Filip Kostić (AFP)
Filip Kostić (AFP)

Sudbina neizvesna, ali Kostić igra kao MVP lige Evrope: Trk od 70 metara za prvu asistenciju u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 22:45

Ajntraht rutinirao Magdeburg u prvoj rundi nemačkog kupa - 4:0

Zvanje najkorisnijeg fudbalera Lige Evrope koje mu je s punim pravom prišiveno, skrenulo je poglede ozbiljnih timova liga petice ka Filipu Kostiću. Delovalo je da je pravi trenutak za transfer karijere, interesovali su se Juventus, Inter, Vest Hem, ali srpski reprezentativac je i dalje u Ajntrahtu. To mu nije predstavljlo ni najmanju barijeru za reprizu prošlogodišnjih predstava zbog kojih je i proglašen za MVP-ja evropske B produkcije.

Frankfurtski tim je na startu takmičenja u nemačkom kupu savladao niželigaša Magdeburg 4:0, a Kostić već u uvodnim minutima utakmice uradio ono što najbolje ume. Uz trk od oko 70 metara, doneo je loptu do protivničkog šesnaesterca, te uposlio Dičija Kamadu koji je probio led u Magdeburgu. Ostatak meča pretvorio se u čistu rutinu izabranika Olivera Glaznera.

Izabrane vesti

Iako je domaćin neočekivano okončao meč sa nešto većim posedom lopte, prevagu je očekivano odneo neuporedivo veći kvalitet orlova. Em što su na svakih četiri do pet minuta u proseku šutirali ka golu rivala, em što je Kevin Trap odbranjenim penalom Andreasu Mileru već u sedmom minutu potpuno sasekao krila tima sa severoistoka Nemačke.

Malo po isteku pola sata igre Jesper Lindsterm je savršenim udarcem pokazao zašto je prošle sezone proglašen za najboljeg rukija nemačke elite, odnosno najkvalitetnijeg igrača koji je tek zakoračio na bundesligaške terene. Natrčao je Danac na jednu ničiju loptu, zarolao je sa puno osećaja i uputio udarac nakon kojeg je ona u idealnom momentu volšebno propala. Već tada je bilo jasno da se Magdeburg neće vratiti u igru, a u drugom delu dokusurili su ga Kamada novim golom, te Lukas Alario prvencem u takmičarskim duelima za Ajntraht.

Nešto ranije, Verder je eliminisao Energiju Kotbus (1:2), golovima Šmida i Vajzera iako je domaćin preko Hajkea u 79. minutu prepolovio zaostatak. Svoje navijače znatno više je mučio Union koji je eliminisao Čemnicer tek nakon produžetaka. Pobedonosni gol za 2:1 iz 114. minuta delo je Kevina Berhensa. U trećem meču pre Ajntrahtovog, Darmštat je izmaltretirao Ingolštat sa 3:0, mada je sudeći po dešavaljima na terenu lako mogla da pukne i petarda u gradu fabrike automobila AUDI.


KUP NEMAČKE – 1. KOLO (PREOSTALI MEČEVI)

Ponedeljak

Čemnicer - Union Berlin 1:2 (1:1, 0:0)

/Miler 62 - Čemnicer 64, Berhens 114/

Energija Kotbus - Verder Bremen 1:2 (0:1)

/Hajke 79 - Šmid 43, Vajzer 73/

Ingolštat - Darmštat 0:3 (0:2)

/Tic 15, Kempe 42, Varming 78

Magdeburg - Ajntraht 0:4 (0:2)

/Kamada 4, 59, Lindstrem 32, Alario 90/

30. avgusta

Teutonija Otensen – RB Lajpcig

31. avgusta

Viktorija Keln – Bajern Minhen

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Filip KostićAjntrahtAjntraht FrankfurtMagdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara