(©AFP)
(©AFP)

Subotić: Ko napravi flm o Klopovom Liverpulu, snimio je svetski hit

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 16:17

Srbin o nekadašnjem učitelju iz Borusije Dortmund

Jirgen Klop je ime broj jedan u svetskom fudbalu ovih dana. Nemac je vratio titulu na Enfild Roud posle 30 godina, a pre toga je Liverpulu doneo i trofej evropskog prvaka.

Ipak, nije mu prvi put da piđe nove stranice istorije u klubu koji ima specifičnu navijačku armiju i gradu koji je lud za fudbalom. Klop je trenersko ime na sličan način izgradio u Borusiji Dortmund je doneo titulu posle skoro 10 godina čekanja i sa dve vezane titule opasno uzdrmao Bajernovu imperiju. Malo je toj Klopovoj Borusiji nedostajalo i da pokori Evropu, ali joj je Bajern stao na grlo u finalu.

Izabrane vesti

Deo te čuvene Borusijine generacije kod Jirgena Klopa je bio i srpski štoper Neven Subotić. Jedan od omiljenih “Klopovih sinova”. Zato je i nemačkim medijima bio zanimljiv Subotićev komentar na Klopove uspehe u Liverpulu. On ga poznaje kao retko ko…

“Klop je najuticajniji i najinovativniji trener na svetu. Ne znam nijednog trenera trenutno koji je ostvario takav utucaj na fudbal u globalu. I u sportskom i u ljudskom smislu. Klop je tip zbog kojeg fudbal dobija nove navijače i zbog kojeg ljudi sa većim uzbuđenjem gledaju fudbal. Mnogo je nade za čovečanstvo u njegovim idejama koje idu van okvira evropske sportske kulture. Kada bi neko odlučio da snimi film o Klopovom Liverpulu, siguran sam da bi napravio hit”, kaže Neven Subotić.

S obzirom da je Klop tip trenera koji se vezuje za klubove i ne juri za u druge kluboe za većim novcem, Subotić pretpostavlja šta ga čeka u budućnosti.

“Jirgen Klop mora i treba da jednog dana postane selektor Nemačke. I da sa njom osvoji svetsko prvenstvo. To je jedini uspeh koju mu još preostaje da napravi. Ne znam šta drugo još može”.


tagovi

Neven SubotićJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara