(©Reuters)
(©Reuters)

Sudar razočaranih u Oslu i dvoboj zadovoljnih u Belfastu

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.10.20. | 15:02

Norveška dočekuje Rumuniju, a Severna Irska je domaćin Austriji

Sudar razočaranih u Oslu i dvoboj zadovoljnih u Belfastu. Norveška je domaćin Rumuniji u okviru 3. kola B divizije Lige nacija, posle ispadanja iz kombinacije za plasman na Evropsko prvenstvo iduće godine. Lavovi i Trikolori sa Karpata izgubili su u polufinalu baraža od Srbije, odnosno Islanda, pa je pitanje koliko su trenutno uopšte raspoloženi za nadmetanje. Takođe, u drugom duelu Grupe 1, Severna Irska je domaćin Austriji, razdragana posle pobede nad Bosnom i Hercegovinom u polufinalu doigravanja za EURO. Das Team je već kvalifikovan za smotru najboljih Starog kontinenta.

Rumunija putuje u Oslo kako bi se suočila sa Norveškom u potrazi za zadržavanjem prve pozicije u Grupi 1 Lige nacija. Međutim, nakon visoke pobede nad Severnom Irskom u prethodnoj rundi domaći tim zna da će mu slavlje nad večerašnjim irvalom garantovati poziciju među prva dva mesta na polovini grupne faze.

Izabrane vesti

Očekuje se da Norveška sa Erlingom Halandom pojača korake u nastojanju da smanji jaz u odnosu na Švedsku i Dansku. Međutim, selektor Lars Lagerbek je dva puta bio svedok kako njegov tim posustaje na matičnoj teritoriji, što ih je drugi put koštalo mesta na EURO 2020 sledećeg leta.

Norveška je bila smatrana favoritom protiv Srbije u polufinalu baraža, ali su Orlovi pokazali klasu i naposletku tek posle produžetaka izborili finale doigravanja sa Škotskom. Pozitivno je to da Norveška ima da igra za još mnogo toga na ovom turniru.

Slična situacija je sa Mirelom Radoijem, koji mora da podigne svoje igrače posle poraza od Islanda u plej-ofu za EP. Kako će se Rumunija nositi sa tim neuspehom protiv Islanda, ostaje da se vidi. Uprkos tome što se Janis Hadži etablirao kao zvezda ekipe, plejmejker Rendžersa još čeka svoj prvi gol u seniorskoj ekipi posle 12 nastupa.

Severna Irska se ove nedelje vraća obavezama u Ligi nacija, pošto je održala šanse u kvalifikacijama za EURO. Izabranici Jana Baraklafa pobedili su u četvrtak Bosnu i Hercegovinu, posle produžetaka i penalai očekuje ih finale plej-ofa sa Slovačkom idućeg meseca. Bila je to ogromna pobeda za zeleno-belu armiju.

Motivacija se već gradi uoči domaćeg okršaja sa Slovačkom, ali pre toga Severni Irci imaju još nekoliko utakmica Lige nacija. Domaćin nije najbolje započeo kampanju, izgubivši prošlog meseca kod kuće od Norveške sa 1:5, nekoliko dana nakon što je ugrabio remi u Rumuniji.

Austrija u boljem položaju u Grupi 1. Ekipa Franka Fode pobedila je u gostima Norvešku sa 2:1 u svojoj uvodnoj utakmici, da bi poništila sav naporan rad domaćim porazom od Rumunije 2:3 kroz nekoliko dana.

LIGA NACIJA B - 3. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (1,80) Norveška (3,50) Rumunija (4,70)

20.45: (5,20) Severna Irska (3,60) Austrija (1,72)

GRUPA 2

20.45: (2,95) Izrael (3,25) Češka (2,45)

20.45: (2,05) Škotska (3,35) Slovačka (3,80)

GRUPA 3

20.45: (2,15) Rusija (3,10) Turska (3,80)

20.45: (1,80) Srbija (3,50) Mađarska (4,70)

GRUPA 4

15.00: (3,00) Republika Irska (2,75) Vels (2,80)

18.00: (1,83) Finska (3,35) Bugarska (4,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Norveškereprezentacija Rumunijereprezentacija Austrijereprezentacija Severne Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara