Sudijska greška u 92. minutu uništila san u Maseju, CSA ispustio Seriju A iz ruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 02:19

Arbitar Lusijano Roženbaum poništio čist pogodak Pedra Žuniora - 1:1

Tragično veče u Maseju. Sentro Sportivo Alagoano (CSA) dva kola pre kraja imao je četvrto mesto u svojim rukama, koja garantuje plasman u brazilsku Seriju A na kraju prvenstvene trke, ali je večeras na svom terenu odigrao samo 1:1 sa ekopom Brazil de Pelotas, zbog čega je spao na petu poziciju na tabeli.

Domaćin je drastično oštećen, pošto mu je u drugom minutu poništen čist pogodak zbog ofsajda, iako se na ponovljenom snimku jasno videlo da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Izabrane vesti

CSA je imao ozbiljne komplikacije tokom čitave utakmice, pošto su gosti poveli efektnim pogotkom Bruna Žozea u 38. minutu. Domaćin je bio prinuđen da juri prednost rivala, ali je izjednačio već u 56. minutu projektilom Rafinje iz slobodnog udarca sa 30 metara udaljenosti.

Ekipa nekadašnjeg veziste Spartaka iz Moskve, Santosa Batiste Mocarta, žestoko je napadala u samoj završnici utakmice, koja je prudužena šest minuta, a u drugom minutu nadoknade načinjena je velika nepravda. Pomoćni sudija Lusijano Roženbaum je signalizirao da je štoper domaćih Kleberson bio u nedezovoljenoj poziciji, posle čega je Pedro Žunior poslao loptu u mrežu. Iako nije bilo ni govora o ofsajdu nepravda nije mogla da bude ispravljena.

Do kraja utakmice igralo još pet minuta, ali domaćin nije uspeo da dođe do nove prilike za postizanje gola. Igrači CSA su bili ozbiljno iznervirani, u čemu je prednjačio defanzivac Lusijano Kastan, koji je nakon meča zaradio crveni karton zbog uvreda na račun trojice arbitara. Glavni sudija meča bio je Rodolfo Markes.

Domaćina je na četvrtom mestu pretekao Žuventud, koji je savladao Figueirense na svom terenu sa 2:1, pa poslednje kolo dočekuje sa bodom prednosti u odnosu na CSA. Žuventud u poslednjem kolu gostuje Guaraniju, dok CSA ide na noge Nautiku.

Istorijski plasman u elitni rang takmičenja, uprkos porazu na svom trenu od Sampajo Koree (1:3), ostvarila je Kujaba Esporte. Za to je bio zaslužan upravo remi između CSA i Brazil de Pelotasa. Pre Kujabe novi članovi elite već su postali Šapekoense i Amerika iz Belo Orizontea, pa će se u poslednjem kolu tražiti još jedan putnik u najviši rang takmičenja.

BRAZIL 2 – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Žuventud - Figueirense 2:1 (0:0)

CSA – Pelotas 1:1 (0:1)

Subota

Kujaba - Sampajo Korea 1:3 (0:2)

20.15: (5,20) Konfijansa (3,45) Amerika MN (1,67)

22.30: (1,65) Avai (3,45) Guarani (5,40)

Nedelja

20.00: Kruzeiro – Nautiko

22.15: Ponte Preta - CRB

Ponedeljak

21.00: Operario - Šapekoense

Utorak

23.15: Oeste - Parana

Sreda

01.30:Vitorija - Botafogo SP

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara