Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Subota u Seriji A – Murinjov plan: Obezbediti Ligu Evrope kroz šampionat

Vreme čitanja: 7min | sub. 14.05.22. | 12:57

Vučica ima dve šanse da se plasira u drugorangirano takmičenje na tlu Starog kontinenta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Borba za Ligu Evrope, opstanak i revijalni meč. Tako bi se u jednoj rečenici mogli opisati današnje utakmice na programu u Seriji A. Na prepunom Olimpiku Roma dočekuje već prežaljenu Veneciju, dok Salernitana i Specija u Empoliju odnosno Udinama traže bodove spasa. U derbiju hrvatskih trenera Igora Tudora i Ivana Jurića se očekuje da Verona i Torino pruže spektakl budući da igraju rasterećeno večerašnji duel. Za nas će posebno biti intersantan duel Ivana Ilića i Saše Lukića na sredini terena i nema sumnje da će ga sa pažnjom pratiti srpski selektor Dragan Stojković.

Izabrane vesti

Iskusni vuk Žoze Murinjo radi paralelno na dva koloseka. S jedne strane želi da obezbedi plasman u Ligu Evrope preko šampionata, a s druge da pripremi psihički i fizički svoj tim za okršaj sa Fejnordom u finalu Lige konferencija u Tirani.

Portugalac veoma dobro zna da su pobede neophodne za podizanje morala i samopouzdanja pred evropska finala, zato protiv Venecije i Torina neće biti velikih rotacija, samo neophodnih. Poraz od Fjorentine je opomena i pobede nad Venecijom i Torinom nisu samo potrebne da bi se obezbedila Liga Evrope već da bi se u top raspoloženju dočekao duel sa Holanđanima u borbi za trofej koji Romi nedostaje 14 godina. Poslednji put su Đalorosi podigli jedan pehar 2008. godine u Kupu Italije.

Večeras Murinjo ne može da računa na Mančinija (kartoni) i Mhitarjana (povreda) dok bi Kasrdorp, Kristante i Zalevski mogli da budu pošteđeni svih 90 minuta, odnosno ući će u igru u drugom poluvremenu.

20.45: (1,25) Roma (6,50) Venecija (10,0)

Roma ima otvoren račun sa Venecijom iz jesenjeg dela šampionata zbog poraza u Laguni 3-2. Rui Patrisio je jedini čuvar mreže uz Skorupskog koji je u ovoj sezoni primio tri ili više golova od Venecije.

Đalorosi će imati ponovo pun stadion uz sebe. Od poraza od Juventusa na Olimpiku 3-4, Roma je zabeležila četiri pobede i tri remija na svom terenu i primila je samo tri gola, međutim Đalorosi su na poslednja četiri nastupa u Seriji A osvojili samo dva boda zbog čega su od petog “gotovog” mesta napravili “veresiju”.

S druge strane Venecija je praktično već u Seriji B, promena na klupi, Sončin umesto Zanetija, nije donela željeni preokret a pobeda nad Bolonjom je bila Pirova i odložila samo matematičku selidbu u Seriji B za jednu nedelju. Takođe, Venecija je na svih pet zadnjih gostovanja ostavila sve bodove domaćim timovima.

ROMA 3-4-1-2: Rui Patrisio - Kumbula, Smoling, Ibanjez - Karsdorp, Veretu, Oliveira, Zalevski - Pelegrini - Zaniolo, Ejbraham

VENECIJA 3-4-3: Menpa - Svoboda, Kaldara, Čekaroni - Mateju, Ampadu, Vaka, Haps - Aramu, Anri, Johnsen

EMPOLI - SALERNITANA (15.00)

Salernitana se nalazi na korak od podviga o kojem će se pričati decenijama. Timu Davida Nikole su potrebna sva tri boda ovog popodneva u Toskani i da sutra Napoli i Inter odrade svoj posao protiv Đenove odnosno Kaljarija. Na taj način bi Salernitana mogla da napravi veliku feštu na Arekiju za meč sa Udinezeom jer bi opstanak već bio obezbeđen.

Empoli je u 2022. godini zabeležio samo jednu pobedu, protiv Napolija na Kastelaniju. Andreacolijev tim je posle sjajnog jesenjeg dela šampionata, sačuvao prvoligaški status na remijima. Salernitana je u poslednjih šest kola osvojila 14 bodova (četiri pobede i dva remija) a na poslednja tri gostovanja je zabeležila dve pobede i remi sa Atalantom.

15.00: (3,15) Empoli (3,45) Salernitana (2,25)

Domaćin ima nekoliko fudbalera na listi povređenih, od Markice i Hasa do Tonelija i Di Frančeska, dok su gosti došli u Toskanu bez Ranijerija (povreda) i Riberija i Bohinena (kartoni).

Ivan Radovanović će komandovati odbranom tima Davidea Nikole, a biće zadužen za slobodnjake. Imaće i obavezu više da započinje akcije Granata pošto neće biti Bohinena na sredini terena.

Inače, atmosfera u Empoliju će biti kao da se igra u Salernu budući da se najavljuje prisustvo od najmanje šest hiljada navijača Salernitane.

EMPOLI 4-3-1-2: Vikario - Stojanović, Romanjoli, Viti, Parizi - Zurkovski, Aslani, Bandaneli - Bajrami - Pinamonti, Kutrone

SALERNITANA 3-5-2: Sepe - Đomber, Radovanović, Facio - Macoki, Ederson, Kulibali, Kastanos, Obi - Bonacoli, Đurić

UDINEZE - SPECIJA (18.00)

Udineze i Specija nisu remizirali nijednom u prethodnim dvobojima u Seriji A. Jedna pobedea Specije i dve Udinezea. Tim iz Friulija je odvano obezbedio ostanak u Seriji A i može se slobodno reći da je potvrdio prvoligaški status rezultatima na Dačija Areni. Pre poslednja dva poraza u Udinama, Čofijevi igrači su na šest mečeva na svom stadionu osvojili 14 bodova (četiri pobede i dva remija).

Speciju dele dva boda od istorijskog uspeha, drugog uzastopnog očuvanja mesta u Seriji A. Tijago Mota i njegovi momci su izgubili poslednje četiri utakmice u Seriji A, međutim treba imati na umu da su imali veoma težak raspored (Inter, Lacio, Torino i Atalanta).

18.00: (1,75) Udineze (3,80) Specija (5,20)

Specija je posle neverovatne pobede nad Milanom na San Siru, osvojila samo dva boda na gostujućim terenima (četiri poraza i dva remija). Protiv Udienzea Specija će igrati u veoma ofanzivnom sastavu, sa čak četiri napadača. Mota želi da sa pobedom reši sva pitanja i izbegne psihozu poslednjeg kola u kojem dočekuje na svom stadionu Napoli.

------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

I Udineze i Specija imaju po nekoliko igrača van stroja. Domaćini ne mogu da računaju na Bekaa ( kartoni) i povređene Beta, i Saksesa. Gosti su stigli u Friuli bez Bastonija, Kolija i Hristova.

UDINEZE 3-5-2: Silvestri - Perez, Mari, Nujtink - Molina, Pereira, Valas, Makengo, Udodži - Deulofeu, Puseto

SPECIJA 4-2-3-1: Provedel - Amian, Erlić, Nikolau, Reca - Mađore, Kivior - Đazi, Agudelo, Verd, Manaj

VERONA - TORINO (18.00)

U derbiju hrvatskih trenera, Igora Tudora i Ivana Jurića, sve miriše na remi. Verona i Torinu su igrali čak sedam puta nerešeno na poslednjih devet okršaja. Taj skor se kompletira sa po jednom pobedom za svaki tim.

Verona je pokvarila učinak na Bentegodiju u poslednja četiri susreta, samo jedna pobeda, dva poraza i remi. Olakšavajuća okolnost je da su neuspesi registrovani proti Napolija i Milana, timova koji su već obezbedili plasman u Ligu šampiona.

Torino je u gostima izgubio samo jedno od prethodnih šest gostovanja, od Đenove, uz dve pobede i tri remija. Štaviše, do prošlog vikenda kada su izgubili od Napolija na svom stadionu, Jurićevi momci su nanizali pet mečeva bez poraza.

18.00: (2,35) Verona (3,40) Torino (3,25)

Verona neće moži da računa samo na Baraka (povređen) i kapitena Faraonija (kartoni). Ivan Ilić bi trebalo da bude potvrđen u startnoj postavi i pored toga što nije bio na svom nivou protiv Milana, kao i drugi dragulj u redovima Tudorovog tima Kazele. Alternativa za Ilića je iskusni Velozo, dok bi Lazanja trebalo da zameni Baraka, a Depaoli Faraonija.

U tim Torina se vraća Saša Lukić koji je izdržao kaznu zbog kartona, ali će Granate biti oslabljene zbog odsustva Glejsona Bremera. Brazilac neće igrati ni večeras a ni protiv Rome kako ne bi rizikovao ozbiljniju povredu a javna je tajna da će on u junu promeniti dres i doneti barem 25.000.000 evra u kase kluba Urbana Kaira. Pored Bremera, Jurić ne može da računa ni na Singoa, Bonđorna i Sanabriju.

Vanja Milinković Savić će ponovo biti na klupi a jedine dve dileme oko sastava su u odbrani između Ica i Điđija i u napadu gde su u konkurenciji za jedNo mesto Praet i Sek.

Današnji duel će se igrati pred prilično popunjenim Bentegodijem, najavljeno je prisustvo gotovo 25 hiljada navijača koji žele da pozdrave svoje ljubimce koji su treći put zaredom, bez većih problema, obezbedili opstanak u Seriji A. Biće to prilika i da pozdrave Ivana Jurića koji prvi put dolazi kao protivnik u Veronu posle dve fantastične sezone u kojima je udario temelje današnjem timu Igora Tudora.

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Kazale, Ginter, Čekerini - Depaoli, Tameze, Ilić, Lazović - Lazanja, Kaprari - Simeone

TORINO 3-4-2-1: Beriša - Ico, Zima, Rodrigez - Ajna, Lukić, Riči, Vojvoda - Preat, Brekalo - Beloti

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SERIJA A – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

15.00: (3,15) Empoli (3,45) Salernitana (2,25)

18.00: (1,75) Udineze (3,80) Specija (5,20)

18.00: (2,35) Verona (3,40) Torino (3,25)

20.45: (1,25) Roma (6,50) Venecija (10,0)

Nedelja

12.30: (2,50) Bolonja (3,50) Sasuolo (2,95)

15.00: (1,90) Napoli (3,60) Đenova (4,40)

18.00: (1,77) Milan (3,70) Atalanta (4,60)

20.45: (7,75) Kaljari (4,80) Inter (1,40)

Ponedeljak

18.30: (4,40) Sampdorija (3,60) Fjorentina (1,90)

20.45: (2,45) Juventus (3,40) Lacio (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ARomaVeronaVenecijaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara