Đorić za medije iz El Salvadora: Svaki dan trčim 10 kilometara, Bog nam nije dao da odemo u Francusku

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.20. | 11:54

Bata Đorino sećanje na propuštenu priliku 1997. godine

Nekadašnji selektor mlade i seniorske selekcije Jugoslavije, Milovan Đorić, dao je interesantan intervju za sportski portal El Grafico iz El Salvadora. Popularni Bata Đora u dva navrata je bio selektor fudbalske selekcije ove zemlje. Prvo davne 1988. godine, a potom i devet godina kasnije, kada je vodio bitku za plasman na Mundijal, ali nije uspeo.

Đorić je za tamošnje medije prvo otkrio na koji način se nosi sa aktuelnom situacijom.
"Trčim deset kilometara svaki dan, za mene je to lako", bilo je prvo što je za El Grafiko poručio 74-godišnji Đorić iz svoje rodne Bioske.

Izabrane vesti

Potom je usledilo sećanje na El Salvador i grad San Miguel.
"Prošlo je mnogo godina od kada sam poslednji put bio u El Salvadoru. Kakav je sad San Migel, da li se razvijao, da li je izgrađen? Čuo sam da je put sada veoma dobar. Sviđa mi se jer je u toplom podneblju".

Vreme u Srbiji je proteklih dana takođe bilo izuzetni prijatno.
"Sada je oko 25 stepeni i dolazi lepo vreme. Sada živim u lepoj kući na jednoj od najlepših planina u Evropi. Ovde u planinama nemate problema".

Potom sećanje na propuštenu šansu za odlazak na Mundijal. Sve se odlučivalo na gostovanju u Sjedinjenim Američkim Državama.
"Odveli su nas u Boston, gde je bio sneg, ali to nije izgovor. Dobro smo se pripremili, ali nismo imali prijateljskih mečeva pre tog meča. Bog nije hteo da odemo na Svetsko prvenstvo".

Zbog svoje strogloće, Đorić je u El Salvadoru dobio nadimak "pukovnik".
"Imao sam strog odnos sa igračima, u Srbiji i Jugoslaviji sam bio poznat po toj čvrstoj disciplini. Bio sam trener mnogih timova u Jugoslaviji. Kada tim nema disciplinu ne može nikoga da pobedi. Manje ili više sam voleo taj nadimak - pukovnik. Na primer, Kostarika je 1997. godine bila bolja selekcija od nas, sa boljim igračima. Ali na Kuskatlanu smo ih pobedili sa 2:1 zbog velike discipline na terenu. Sve utakmice smo igrali sa mnogo discipline".

Đorić smatra da je njegovom timu samo malo nedostajalo da se 1998. godine nađe na mestu SAD, Meksika ili Jamajke, koji su otišle u Francusku.
"Želeo sam da nacionalizujem igrača koji je igrao u Belgiji i bio mnogo bolji od Vladana Vicevića. Ponudio sam mu svoj novac da bude nacionalizovan, ali on nije želeo. Da je došđao sigurno bismo otišli na Svetsko prvenstvo. Igrači poput Iraete Sanbrije nisu živeli za te mečeve", rekao je Đorić.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara