Sujetni Ronaldo bez glasa za Mesija i Van Dajka, Mesi izabrao Manea, Van Dajk glasao za Mesija

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 09:24

Portugalac glasao za De Lihta, De Jonga i Mbapea, ali mu to nije pomoglo da bude ispred Argentinca

Otkriveno je kako su glasale najveće zvezde na gala večeri povodom izbora FIFA najboljeg igrača u prošloj sezoni.

Najveće čuđenje javnosti izazvali su glasovi Kristijana Ronalda, koji nije dao glas ni Mesiju, ni Virdžilu van Dajku, već je glasao za De Lihta, De Jonga i Mbapea. Mesi, najbolji igrač po izboru UEFA, bio je daleko korektnij. Prvi izbor mu je bio Sadio Mane, potom Kristijano Ronaldo kojem je dao tri bod, i na kraju Frenki de Jong. Virdžil van Dajk je glasao za Mesija, Salaha, pa Manea.

Izabrane vesti

U javnosti se spekuliše o tome da je kod Portugalca ponovo proradila sujeta, o čemu govori i činjenica da nije došao na gala veče, što se povezuje sa tim da je verovatno naslutio ishod glasova.

Od ostalih viđenijih igrača, koji su glasali, a radi se o kapitenima nacionalnih timova, Hari Kejn je na prvo mesto stavio Lionela Mesija, potom Virdžila van Dajka, pa Kristijana Ronalda. Kapiten Francuske Ugo Loris je od prvog do trećeg mesta poređao Mesija, Ronalda i Mbapea, a kapiten Nemačke Manuel Nojer je glasao za Van Dajka, Manea, pa Azara. Kapiten španske reprezentacije Serhio Ramos istakao je novog saigrača Edena Azara, a potom je glasao za Ronalda i Salaha. Kapiten Hrvatske Luka Modrić dao je glasove Ronaldu, Azaru i Mesiju.

Od poznatijih selektora, Didije Dešan je glasao za Mabpea, Ronalda i Mesija. Oskar Tabarez je raspredio glasove sledećim rasoredom: Van Dajk, Mane, De Liht. Ronald Kuman je glasao za Van Dajka, Mesija i De Jonga. Hrvatski selektor Zlatko Dalić je za pet bodova dao Salahu, tri Ronaldu, a jedan Azaru

Pravo glasa na izgoru imali su selektori i kapiteni reprezentacija, jedan predstavnik medija iz svake zemlje i navijači. Za prvo mesto se dobijalo pet glasova, za drugo tri, a za treće jedan bod. Lionel Mesi je dobio čak 1.359.720 poena od navijača, Ronaldu je pripalo 962.919, a Van Dajku 704.235. Kada su u pitanju treneri Mesi je dobio 379 poena, Ronaldo 307, a Van Dajk 289. Kapiteni su Mesiju dali 377, Van Dajku 337, a Ronaldu 330 poena. Holandski štoper je odneo "pobedu" među predstavnicima medija, od kojih je dobio 462 poena, Mesi je dobio 364, a Ronaldo svega 264 glasa.

Četvrto mesto je zauzeo Mohamed Salah, peto Sadio Mane, šesto Kilijan Mbape, sedmo Frenki de Jong, a osmo Eden Azar.

Kako su glasali svi predstavnici zemalja možete videti OVDE.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara