Sudijski ekspert: VAR nije trebalo da se meša, Lukićeva odluka bila je ispravna

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 19:30

"Za mene, kao i za sudiju ovo nije prekršaj", poručio Zdravko Jokić

Više od 24 sata prošlo je od spornog penala za Partizan u Subotici, a prašina se još nije slegla. Nedugo pošto je Dejan Stanković gostujući na TV Arena sport izneo mišljenje i jasno poručio kako nije video najstrožu kaznu za crno-bele, situaciju iz 79. minuta pojasnio je i sudijski ekspret Zdravko Jokić.

Pre nego što je nedvosmileno ocenio kako se radi o lošoj odluci, nekadašnji internacionalac razočarano je konstatovao kako su i Crvena zvezda i Partizan preterali s pogrdama u svojim saopštenjima.

Izabrane vesti

"Mislim da je sve to bilo preterano, da remeti odnose među klubovima, da remeti atmosferu... I u drugim zemljama se dešavaju greške pa se ne reaguje na takav način"...

Nije bilo teško nadovezati se. Dakle, u pitanju je greška?

"Sudija je bio u dobroj poziciji, mogao je da vidi kontakt. Proći će 37-38 sekundi pre nego što se oglasi VAR... U ovom slučaju došlo je do procene glavnog arbitra da prekršaja nema. Sam kontakt koji se desio ne može da se podvede pod očigledne prekršaje. Suština je da VAR nije trebalo da se meša. I da je Lazar Lukić dosudio penal - VAR ne bi trebalo da se javlja. Baš kao što nije trebalo da se oglašava ni u ovom slučaju, kada ga sudija procenio da najstrože kazne nema", kazao je Jokić.

"U ovom slučaju bitan je intenzitet. Situacija nije jasna. Nije jasna greška. I baš zato VAR ne treba da se meša. Za mene, kao i za sudiju Lukića ovo nije prekršaj. Da, do kontakta jeste došlo, ali nedovoljnog da bi mogao da se okarakteriše kao penal. UEFA je dala smernice da treba da se izbegava dosuđivanje ovako mekanih faulova, bilo na centru igrališta ili u šesnaestercu".

U Subotici smo videli još jedan sporan detalj u šesnaestercu. U prvom delu dogodilo se igranje rukom u kaznenom prostoru Spartaka...

"Ruka je u momentu šuta uz telo, usled udarca lopte ona se odvaja od tela. Tako da je u pitanju dobra odluka, nije bio penal za Partizan", zaključio je Zdravko Jokić.


tagovi

Zdravko Jokić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara