Marko Livaja (©hajduk.hr)
Marko Livaja (©hajduk.hr)

Sukob u Slavoniji donosi odgovore na mnoga pitanja

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 15:17

Osijek dočekuje Hajduk u derbiju 29. runde prvenstva Hrvatske

Gradski vrt će biti poprište izuzetno važnog derbija između Osijeka i Hajduka, pošto oba tima imaju šampionske ambicije i ne mogu sebi da priušte gubitak bodova. Splićani stižu u Slavoniju da odigraju poslednji derbi s Osijekom u ovoj sezoni. Dva remija i jedan poraz učinak je Hajduka protiv trupa Nenada Bjelice, koji im beže pet bodova na prvenstvenoj tabeli, ali imaju i utakmicu više.

Ako Hajduk danas bude slavio prići će belo-plavima na dva boda zaostaka, koje ima priliku da nadoknadi slavljem u zaostalom derbiju s Dinamom. U slučaju da bude tako, prvenstvo bi ušlo u još napetiju završnicu. Teško je setiti se sezone u kojoj su četiri kluba imala šanse za osvajanje titule prvaka Hrvatske u ovoj fazi kampanje.

Izabrane vesti

Nenadu Bjelici u ovom derbiju nedostajaće nekoliko bitnih igrača, pre svega kapiten Mile Škorić koji se povredio na prijateljskoj utakmici reprezentacije, a nedostajaće i Marin Leovac zbog kartona.

"Od utorka smo podigli intenzitet treninga i mislim da smo spremni. Nažalost, povratak reprezentativaca bio je polovičan. Mile će da odmara neko vreme, imamo nekoliko igrača koji još nisu na 100 posto poput Bartoleca, Mancea, Brleka… Protiv Belupa će svi oni biti na raspolaganju osim Škorića", izjavio je Bjelica uoči meča.

19.30: (2,80) Osijek (2,85) Hajduk Split (2,90)

Škorića bi mogao u ovom susretu da menja Splićanin Slavko Bralić, nekadašnji štoper Vojvodine, s kojim je Bjelica u sastavu po pravilu izvlačio pozitivan rezultat u derbijima. Svestan je strateg Osijeka odakle mu dolazi opasnost danas.

"Ne bih minimizovao ulogu Sahitija i Krovinovića. Imaju puno kvaliteta i nećemo se samo fokusirati na Kalinića i Livaju".

Hajduk u ovom susretu ima jednostavnu računicu, a to je pobeda jer samo tako mogu biti sigurni da ostaju u borbi za titulu. Ove sezone Osijek im je bio nerešiva enigma tri puta. Hajduk s obzirom na ekipu koju na raspolaganju ima Valdas Dambrauskas veruje u pobedu na Gradskom vrtu.

"Kada se boriš za nešto svaka je utakmica značajna. Ali, mislim da smo spremni za takve utakmice, dobro smo radili, možemo izaći na teren da igramo napadački, da imamo pravi mentalitet", rekao je uoči utakmice uvek odmeren Dambrauskas.

Za ovaj susret što se tiče izostanka trener Splićana je u boljoj situaciji jer mu nedostaje tek Lovrenčič.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

HRVATSKA 1 - 29. KOLO

Subota

Šibenik - Gorica 0:1 (0:1)

/Stojanovski 40/

Istra - Rijeka 0:2 (0:1)

/Vučkić 28, 87/

Nedelja

17.00: (1,10) Dinamo Zagreb (11,0) Dragovoljac (19,0)

19.30: (2,80) Osijek (2,85) Hajduk Split (2,90)

Ponedeljak

18.00: (2,25) Lokomotiva Zagreb (3,20) Slaven (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeHrvatska 1OsijekHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara