Dušan Vlahović i Veston Mekeni (©Reuters)
Dušan Vlahović i Veston Mekeni (©Reuters)

Subota u Seriji A: Vlahović vodi Juve na čelo tabele

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.10.23. | 08:42

U Torino dolazi Verona (subota, 20.45) predvođena Darkom Lazovićem

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima) 

Nastavlja se 10. kolo Serije A, ove subote su na programu tri meča. Od 15 časova Sasuolo će da ugosti Bolonju, od 18. Leče Torino. Derbi se ipak igra od 20.45 časova, kada će Juventusu u goste da dođe Verona.

Izabrane vesti

Dušan Vlahović nije postigao gol 40 dana. Poslednji put se radovao svom pogotku na meču sa Lacijem u sepetembru. Večeras će biti na terenu od prvog minuta rešen da prekine post i vrati Juvenus na čelo tabele, barem za jednu noć, posle više od tri godine. Podsetimo, Vlahović je svoj prvi gol u dresu Juvea postigao na debitantskom nastupu protiv Verone u Torinu. 

Pored Vlahovića bi trebalo da igra Ken. Post italijanskog napadača traje još duže nego Vlahovićev pošto u ovoj sezoni još uvek nije postigao gol. Kjeza još uvek nije sto posto fit i najverovatnije će ući u igru u drugom poluvremenu Van stroja je i dalje Danilo, sa Aleks Sandrom i De Šiljom

20.45: (1,35) Juventus (4,90) Verona (9,50)

Drugi sprski reprezentativac Filip Kostić i pored dobre igre protiv Juventusa po svoj prilici će biti rezrerva budući da je u prednosti Kambijazo

Verona nije nikada pobedila Juventus u Torinu na prethodna 32 susreta, 27 pobeda Stare dame i pet remija. Bjankoneri su  pobedili na poslednja tri meča na Alijancu i to bez primljenog gola. Takođe, Juve na posledjih 29 mečeva sa Veronom samo jednom nije zatresao mrežu 2000. godine kada su izgubili na Betegodiju 2:0. 

Tim Maksa Alegrija je blindirao gol Ščesnija u poslednja četiri meča u Seriji A. U najačih pet liga Evrope  samo Nica ima veću minutažu bez primljenog gola, 363 francuski klub, 360 minuta italijanski. 

Juventus je pogrešio samo jedan meč u ovoj prvenstvu na svom terenu i to protiv Bolonje (završen je remijem) poslet toga su Bjankoneri nanizali tri pobede uz gol razliku 6-1.

Verona je nakon dve početne pobede u prvenstvu osvojila samo dva boda u sledećih sedam kola. Na gostovanjim su izbegli poraz samo dva puta, protiv Empolija (pobeda) i Torina (remi). Timi iz Veneta je na poslednjih šest mečeva postigao samo dva gola. 

Darko Lazović je sa golom protiv Napolija postao drugi igrač u istoriji Verone koji je postigao barem jedan gol u pet sezona u Seriji A. Pre njega je to pošlo za nogom samo Antonio Di Đenaru (od sezone 1982/83 do 1987’88). Srpski fudbaler bi posle klupe protiv Napolija trebalo večeras da bude u startnoj postavci. 

18.00: (2,75) Leče (2,95) Torino (2,85)

Torino prolazi kroz najtežu krizu u 2023. godini. Na poslednja četiri meča fudbaleri Ivana Jurića nisu postigli nijedan gol. Poslednji put su zatresli mrežu na meču sa Romom na svom stadionu. Poslednji put kada Torino nije postigao na pet ili više mečeva gol bili smo u 1991. godini.

Torino je pobedio Leče oba puta u prošloj sezoni i ako se večeras vrati kući pevajući iz Pulje vezaće prvi put tri pobede nad Lećeom u Seriji A. U prethodnom šampionatu Granate su osvojile stadion Via del Mare sa golovima Singoa i Sanabrije

Leče je posle odličnog starta kao domaćin, tri pobede u tri meča, osvoji samo jedan bod u poslednja dva meča. Do usporavanja je došlo jer Leće više ne uspeva lako da dođe do golova, postigli su samo četiri na šest prethodnih prvenstvenih susreta i nijednom nisu postigli više od jendog gola na meču. 

Leče neće moći da računa na Dermakua i Blina, dok je Torino doputovao bez Žižija, Sospija, Šursa i Vlašića

Dobra vest za Jurića je povratak na teren Bonđorna. Može se reći i spasonosni jer se protiv Intera povredio Šurs i za njega je sezona završena budući da je pokidao ligamente kolena. 

Od srpskih fudbalera u Torinu će biti na terenu samo Vanja Milinković-Savić čiji će zadatak biti da zaustavi Nikolu Krstovića. Prema najavama Ilić i Radonjić će čekati šansu na klupi 

15.00: (2,65) Sasuolo (3,40) Bolonja (2,80)

Bolonja je pobedila Sasuolo u poslednja dva jesenja dela šampionata i to bez primljenog gola. Takođe, Bolonja je uvek postigla gol na Mapei stadionu od kada je Sasuolo debitovao u Serij A. 

Tim Alesija Dionizija je krajnje nepredvidiv tim jer je u stanju  izgubio od Frozinonena pa da pobedi Juventus i Inter a onda da izgubi od Monce. Na poslednja dva meče u Ređo Emiliji Sasuolo ne samo da je izgubio oba meča nego nije postigao ni gol. 

Na drugoj strani, Bolonja je posle poraza na debitatnskom meču u sezoni protiv Milana nanizao osam utakmica na kojima je knjižio bodove, tri pobede i pet remija. Trener Tijago Mota je uprkos svim nedaćama i relativnom skromnom parku igrača formirao respektabilnu ekipu. Na četiri gostovanja u ovoj sezonu su zabeležili isto toliko remija, među kojim sa Juventusom i Interom. 

Nakon teškog poraza od Lacija i makroskopskih i početničkih grešaka defanzivaca Dionizi će najverovatnije promeniti nešto u odbrani, pre svih Tresoldija. Domaćin ne može da računa na Vitija, Obijanga, Alvareza i Enrikea, sva četvorica su povređeni. 

U tim Bolonje se vraća Stefan Poš ali će on po svoj prilici biti na klupi dok su i dalje van pogona Sumaoro i Lukumi.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

SERIJA 1 – 10. KOLO

Petak

Đenova - Salernitana 1:0 (1:0)

/Gudmundson 35/

Subota

15.00: (2,65) Sasuolo (3,40) Bolonja (2,80)

18.00: (2,75) Leče (2,95) Torino (2,85)

20.45: (1,35) Juventus (4,90) Verona (9,50)

Nedelja

12.30: (2,45) Kaljari (3,45) Frozinone (3,05)

15.00: (2,05) Monca (3,45) Udineze(3,60)

18.00: (1,65) Inter (3,70) Roma (5,60)

20.45: (2,25) Napoli (3,50) Milan (3,40)

Ponedeljak

18.30: (4,90) Empoli (3,60) Atalanta (1,75)

20.45: (2,35) Lacio (3,45) Fjorentina (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusVeronaDušan VlahovićDarko LazovićTorinoLeče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara