Sudijska glupost godine! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 11:14

Čak se i Katalonci slažu da je Hesus Hil Mansano napravio veliku grešku

Malo je reći da u Madridu vlada nezadovoljstvo posle svega što se sinoć izdešavalo na Mestalji. Reč 'nezadovoljstvo' definitivno nema potrebnu težinu i nije ekvivalent količini otrovnih strelica što sa Santijago Bernabeua idu ka Sudijskoj organizaciji i jednom od najboljih španskih arbitara Hezusu Hilu Mansanu.

Jednom od najboljih do juče, jer teško da će taj epitet nositi nakon poništenog pogotka Real Madridu u osmom minutu nadoknade. To što njegovu kontroverznu odluku sramnom nazivaju madridski mediji sasvim je očekivano, međutim čak i katalonski, oni tradicionalno naklonjeni Barseloni, priznaju da je Mansano pogrešio.

Izabrane vesti

"Sudijska farsa na Mestalji iz meča između Valensije i Real Madrida rezultat je isključivo trapavosti sudije Hesusa Hil Mansana. Trebalo je da odsvira kraj čim je izbijena lopta glavom posle kornera - ili da pusti da se dovrši akcija koja je usledila posle toga. Ali kad se već oglasio - sve što se desilo posle zvižduka ostalo je beznačajno", piše Mundo deportivo.

"Zvanična pravila igre Međunarodne fudbalske asocijacije (IFAB) kažu u Članu 9.1 da se smatra da je lopta van igre ako je 1) u potpunosti prešla liniju i izašla sa igrališta, bilo na zemlji ili u vazduhu, 2) ako je sudija zaustavio igru, 3) ako je lopta dodirnula nekog od sudija, ostala na terenu i pritom jedna ekipa započela obećavajući napad, lopta završila u golu, ili je druga ekipa dobila posed lopte".

"U svim ostalim scenarijima, smatra se da je lopta u igri. Pošto je Hil dunuo u pištaljku neposredno pre nego što je lopta ušla u gol, smatra se da je igra već zaustavljena. Mundo deportivo je konsultovao sudijske stručnjake koji tvrde da je Hil ispao krajnje nespretan i da je morao ili da svira kraj čim je lopta iz kornera očišćena. Ili da pusti da se akcija završi".

Podsećanja radi, Luka Modrić korner izvodi dok je na semaforu 98:31. Braim Dijaz centrira na 98:40, i dok je lopta u vazduhu čuje se onaj prvi od tri sudijska zvižduka za kraj utakmice.

U najkraćem - velika glupost iskusnog arbitra...

Karlo Ančeloti, očekivano, bio je vrlo namrgođen na konferenciji za štampu...

"Desilo se nešto bez presedana. Posle skoka imali smo posed, lopta je bila u našim nogama, u opasnoj zoni... Kraj je mogao da svira tek kada Valensija dođe deo lopte. Ne znam šta bih još mogao da kažem na ovu temu. Belingem? Bio je frustriran, kazao je sudiji da se radi o 'jeb..om golu'. Razumem ga. Očigledno je bilo da je prišao žestoko sudiji, ali nije njega opsovao. To uopšte nije bila uvreda na račun arbitra. Vidćemo šta će na kraju da presude disciplinci".

U Madridu ogorčenje na svakom ćošku. Od zvaničnih TV kanala Reala, preko Marke i AS-a.

"Neverovatno, nečuveno, pljačka", samo su neki od naslova. "Svi su videli da je izmišljen novi propis. Svirao je kraj dok je lopta u vazduhu. Čovek je čak svirao i nepostojeći penal protiv nas, morali su da ga ispravljaju iz VAR sobe".

Marka nema ni najmanju dilemu da je trebalo da se igra još bez obzira što je prvobotna sudijska nadoknada istekla...

"Ovde nema prostora za različita tumačenja. Ako VAR interveniše u nadoknadi i igra se prekine na dva minuta, to onda znači da ta dva minuta morate dodatno da nadoknadite. Smešno je šta radi arbitri u španskoj ligi".

Vezista Madriđana Oreljan Čuameni oglasio se kratkom porukom na društvenim mrežama:

"Ovo je sramotno".

Tehnički komitet španskih sudija (CTA) u prvom i kratkom izveštaju naveo je kako je Hezus Hil Mansano dobro odradio posao sve do tog momenta kada je svirao kraj dok je išla opasna akcija Reala.

"Hil Mansano važio je za jednog od najboljih sudija u La ligi, ali sada to mišljenje odlazi u istoriju", zaključila je Marka. "Ogorčenje je potpuno i opravdano, povrh svega zbog isključenja Džuda Belingema".



tagovi

Hesus Manzano

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara