(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Sudar dve fudbalske filozofije: Strongest totalnom ofanzivom brani zidine

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 21:00

Ranjeni Tigar je najopasniji

Strongest će u okviru 23. kola bolivijske Aperture večeras od 22.15 ugostiti Nasional Potose.

Prosuo se Strongest u derbiju runde na gostovanju Rojal Pariju u Santa Kruzu. Treći poraz u poslednja dva kola. Nešto ne štima kod Tigrova. Rojal Pari se uključio u borbu za naslov prvaka, skinuo je Strongest sa čeone pozicije i pogurao Bolivar do samog vrha. Poništili su Tigrovi pobedu u Klasiku Pakenju i ponovo imaju minimalan zaostatak.

Izabrane vesti

Na talasu doprih rezultata jezdio je Strongest ka tituli, delovalo je da nijedna zamka iza ćoška ne može da ga zaustavi. A onda su za pet dana ogoljeni brojni problemi. Uvukla se nesigurnost među Tigrove. Klub iz La Paza pokazuje dva lica kod kuće i na strani. Od šest poraza njih pet se dogodilo na strani. Ranjiv je Tigar kada izađe van svog dvorišta, ali u La Pazu on caruje. Strongest je čak 10 od 13 pobeda izvojevao kod kuće i to predstavlja signal upozorenja za svaki tim koji se zaputi u grad na 3.600 metara nadmorske visine. Ipak, za razliku od mnogih ekipa, Nasional neće imati problem da udahne razređeni vazduh, jer je grad Potosi stacioniran na nešto više od 4.000 metara iznad mora.


Nasional Potosi igraju sve bolje kako vreme odmiče i odlično se snalaze u zgusnutom rasporedu. Zategao je Čileanac Sebastijan Nunjez odbranu, što je rezultiralo sa tri trijumfa i jednim remijem u prethodna četiri kola. Nasional je u najboljoj formi od početka prvenstva. Nije mu polazilo za rukom da poveže nekoliko dobrih rezultata, previše je oscilirao u formi, a rak-rana Crvene bande je slaba realizacija.

Utakmice Strongesta obiluju golovima i sušta su suprotnost Nasionalovim. Nije strano Tigrovima da protivničku mrežu u La Pazu napune do vrha. Na svojoj koži osetio je to pre 10 dana Orijente Petrolero (7:0). Silovito, atraktivno i na gol više moto je kojim se vodi trener Strongesta Alberto Iljanes.

Najveći aduti Tigrova uz nezaustavljivog Žaira Rejnosa Morena su upravo igrači koji nemaju bolivijski pasoš – Panamac Rolando Blekburn Ortega i Brazilac Vili Barbosa. Brazilac je sa 12 golova prvi strelac tima i peti je u tom statističkom parametru u Arerturi. Blekburn Ortega postigao je osam golova i uglavnom dobija šansu sa klupe. Žairo Rejnosa Moreno će do samog kraja voditi bitku sa Argentincem Markosom Rikelmeom za titulu najboljeg strelca. Argentinac je 18 puta pogađao mrežu, a Bolivijac je udario recku manje.

Za bolivijsku ligu karakteristične su pune mreže, a ni duele Strongesta i Nasionala ne zaobilaze golovi. Ulogu favorita će poneti Strongest, ali je kroz istoriju Nasional umeo da iznenadi u La Pazu. Često međusobni susreti uđu i u 5+, a Nasional je 2016. godine doživeo katastrofu u La Pazu. Strongest se popoigrao sa timom iz Potosa, Crvenoj bandi su brideli obrazi, a na semaforu je stajalo 7:2 .

BOLIVIJA 1, 23. KOLO

Četvrtak

17.00: (1,28) Horhe Vilsterman (5,30) Orijente Petrolero (9.00)

20.00: (5.00) Santa Kruz (3,80) Rojal Pari (1,62)

22.15: (1,20) Strongest (6,50) Nasional Potosi (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bolivija 1Nasional PotosiStrongest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara