (1,45) Juventus (4,40) Torino (7,25)

20.45: (1,55) Inter (4,20) Bolonja (6,00)

Nedelja

12.30: (2,05) Verona (3,45) Kaljari (3,60)

15.00: (2,20) Parma (3,40) Benevento (3,30)

15.00: (1,82) Roma (3,70) Sasuolo (4,30)

15.00: (3,25) Udineze (3,45) Atalanta (2,20)

18.00: (8,50) Krotone (4,50) Napoli (1,40)

20.45: (4,20) Sampdorija (3,60) Milan (1,87)

Ponedeljak

20.45: (1,92) Fjorentina (3,50) Đenova (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ARomelu LukakuKristijano RonaldoAndrea BelotiĆiro ImobilePaulo DibalaSergej Milinković SavićŽeljko PantelićSiniša MihajlovićAntonio Konte

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara