Sudijska ekspertiza na Areni: Bio je penal za TSC

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 21:12

„Čudi me da je Srđan Jovanović u VAR sobi kao naš najbolji sudija, morao je da pozove Živkovića“, poručio Zdravko Jokić

Novo kolo Mozzart Bet Superlige, nova polemika. Prštalo je sve u duelu između TSC-a i Partizana u Bačkoj Topli, bio je to meč dostojan mnogo jačih takmičenja, ali je javnost uzburkala arbitraža Aleksnadra Živkovića.

I to sve zbog situacije iz prvog poluvremena, kada je Ljubomir Fejsa natrčao na Ratkova i zgazio ga po kopački. Domaćin nije imao primedbu na suđenje, ali se danas saopštenjem oglasila Crvena zvezda, i to vrlo oštrom retorikom.

Izabrane vesti

Dovoljno da se lome koplja i da se upada u forumaške rasprave. Ali za sudijskog eksperta i bivšeg internacionalca Zdravka Jokića dileme nema. On je gostujući na televiziji Arena Sport istakao da je u Bačkoj Topoli veliki propust napravio Srđan Jovanović, ovog puta u ulozi VAR arbitra, i da je posle duela Ratkova i Fejse morao da pozove glavnog arbitra Živkovića.

Dakle, ovde vidimo jedan start koji nije bezobziran, ali jeste nepažljiv. Igrač u belom dresu (Fejsa prim. aut) kasni da preseče centaršut, kasni i potom gazi rivala (Ratkov prim. aut). Dakle, ovo je prekrašaj i penal, a pošto nema bezobzirnosti nije potreban žuti karton. Preporuke UEFA su u ovakvim situacijama prilično jasne“, rekao je gostujući na televiziji Arena Zdravko Jokić.

On je stao u odbranu glavnog arbitra Živkovića, rekavši da je morao da reaguje Srđan Jovanović.

„Glavni arbitar je gledao završni pas napadača. Dakle, možda nije mogao da vidi tu situaciju. VAR soba je ovde morala da interveniše, odnosno Srđan Jovanović je morao da pozove Živkovića. I da mu da mogućnost da sam proceni da li je to penal, da li ima intenziteta u tom startu. Pazite, iz te akcije je Partizan mogao da dođe do gola, i šta bi se onda desilo. Čudi me još jedna stvar. Zašto je Srđan Jovanović kao naš najbolji sudija već dva kola u VAR sobi“, dodao je Jokić.


tagovi

Sudijska komisija FSSSrđan JovanovićPetar RatkovLjubomir Fejsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara