Fudbaleri OFK Beograda Aleksandar Đermanović i Balša Popović (©Starsport)
Fudbaleri OFK Beograda Aleksandar Đermanović i Balša Popović (©Starsport)

Sudar dva OFK: Romantičari protiv tima čijih 66,6 odsto mečeva se završava sa najviše jednim golom

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 10:18

OFK Beograd gostuje OFK Vršcu (14.00) na otvaranju 14. Mozzart kola Bet Prve lige Srbije

Susret dva omladinska fudbalska kluba na otvaranju 14. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije. OFK Vršac će od 14 časova ugostiti OFK Beograd, apsolutnog lidera takmičenja.

Romantičari su jedini klub koji je još uvek neporažen, svi ostali imaju po dva ili više neuspeha. Ubedljivo su prvi na tabeli, sa čak 12 poena više od drugoplasiranog Smedereva. Ako nastave u ovom ritmu, izabranici Sima Krunića će ekspresno da se izbore za plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije.

Izabrane vesti

Po svim parametrima OFK Beograd je najbolji tim u ligi. Ubedljivo je i najefikasniji sa 33 postignuta gola, čak 15 više od drugog najefikasnijeg, Kolubare.

Doduše, ovog petka će tim sa Karaburme biti na posebnom ispitu, pošto će za protivnika imati jednu od najtvrđih ekipa. Vrščani su peti na tabeli, imaju 19 poena i gol-razliku koja je još uvek jednocifrena sa obe strane, 9:7.


14.00: (3,70) OFK Vršac (3,20) OFK Beograd (2,00)


Samo su tri ekipe dale manji broj golova od crveno-belih, Metalac (pet), Mladost GAT i Sloboda Užice (po osam). Sva tri tima su u donjem delu tabele, za razliku od OFK Vršca. Poređenja radi, napadač Romantičara Aleksandar Kahvić je sam postigao isti broj golova kao svi igrači njegovog današnjeg protivnika zajedno.

Izabranici Zorana Kostića su od početka sezone tri puta pobedili sa po 1:0 (sve kod kuće), a u tri navrata su i gubili tim rezultatom. Kada im dodamo i dva meča završena bez golova, dođemo do toga da je na osam od 12 utakmica OFK Vršca, odnosno 66,6 odsto mečeva, došla igra UG0-1. Pomenimo i to, kvota u Mozzartu na ovu igru danas je 2,49.

OFK Beograd je pre dve nedelje, na prošlom gostovanju, naleteo na ekipu sličnog taktičkog opredeljenja kao OFK Vršac – na Smederevo. Mučili su se Romantičari sa Oklopnicima uprkos tome što su poveli golom Dejana Georgijevića već u šestom minutu, trijumfovali su na kraju sa 2:1, zahvaljujući veoma sporno dosuđenom penalu.

Beograđani su u seriji od tri uzastopna trijumfa, Vrščani dva. Doduše, savladali su znatno slabije rivale, RFK Novi Sad sa 1:0 i Grafičar u prošlom kolu, posle preokreta sa 2:1. Na toj utakmici Darko Terzić je dobio crveni karton u 90. minutu, tako da on nema pravo da zaigra protiv OFK Beograda.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


MOZZART SPORT PRVA LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

14.00: (3,70) OFK Vršac (3,20) OFK Beograd (2,00)

17.00: (2,15) Metalac (3,05) Dubočica (3,45)

Subota

14.00: Inđija – Radnički Sremska Mitrovica

14.00: Jedinstvo Ub – Radnički Novi Beograd

14.00: Mladost GAT – Tekstilac

14.00: GFK Sloboda – RFK Novi Sad

14.00: Smederevo – Kolubara

17.00: Mačva – Grafičar

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeOFK BeogradOFK Vršac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara