Ibrahimović (© Reuters)
Ibrahimović (© Reuters)

Subota u Seriji A: Veče jugo-švedskog hajlendera, Zlatana Ibrahimovića

Vreme čitanja: 5min | sub. 18.03.23. | 13:21

Napadač Milana može da postane najstariji strelac u istoriji italijanskog prvenstva

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večeras se piše nova stranica istorije Serije A. Zlatan Ibrahimović bi u zagaženoj 42. godini mogao da postane najstariji strelac u Seriji A. Protivnik je idealan za Ibru jer je na poslednja četiri okršaja sa Frijulancima stavio pečat na pet golova Milana (tri pogotka i dve asistencije).

Izabrane vesti

UDINEZE - MILAN (20.45)

Zlatan Ibrahimović će posle 14 meseci biti starter u timu Milana. Šveđanin jugoslovenskog porekla će u oktobru napuniti 42 godine, večeras će odmeniti Olivijea Žirua koji je ostao u Milanu zbog kartona. Trener Stefano Pioli je precizirao da Zlatan nema snage za svih 90 minuta, ali da između 45 i 60 minuta može da odigra na svom nivou. Ibra je dodatno motivisan i pozivom u švedsku reprezentaciju kao i činjenicom da bi mogao da postane najstariji igrač u istoriji Serije A koji je zatresao mrežu. Rekord drži njegov prijatelj Bili Kostakurta. Slučaj je hteo da je taj gol dao upravo Udinezeu. 

Povratak Ibre bi trebalo da poboljša golegeterski učinak Rosonera koji je vrlo mršav u poslednja dva meseca. Na jedanaest mečeva Đavoli su postigli tek devet golova. U dobroj meri zato je odgovoran, u negativnom smislu, Rafa Leao koji nije zatresao mrežu više od dva meseca, odnosno od 14. januara.

Osim Žirua, Pioli bi mogao da bude primoran i da ostavi na klupi Tea Ernandeza. Francuz nije u potpunosti fit i ako se ne bude dobro osećao na njegovom mestu će igrati Bajo-Ture.

Milan mora da popravi učinak u gostima. Ako uzmemo period od nastavka prvenstva u 2023, Rosoneri su uspeli da osvoje sva tri boda samo protiv Monce i Salernitane, uz tri poraza i jedan remi.

Udineze je u solidnoj formi i želi da prekine pobednički post na svom stadionu koji traje od septembarskog trijumfa nad Interom. Od tada šest remija i dva poraza. Trener Sotil i dalje ne može da računa na Deulofeua i Mazinu i oko sastava ima jednu dilemu Arslani ili Sakses u zavisnosti da li želi da igra sa formacijom 3-5-1-1 sa Pereirom iza leđa Beta ili 3-5-2 sa Pereirom u veznoj liniji i Saksesom kao drugim špicom pored Beta. Naš Lazar Samardžić bi, prema najavama, trebalo da dobije šansu u drugom poluvremenu.

Milan je izgubio samo jednom u poslednjih pet godina od Udinezea i to pre tri i po godine (0:1) uz pet remija i pet pobeda. Ali, Rosoneri nisu uspeli da pobede Udineze oba puta u prvenstvu od sezone 2007/2008 a u prvom delu sezone su upisali sva tri boda na San Siru (4-2).

Pažnja: na poslednjih 15 minuta meča, samo je Napoli postigao više golova od večerašnjih rivala u završnici. Azuri su zatresli 14 puta mrežu a Milan i Udineze 11.

Kuriozitet je da je Milan primio najviše golova nakon centaršuteva (12) a Udineze najmanje (3).

Bekao je postigao tri gola Rosonerima, među defanzivcima samo je Primo Sentimenti (igrao između 1947. i 1959. godine u Seriji A) dao više golova Milanu, zaustavio se na pet pogodaka.

UDINEZE 3-5-1-1: Silvestri - Bekao, Bijol, Perez - Ehizibue, Arslan, Valas, Lovrić, Udogi - Pereira – Beto.

MILAN 3-4-2-1: Menjan - Kalulu, Tšau, Tomori - Salemakers, Benaser (Krunić), Tonali, Ernandez - Diaz, Leao – Ibrahimović.

SALERNITANA - BOLONJA (18.00)

Paulo Souza i Tijago Mota su napravili lepa iznenađenja u prethodnom kolu oduzimajući bodove Milanu i Laciju koji se nalaze u trci za mesto u Ligi šampiona i večeras se od njih očekuje da potvrde trend. Portugalski stručnjak je posle početnog poraza od Lacija, po preuzimanju klupe od Nikole, vezao tri meča bez poraza uknjživši pet bodova. Bolonja je u prethodna četiri meča izgubila samo jednom i to u gostima protiv Torina.

Salernitana i Bolonja se nalaze u savršenoj rezultatskoj ravnoteži u prethodnih sedam mečeva u Seriji A: dve pobede za svaku stranu plus tri remija. Međutim, na strani Salernitane je statistika na Arekiju pošto su Granate dva puta pobedile i jednom remizirali sa timom iz Emilije. Takođe, uz Kremoneze, Bolonja je jedini tim u Seriji A koji nije uspeo nijednom da sačuva svoju mrežu u gostima.

Bolonja ne postiže mnogo golova u poslednjih mesec dana, samo tri na pet mečeva dok su na poslednja dva odmeravanja snaga ostali praznih šaka, tako da je povratak Rikarda Orsolina od krucijalne važnosti za Tijaga Motu. Orsolini je najefikasniji Italijan u Seriji A u 2023. godini budući da je postigao pet golova.

SALERNITANA 3-4-2-1: Očoa - Daniliuc, Đomber, Pirola - Macoki, Kulibali, Bohninen, Bradarić - Kandreva, Kastanos – Dia.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - De Silvestri, Lukumi, Bonifaci, Kambijazo - Medel, Moro - Orsolini, Ferguson, Kirajkopulos – Barou.

MONCA - KREMONEZE (15.00)

U Brijanci trljaju svaki put ruke kada igraju u 15 časova. Monca je osvojila čak 16 od mogućih 18 bodova na šest prethodnih mečeva (pet pobeda i jedan remi) koje je igrala na svom stadionu u popodnevnom terminu. S druge strane, Kremoneze je jedini tim uz Veronu u Seriji A koji nije ostvario pobedu u gostima u tekućem šampionatu. Ipak, na strani Kremonezea je trend u sudarima novajlija u Seriji A. Naime, u poslednjih 11 susreta novih prvoligaša domaćin je ostvario samo jednu pobedu (Salernitana nad Venecijom u prošlom prvenstvu).

Monca je na poslednjem meču u Brijanci ostvarila prvu pobedu na svom terenu u 2023. godini dok je Kremoneze osvojio samo jedan bod na poslednja dva gostovanja i pored toga što je postigao četiri gola Sasuolu i Torinu.

Monca ne može da računa na Rovelu i Marlona, dok su gosti doputovali bez Kirikeša.

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Ico, Mari, Kaldirola - Čurija, Pesina, Mačin, Karlos Augusto - Sensi, Kaprari – Petanja.

KREMONEZE 3-4-3: Karneseki - Ferari, Bjanketi, Vaskez - Sernikola, Pikel, Benasi, Valeri - Bonajuto, Tsadžu, Okereke.

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------


SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Sasuolo - Specija 1:0 (0:0)

/Berardi 71p/

Atalanta - Empoli 2:1 (0:1)

/De Ron 58, Hejlund 86 - Ebuehi 44/

Subota

15.00 (1.85) Monca (3.60) Kremoneze (4.80)

18.00 (3.45) Salernitana (3.20) Bolonja (2.35)

20.45 (3.35) Udineze (3.35) Milan (2.20)

Nedelja

12.30 (3.10) Sampdorija (3.05) Verona (2.65)

15.00 (1.65) Fjorentina (3.70) Leče (6.75)

15.00 (4.90) Torino (3.40) Napoli (1.80)

18.00 (2.80) Lacio (2.95) Roma (3.05)

20.45 (2.10) Inter (3.40) Juventus (3.90)



tagovi

Zlatan IbrahimovićSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara