Suma pravio haos u Kamerunu: Pio pivo, pušio šišu, odbio da uđe u igru

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 13:11

Nacionali savez Gvineje ga kaznio zbog nestašluka

Uspela je reprezentacija Gvineje da napravi lep uspeh na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Pobeda nad Malavijem i remi bez golova u sudaru sa Senegalom bili su dovoljni Gvinejcima da se plasiraju u osminu finala i zakažu duel sa Gambijom.

Nekadašnji vezista Partizana Sejduba Suma nije imao doprinos na terenu, pošto nije odigrao ni minut u preliminarnoj fazi. Ali je zato bio vrlo aktivan tokom „vannastavnih“ aktivnosti. Mediji iz Afrike pišu da je ljubimac Grobara napravio haos u jednom hotelu u Kamernu, pošto je posle takmičarski nebitnog meča protiv Zimbabvea, napravi žurku u sobi. I to vrlo aktivnu žurku.

Izabrane vesti

U jednoj sobi je bilo desetak igrača Gvineje. Pušili su šišu i pili pivo. U jednom trenutku se pojavio zvaničkik gvinejske federacije i zamolio igrače da se ne ponašaju tako, posebno što u hotelu vladaju drugačija pravila zbog virusa korona. Međutim, Suma je reagovao vrlo oštro. Rekao je da mogu da ga izbace iz reprezentacije ako žele i da je njemu svejedno. Nije to Sumin jedini greh. Pet minuta pre kraja meča selektor Gvineje mu je saopštio da ide na zagrevanje i da će možda ući u igru. On je to odbio“, napisali su pojedini mediji iz Afrike.

Ubrzo je stigla i odluka FS Gvineja. Oni su zvanično kaznili Sejdubu Sumu i štopera Ibrahima Kontea i naveli da je u pitanju nedisciplina i neprimereno ponašanje. Moraće Suma i Konte da plate finansijsku kaznu, ali njena visina nije saopštena. 


tagovi

Sejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara