©Reuters
©Reuters

Sukob Zinčenka i Vajta se sviđa Arteti: Volim što zahtevaju izvrsnost jedni od drugih

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 09:50

"Sviđa mi se, traže više jedni od drugih, nisu zadovoljni i pokušavaju to da reše", kaže Španac

Arsenal je nastavio poteru za Liverpulom na vrhu tabele, ali je završnicu meča obeležio sukob između Aleksandar Zinčenka i Bena Vajta, koji su imali šta da zamere jedan drugom nakon gola Taiva Avonjija u finišu utakmice.

Nigerijac je iskoristio grešku defanzivaca Tobdžija i uneo nemir u gostujuće redove. Arsenal je do tada apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu, ali je umalo sve prosuo u završnici.

Izabrane vesti

Mikel Arteta je reagovao pravovremeno na terenu, kada je stao iza zaraćenih strana, a onda poručio da mu se sviđa što igrači jedni od drugih traže perfekcionizam.

"Sviđa mi se, traže više jedni od drugih, nisu zadovoljni i pokušavaju to da reše. Bilo je malo uzavrelo, ali to znači da nije dovoljno da igramo kako smo igrali, već da je rezultat morao da bude ubedljiviji. Ponekad je posle utakmice emotivno, ali volim što se igrači međusobno motivišu i zahtevaju iznovrsnost", rekao je Arteta.

Arsenal je uspeo da se podigne nakon krize koja ga je zahvatila krajem godine, kada je olako prepustio Liverpulu da izbije na prvo mestu.

"Zaista sam zadovoljan učinkom i rezultatom. Videli smo šta se desilo prošle godine (poraz na Siti Graundu sa 0:1, prim. aut.) i želeli smo to da ispravimo. Želeli smo da napravimo neki zamah u ligi i mislio sam da smo to uradili. Igra je bila veoma dobra, dominirali smo utakmicom. Morali smo da budemo strpljivi, ali smo uvek imali na oku protivnika, nismo mu dozvolili da se razmahne".

Arsenal je na Siti Graundu zablistao na krilima Gabrijela Žezusa, koji je dao sjajan gol i zabeležio asistenciju kod pogotka Bukaja Sake, tako da se čini da Artetin tim ima sve neophodne argumente da se upusti u koštac za šampionski trofej sa Liverpulom i Mančester Sitijem.


tagovi

Aleksandar ZinčenkoBen VajtMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara