(Reuters)
(Reuters)

Sujeta nagriza Levandovskog: Pustite Kejna, ja sam dao više golova na manje utakmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 21:47

Poljak nikako da prevali preko usta da je Englez na putu da mu obori rekord

Skoro pola veka trajao je rekord Gerda Milera po broju golova u jednoj sezoni Bundeslige, onda ga je srušio Robert Levandovski, a kako bi moglo da se desi da se Poljak na tronu zadrži samo tri godine.

Leva se u prvenstvu 2020/21 popeo na „kotu 41“ – jedan više od Milera – a sada ga ugrožava aktuelni napadač Bajerna, Hari Kejn. Dobro prolazno vreme ima letošnji novajlija iz Totenhema, pošto je pogodio već 30 puta u 25 kola, a kako je ostalo devet mečeva do kraja i te kako ima osnova da se razmišlja kako bi mogao da pogodi 12 puta ne bi bili svrgnuo sadašnjeg prvotimca Barselone.

Izabrane vesti

I šta je golgeterska sujeta – nekad poželjna, jer timovi žive od golova takvih egomanijaka – Levandovski nije baš raspoložen usled mogućnosti da bude potisnut na drugo mesto, pa potencira da je u sezoni kad je oborio rekord propustio pet utakmica zbog povrede, dok je Kejn sve vreme na terenu.

Vidim koliko golova Hari postiže i kako izgledaju njegovi brojevi u ovom trenutku. Nedavno sam se prisetio da sam postigao 41 gol na 29 utakmica te sezone. To je cifra koja mi je stalnoi na umu“, naglašava Leva činjenicu da je skoro mesec dana bio van terena pre tri sezone.

Godinu ranije (u sezoni 2019/20) Poljak je igrao svaku utakmicu i zaustavio se na 35 golova a 34 meča. Tad je ostao šest golova iza Milera i kao da se naljutio sam na sebe, pa je zapeo još više.

Oborio sam rekord odigravši 29 utakmica. Želim da budem iskren i da kažem da još više cenim to dostignuće. Ponosan sam na njega: 41 gol na samo 29 utakmica. Više sam posmatrao činjenice u tom kontekstu, a ne kroz prizmu da li će rekord biti oboren ili ne“.

Bivši as Bajerna nikako da prevali preko usta da je Kejn u velikom naletu.

Činjenica je da sezona još traje, ima još utakmica. Nije lak zadatak, ali Hari zaista postiže mnogo golova“, dodao je Levandovski, koji je ove sezone računajući sva takmičenja bio precizan „samo“ 19 puta na 38 utakmica.



tagovi

Robert LevandovskiHari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara