Dejan Joksimović (©MN Press)
Dejan Joksimović (©MN Press)

Šumadinci bez poraza ulaze u sezonu i nadaju se još jednom plej-ofu

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.07.23. | 12:29

Radnički 1923 kreće iz Novog Pazara, gde je i upisao poslednju superligašku pobedu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca/

Tamo gde su zabeležili poslednji trijumf u prethodnom izdanju Mozzart Bet Superlige, fudbaleri Radničkog 1923 započinju novu prvenstvenu trku. Gostovanje u Novom Pazaru (18.55, TV Arena Sport 2) predstavljaće prvi takmičarski meč za četu trenera Dejana Joksimovića nakon mesec dana intenzivnih priprema i odličnih rezultata u kontrolnim utakmicama.

Izabrane vesti

Šumadinci su plasmanom među osam najboljih ekipa u prošlogodišnjem šampionatu napravili ogroman iskorak u odnosu na povratničku sezonu u superligaškoj konkurenciji, koju je obeležila grčevita borba za opstanak. Predstojeća sezona pokazaće da li su Kragujevčani na pravom putu da postanu stabilan superligaš koji bi u perspektivi mogao da pojuri izlazak u Evropu ili će se, pak, zadovoljiti znatno skromnijim ciljevima.

"Rezultati koje smo postizali tokom prethodne sezone i činjenica da smo bili konkurentni maltene svim ekipama u ligi daju nam za pravo da se nadamo dobrom plasmanu i u predstojećem prvenstvu. Sigurno je da ćemo težiti da, ako ne nadmašimo, onda barem ponovimo rezultat iz prethodne sezone. Verujem da ova ekipa ima potencijala za tako nešto", izneo je svoja očekivanja pred početak šampionata šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

----------

Da reči stratega Crvenih imaju realno uporište pokazuju i rezultati kragujevačkog superligaša u pripremnim utakmicama. Od ukupno osam kontrolnih utakmica koliko su odigrali u pripremnom periodu, Šumadinci su šest rešili u svoju korist, a dva puta su remizirali.

"Mada rezultati nisu primarni u pripremnom periodu, svakako da nam kvalitet igara koje smo pružali u kontrolnim utakmicama daje razlog za zadovoljstvo. Uspeli smo da sprovedemo u delo sve što smo planirali u ovom delu priprema i mislim da spremni dočekujemo start prvenstva“.

A na startu novog šampionata Crvene očekuje paklen raspored, s obzirom da će u prvih šest kola odmeriti snage sa ekipama koje su, izuzev niškog Radničkog, prošlu sezonu završile na višoj prvenstvenoj koti u odnosu na tim iz šumadijske prestonice.

"Raspored na samom početku sezone je na prvi pogled težak, ali mi smo i u prošloj sezoni pokazali da možemo da pariramo gotovo svim rivalima u ligi. Ne želimo da razmišljamo mnogo unapred, idemo utakmicu po utakmicu i trenutno smo isključivo fokusirani gostovanje u Novom Pazaru koje nas očekuje ovog vikenda“.

Pobeda koju su ostvarili na poslednjem gostovanju na „Džazkoin areni“ krajem aprila dodatno ohrabruje Šumadince pred superligašku premijeru i duel sa starim rivalom sa kojim imaju dugu predistoriju vojevanja na više različitih frontova. Novi Pazar je ovog leta pretrpeo korenite promene u svim strukturima kluba, počev od same uprave, pa sve do stručnog štaba i igračkog kadra, i sigurno je potrebno vreme da se situacija u pazarskom superligašu slegne i da stvari dođu na pravo mesto, što bi Kragujevčani mogli da iskoriste i pametnom i odgovornom igrom upišu prvu recku u novom šampionatu.

"Novi Pazar je u odnosu na našu poslednju međusobnu utakmicu promenio dosta toga, počev od trenera, pa do većine igračkog kadra. Oni su još uvek u fazi formiranja tima, tokom ove sedmice su angažovali još dvojicu novih igrača, tako da su nam i pored detaljne analize ostali u neku ruku prava nepoznanica. Potrudićemo se da se što bolje pripremimo za ovu utakmicu, da probamo da nametnemo naš način igre i da na taj način pokušamo da dođemo do prvih prvenstvenih bodova“. 

Kao što je već poznato, Disciplinska komisija FSS je zbog izgreda na meču protiv TSC-a kaznila Novi Pazar sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, tako da će tribine „Džazkoin arene“ u nedelju uveče biti sablasno prazne, što svakako nije interesu oba tima s obzirom da nikome ne odgovara da igra u kamernoj atmosferi, naročito na stadionu kraj Jošanice, gde po običaju sve vri na tribinama kada igraju pazarski Plavi. 

"Sigurno je da bi i nama i ekipi Novog Pazara više odgovaralo da se ova utakmica igra pred punim tribinama. To bi svakako podstaklo i same igrače da pruže svoj maksimum na terenu. Mi ćemo se svakako potruditi da se prilagodimo okolnostima i takvom ambijentu, mada bi svakako uz prisustvo navijača bila to mnogo lepša fudbalska predstava“.

Prvenstvenu premijeru Crvenih u Novom Pazaru izvesno će propustiti novajlija Miloš Ristić, koji je tek nedavno počeo sa individualnim treninzima nakon nezgodne povrede koju je doživeo na samom početku priprema. Pod znakom pitanja je i nastup Stefana Čolovića, koji takođe već duže vreme vuče lakšu povredu. Sjajni krilni napadač danas je trenirao sa ekipom, pa u stručnom štabu Radničkog 1923 veruju da će na njega ipak moći da računaju u nedelju.

MOZZART BET SUPERLIGA, 1. KOLO:

Subota

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Badamosi 52, Ndiaje 91/

Spartak - IMT 2:1 (1:1)

/Đurasović 43, Hrstić 63 - M. Luković 15p/

TSC - Partizan 3:3 (2:2)

/Antonić 12, Đakovac 45+5, Stojić 90+7 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

Voždovac - Javor 0:0

Nedelja

18.55 (2,15) Napredak (3,25) Železničar (3,60)

18.55 (2,25) Novi Pazar (3,15) Radnički 1923 (3,45)

20.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,0)

Ponedeljak

19.00 (2,00) Mladost (3,40) Radnik (3,90)



tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara