Šumadinci hoće da unervoze Zvezdu

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.04.23. | 13:53

Četa trenera Dejana Joksimovića bez „bele zastave“ na gostovanju vodećem timu prvenstva.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

U dobrom raspoloženju nakon pobede nad imenjakom iz Niša i izborenog plasmana u plej-of fudbaleri Radničkog 1923 iščekuju gostovanje aktuelnom šampionu Srbije i lideru na tabeli Crvenoj zvezdi u utakmici poslednjeg 30. kola osnovnog dela takmičenja u Mozzart Bet Superligi, koja se igra u ponedeljak od 18 časova pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“. Želja Šumadinaca je da ponove izdanje iz jesenjeg duela na „Čika Dači“, kada su poprilično namučili crveno-bele, koji su do trijumfa došli pogotkom Aleksandra Kataija sa „bele tačke“ u samoj završnici utakmice.

Izabrane vesti

Rezultatski pritisak je učinio svoje, pa su Crveni utakmicu protiv imenjaka iz Niša odigrali u nekoj vrsti grča, ali su uprkos tome uspeli da ostvare svoj cilj i pogotkom Milutina Vidosavljevića došli su do željenog trijumfa kojim su osigurali mesto među osam najboljih ekipa na tabeli.

„Znali smo da nas očekuje jako teška i zahtevna utakmica protiv odlične ekipe Radničkog iz Niša, koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih pojedinaca, posebno u ofanzivnoj liniji tima. Odigrali smo čvrsto i pametno, dobro smo stajali iza lopte i na kraju zasluženo pobedili. Naravno da sam presrećan što je upravo moj gol odlučio pobednika. Sigurno da mi je ovo jedan od dražih golova u karijeri, s obzirom da ima specifičnu težinu“, poručuje strelac odlučujućeg pogotka protiv Nišlija i vodeći golgeter kragujevačkog tima ove sezone sa 7 postignutih golova.

Ulazak u plej-of predstavlja zasluženu nagradu za Kragujevčane, koji su, hteo to neko da prizna ili ne, igrali možda i najlepši fudbal od svih superligaških ekipa u dosadašnjem delu prvenstva. Istina, bilo je tu i tamo određenih rezultatskih turbulencija, naročito na samom početku prolećnog dela sezone, ali je činjenica da je Radnički 1923 plasmanom u plej-of prevazišao inicijalna očekivanja i pokazao da polako izrasta u stabilnog superligaša, koji bi, ukoliko nastavi ovakvim tempom, uskoro mogao da stane u red kandidata za dobijanje evropske vize.

„Neki naš primarni cilj na samom početku sezone bio je opstanak u ligi. Međutim, kako je sezona odmicala i kako smo beležili sve bolje i bolje rezultate, ukazala nam se prilika da se domognemo plej-ofa. Mislim da je ovo veliki uspeh jer ne samo da smo plasmanom u plej-of obezbedili opstanak u ligi, već smo dobili i priliku da odigramo još sedam kvalitetnih utakmica protiv najboljih ekipa u prvenstvu“, ocenjuje strateg Kragujevčana Dejan Joksimović, jedan od retkih koji je preživeo superligašku „seču trenera“ ove sezone.

Mada su samim plasmanom u plej-of ostvarili svoj glavni cilj i stali rame uz rame sa najboljim ekipama u prvenstvu, Šumadinci zasigurno nemaju nameru da igraju ulogu pukog epizodiste u predstojećem plej-ofu, već im je želja da se dostojno suprotstave na papiru daleko „zvučnijim“ rivalima.

„U plej-of ulazimo rasterećeni, ali sa jasnom željom da produžimo ovaj kontinuitet dobrih igara i rezultata i da pokažemo da smo zasluženo tu gde jesmo - među osam najboljih ekipa na tabeli. Do kraja sezone nastojaćemo da dodatno uvećamo bodovni saldo i poboljšamo trenutni plasman na tabeli, kao i da, uslovno rečeno, „namučimo“ ekipe iz samog vrha tabele“, nadovezuje se Milutin Vidosavljević. 

 Pre nego što započnu nadmetanje u plej-ofu, fudbaleri Radničkog 1923 će u ponedeljak uveče morati da izađu na megdan braniocu titule Crvenoj zvezdi, koja je na pragu novog krunisanja. Svesni su u kragujevačkom timu težine predstojećeg izazova i kvaliteta rivala, ali ih to samo dodatno motiviše da se u duelu sa sadašnjim i vrlo verovatno budućim šampionom države predstave u što boljem svetlu.

„Crvena zvezda je u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa u Srbiji, što uostalom pokazuje i njen plasman na tabeli. Bez obzira na to, mi na ovo gostovanje ne idemo sa „belom zastavom“. Očekujem da, baš kao i u svakoj prethodnoj utakmici, pružimo svoj maksimum na terenu i da ekipu Crvene zvezde učinimo „nervoznom“, odnosno da je dovedemo u poziciju da strepi za konačan ishod, kako što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici na „Čika Dači“. Naravno, tu je i faktor protivnika, na koji ne možemo puno da utičemo, ali svakako očekujem da pružimo dobar otpor“, izjavio je pred gostovanje crveno-belima šef struke Kragujevčana Dejan Joksimović.

Da fudbaleri Radničkog 1923 na stadion „Rajko Mitić“ ne dolaze u turističku posetu potvrđuju i reči najboljeg strelca Kragujevčana ove sezone Milutina Vidosavljevića, koji je ne tako davno svojim pogotkom doneo Crvenima bod na gostovanju u Humskoj, a sada će to isto pokušati da ponovi i na drugoj strani Topčiderskog brda.

„Očekujem jedan jako zanimljiv meč u ponedeljak. Prava je šteta što neće biti publike, što donekle ubija draž same utakmice, koja doduše nema veći takmičarski značaj za obe ekipe. Mi svakako dolazimo sa namerom da se nadigravamo sa trenutno najboljom ekipom u prvenstvu i da učinimo sve što je u našoj moći da dođemo do povoljnog rezultata, što bi svakako obradovalo naše verne navijače“, dodao je Vidosavljević.

 

Napomenimo i to da će Šumadinci u ovoj utakmici biti oslabljeni neigranjem četvorice prvotimaca. Zbog kartona gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“ propuštaju Luka Zorić i kapiten Miloš Vidović, a van konkurencije su i već duže vreme povređeni Milan Mitrović i Luka Milunović. 


tagovi

Milutin VidosavljevićRadnički KragujevacDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara